Ani ve druhém zápase na turnaji ve Zvolenu se Kadani nepodařilo zvítězit. S Tychy remizovala 4:4

Marcel Holl | 16.08.2013 | |

Ani ve druhém zápase na turnaji ve Zvolenu se Kadani nepodařilo zvítězit. S Tychy remizovala 4:4

Společný tým Chomutova a Kadaně má za sebou i druhý zápas na turnaji ve Zvolenu. Hráči se Tychy se v průběhu první části, dostali do dvoubrankového vedení. Ale ještě před koncem první třetiny snížil Filip Hanták. Další branky padli až v poslední třetiny a jako první se prosadil Petr Jíra, který 20 vteřin po začátku vyrovnal. Hosté pak ale ještě jednou dokázali odskočit na rozdíl dvou branek, ale opět se jim to nepodařilo udržet. Pět minut před koncem se po přihrávce od Chlouby prosadil Jan Hammerbauer. Čtvrtou branku Kadaně a zároveň svou druhou v utkání vstřelil 42 vteřin před koncem základní hrací doby Petr Jíra. Po utkání následovaly samostatné nájezdy, které Kadaň vyhrála jednoznačně 3:0.

 
5.kolo, pátek 16.8.2013
GKS Tychy - SK Kadaň - Piráti Chomutov  4:4  (2:1, 0:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 16. Baranyk (Galant), 18. Vitek, 41. Steber (TS), 46. Vitek (Woznica, Baginski) – 20. Hanták, 41. Jíra (Gajovský), 55. Hammerbauer (Chlouba), 60. Jíra (Ton, Kopáč). Rozhodčí: Majling – Rojík, Valko. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0,2:2,4:2,4:4.
GKS Tychy: Žigárdy (Burda) – Sulka, Ďurák, Mojžiš, Gwizoz, Wanacki, Galant Daniel, Hoda, Sowa – Woznica, Baginski, Vitek – Baranyk, Galant Radoslaw, Steber – Rzeszutko, Parzyszek, Witecki – Piorun, Rózycki, Chromicz
SK Kadaň - Piráti Chomutov: Kaššák (Strmeň) – Szakal, Tejnor, Trefný, Mazanec, Stehlík, Kopáč, Opalek (C), Havel – Ton, Charousek, Jíra – Hromas, Hanták, Chlouba – Fronk, Gajovský, Deveri (A) – Hammerbauer, Novák J., Novák L. (A)

Komentář k zápasu

Dnešní utkání mělo příznivý začátek pro společný tým Chomutova a Kadaně. Od úvodního buly byl na puku více tým, který hraje pod hlavičkou Pirátů. Jeho tlak vygradoval v to, že si hráči v pirátských dresech zahráli hned na začátku zápasu dvojnásobnou přesilovku neboli 5 proti 3. I přes enormní tlak a dostatečný počet střel na polskou branku se ale svěřenci trenéra Soudka branky v první přesilovce utkání nedočkali. Po této přesilovce, ale nastala menší nuda, neboť ani jedno z mužstev se nedokázalo pořádně dostat do vážnější brankové příležitosti. Pomyslnou nudu rozsekla na konci šestnácté minuty obrovská chyba obránce Jakuba Stehlíka, který zpoza branky nahrál přímo na hokejku polského útočníka, ten se ale trefil jen do Kaššákovy výstroje. Ale z hned další akce už padla branka a bohužel do naší branky. Po přihrávce od Radoslawa Galanta se prosadil Milan Baranyk. Hráče polského celku první branka pořádně nabudila a o přesně o dvě minuty později přidali další. Zpoza branky se před Kaššáka krásně a nenápadně prodral Josef Vítek a střelou do šibenice zvýšil náskok svého týmu. Po Vítkově brance se ale hráči Tychy dopustili v krátké době dvou faulů a Kadaň měla opět výhodu přesilovky pěti proti třem. Tentokrát se to už hráčům v pirátských dresech podařilo využít, neboť se prosadil Filip Hanták, který dorážel vyraženou střelu od modré čáry.

Druhá třetina se dá charakterizovat jednoduše, neboť příliš vyložených brankových příležitostí nenabídla. Spíš než branky byl v prostřední části k vidění velký počet vyloučených hráčů polského celku. Bohužel Kadaň tyto přesilovky nevyužila a tak prohrávala po dvou třetinách 2:1.

Poslední třetinu načal svým gólem Petr Jíra, který po přihrávce z pravé strany od Gajovského prostřelil Žigárdyho. O půl minuty později bylo nařízeno trestné střílení, které střelou mezi Kaššákovy betony proměnil Jan Steber. Všechny tyto události se udály za 50 vteřin poslední třetiny. V dalším průběhu třetiny byl k vidění svižný hokej. Do listiny střelců se na začátku šestačtyřicáté minuty zapsal podruhé v zápase Josef Vítek. Zástupci polského celku se díky Vítkově brance dostali opět do dvoubrankového vedení, ale opět ho neudrželi, neboť na konci pětapadesáté minuty se po přihrávce od Chlouby prosadil Jan Hammerbauer, který snížil stav zápasu na 3:4 z pohledu Kadaně. Tento stav svítil na světelné kosce i na začátku poslední minuty zápasu. Trenéři Kadaně se rozhodli vzít si oddechový čas a po něm zkusit risk s prázdnou klecí. Tentokrát se to, na rozdíl od zápasu proti Zvolenu, podařilo přetavit v branku. Kadaň totiž dokázala vyrovnat stav střetnutí jen 42 sekund před koncem. Šťastným střelcem se stal Petr Jíra. Tento zkušený mazák dnes vstřelil dvě branky a podílel se tak velkou měrou na remízovém výsledku zápasu.

Na Memoriálu Pavla Zábojník je pravidlem, že za jakéhokoliv výsledku se po skončení 60 minut jezdí nájezdy, které jsou pomocným kritériem o konečném umístění týmu v celém turnaji. Z hráčů polského klubu nebyl dnes nikdo úspěšný v této disciplíně. Naopak z kadaňského tábora se prosadili všichni tři exekutoři. Své nájezdy proměnili - Petr Jíra, Danko Deveri a Nikola Gajovský. Neúspěšnými kadaňskými nájezdníky byli Havel a Fronk.

Marcel Holl
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM