Kadaň si z Litoměřic odváží porážku 6:2

Jiří Novotný | 20.08.2013 | |

Kadaň si z Litoměřic odváží porážku 6:2

Po nepříliš vydařeném memoriálu Pavla Zábojníka, kde Kadaň obsadila předposlední pozici, zavítali kadaňští hokejisté k dalšímu přípravnému zápasu do litoměřické Kalich Arény. Kadaň prohrávala již 2:0, ale v úvodu druhé třetiny dokázal snížit Opalek. Vyrovnávací branky se Kadaň nedočkala, naopak domácí připadali další čtyři góly. Jakub Novák v 52. už pouze kosmeticky upravil na konečných 6:2.

 
7.kolo, úterý 20.8.2013
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  6:2  (2:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Škop (Brém), 17. Čermák, 30. Rubeš (Čermák, Chabada), 38. Husák (Jánský), 42. Novák, 50. Novák (Rubeš) – 22. Opalek, 52. J. Novák (Kopáč) Rozhodčí: Krob – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 7:7 Diváci: 460 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6
Stadion Litoměřice: Přikryl (Lavinger) – Husák, Míka, Žovinec, Opava, Smetana, Skřivánek, Müller – Chabada, Rubeš, Čermák – Novák M., Hašek, Jánský – Racek, Brzobohatý, Doležal – Škop, Brém, Brandejský.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (30. Boška) – Stehlík, Tejnor, Horváth, Rutta, Opalek, Kopáč, Pelc, Dobrovolný – Hromas, Kůs, Mainer – Fronk, Hanták, Chlouba – Deveri, Seman, Jíra – Novák J., Novák L., Hammerbauer.

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve slušném tempu, již po necelé půlminutě musel Strmeň zasahovat proti střele Míky. Za kadaňské odpověděl Chlouba, jenž řádně provětral lapačku veterána Přikryla. Ve 3. minutě vypálil domácí Žovinec, ale jeho střela byla zblokována. Poté se opět předvedl Míka, ovšem tentokrát ne střelou, ale ostrým hitem, kterým složil Mainera. V závěru 6. minuty vyzkoušel pozornost domácího brankáře Dobrovolný, jehož střela neměla potřebnou razanci. V 8. minutě Strmeň poprvé lovil puk ze své branky. Škop po skrumáži před kadaňskou brankou protlačil puk za Strmeňova záda - 1:0. Následně Jánský nahrával před branku na Chabadu, který se ale k přihrávce nedostal. Poté byl vyloučen Opalek, ale domácí si v přesilové hře žádnou výraznou šanci nevytvořili. Ve 14. minutě byl poslán na trestnou lavici Jánský, Litoměřice však s přesilovkou naložily podobně jako s předchozí Kadaň. O tři minuty později byl vyloučen Hašek, ale toto vyloučení paradoxně přineslo domácím druhý gól. Čermák ukořistil kotouč, projel s ním celé hřiště a překonal Strmeně střelou mezi betony. V 19. minutě vypálil Tejnor, ale Přikryl jeho pokus kryl vyrážečkou.

V úvodních vteřinách druhé třetiny měl stejně jako na začátku první úvodní šanci Míka, ale Stehlík si s ním poradil. Ve 22. minutě se Kadani podařilo snížit. Zadák Daniel Opalek z mezikruží vypálil a jeho střela zapadla k pravé tyči bezmocného Přikryla. Navýšit skóre domácího celku se pokusil Žovinec, ovšem střela mu příliš nesedla. Ve 26. minutě se opřel do kotouče Rutta, brankář Litoměřic neměl se střelou do středu branky žádný problém. Chvíli na to byl Rutta vyloučen, Kadaň ale hru ve čtyřech zvládla. Ve 29. minutě nebezpečně pálil Jíra, nakonec trefil pouze boční síť. Na konci 30. minuty se Kališníkům podařil odskočit o dvě branky. Puk se dostal k Rubešovi, jenž ho z mezikruží napálil do sítě. V tu chvíli opustil Strmeň kadaňskou branku, nahradil ho testovaný Boška. Premiérový zákrok si připsal po chvilce, pohotovou střelou se ho snažil překonat Jánský. Boška dokázal odolávat do 38. minuty, kdy přesilovku Litoměřic po faulu Opalka využil Husák. Litoměřice tak měly po dvou třetinách komfortní třígólový náskok, vedly už 4:1.

Vstup do závěrečné třetiny se podařil lépe domácím hokejistům, neboť v čase 41:01 vstřelili Kadani pátý gól. Střela Nováka byla tečována jedním z kadaňských hráčů a skončila za zády Bošky. Ve 43. minutě Kůs dokázal překonat Přikryla, ale puk mířící do domácí klece na poslední chvíli odklidil Chabada. Další šance měli Jíra s Hromasem, ale ani jeden z nich Přikryla nepřekonal. Poté pálil Fronk, domácí gólman si opět poradil. Ve 47. minutě se puk sice ocitl v brance Kadaně, ale gól nemohl být uznán, protože Novák zakončoval fotbalově - nakopl puk bruslí. O dvě minuty později vyslal dělovku Míka, puk proletěl těsně vedle kadaňské branky. Šestý gól Kališníci vsítili v 50. minutě. Před Boškou se ocitl Novák, který ho překonal bekhendovou kličku a připsal si druhý gól v dnešním zápase. Kadani se podařilo snížit o dvě minuty později, ale gól na 6:2 v 52. minutě už nemohl ohrozit výhru Litoměřic. Kopáčovu střelu tečoval Jakub Novák. Pět minut před koncem se před Boškou zjevil veterán Chabada, ale branku těsně netrefil. Poté pálil od modré Opalek, Přikryl střelu vytěsnil hokejkou. Utkání již žádné další gólové šance nenabídlo, Litoměřice tak Kadaň porazily vysoko 6:2

Jiří Novotný
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM