První zápas na turnaji ve Zvolenu Kadani nevyšel. S domácím celkem prohrála 3:0

Marcel Holl, Jiří Novotný | 15.08.2013 | |

První zápas na turnaji ve Zvolenu Kadani nevyšel. S domácím celkem prohrála 3:0

Společný tým Kadaně a Chomutov má za sebou první utkání na Memoriálu Pavla Zábojníka ve slovenském Zvolenu. Začátek utkání s domácími hokejisty byl vyrovnaný, neboť byly zaznamenány kvalitní šance na obou stranách. Skóre zápasu otevřel ve 13.minutě český útočník ve službách Zvolena Kamil Brabenec. Zhruba pět minut před koncem prostřední části se dostal do dobré šance Hammerbauer, avšak zaváhání zvolenské obrany nepotrestal. I v poslední třetině se hrál vyrovnaný hokej, ale další branky padly v závěru. Nejprve se v 58.minutě prosadil Ľubor Zuzin a čtvrt minuty před koncem základní hrací doby uzavřel brankový účet v dnešním utkání Matej Síkela, který trefil opuštěnou branku Kadaně. Další utkání na Memoriálu Pavla Zábojníka čeká naše hokejisty zítra v 15:30. Soupeřem bude celek z polské nejvyšší soutěže – Tychy.

 
4.kolo, čtvrtek 15.8.2013
HKM Zvolen - SK Kadaň - Piráti Chomutov  3:0  (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Brabenec (Peter Zuzin, Puliš), 58. Zuzin (Ťavoda), 60. Síkela. Rozhodčí:Jakubec – Rojík, Greguš. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 412. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 3:0.
HKM Zvolen: Cibuľa (Tomljenovič) – Juraško, Pokovič, Hertl, Hraško, Mucha, Ťavoda, Šiška, Tóth – Zuzin P., Brabenec, Puliš – Ďaloga, Finsterle, Škvaridlo – Sikela, Jurík, Zuzin Ľ. – Fekiač, Mahdalík, Buda
SK Kadaň - Piráti Chomutov: Strmeň (Kaššák) – Szakal, Tejnor, Trefný, Mazanec, Prošek, Kopáč, Stehlík, Havel – Ton, Charousek, Jíra – Hromas, Hanták, Chlouba – Seman, Gajovský, Deveri – Hammerbauer, Novák J., Novák L.

Komentář k zápasu

První ohrožení branky ve vyrovnaném úvodu duelu zaznamenal domácí Mucha, jenž pálil do betonů Strmeně. Na začátku 6. minuty se opřel do kotouče Seman, ale jeho pokus těsně minul domácí branku. Následně zkoušel štěstí Zuzin, Strmeň zasáhl pravým betonem. Poté si vytvořil slibnou šanci Jíra, ale Cibuľu v domácí brance ani nadvakrát překonat nedokázal. Kadaň byla v těchto chvílích nebezpečnější, ale všechny její pokusy skončily na pozorném Cibuľovi. V 11. minutě vyslal ostrou ránu kadaňský zadák Trefný a rozezvučel tyč domácí svatyně. Převaha kadańských vyvrcholila o minutu později, kdy se před Cibuľou zjevil Hammerbauer, ale překonat domácího gólmana nedokázal. Opět se potvrdilo známe pravidlo nedáš-dostaneš, neboť za necelou půlminutu se Zvolen ujal vedení. Nahození Kamila Brabence se štěstím propadlo za záda nešťastného Strmeně. V následujících minutách s hrálo ve středu hřiště, ani jeden tým si nedokázal vytvořit nebezpečnější šanci. Až v poslední minutě vypálil na Strmeně Hraško, jehož pokus kadaňský brankář skryl ve výstroji.

Na začátku druhého dějiství se hrál hokej, který mnoho šancí nepřinášel. Ve 24. minutě vypálil od modré Szakal, kotouč skončil na mantinelu. Za další dvě minuty se před Strmeně probojoval Síkela, ale kadaňskou branku ve dobré šanci netrefil. Ve 30. minutě vyslal nepříliš důraznou střelu na Strmeně Juraško, kadaňský gólman střelu zneškodnil, byť trochu nejistě. Hráči Zvolena kadaňské přehrávali, ale dělala jim problém koncovka. Ve 34. na branku Kadaně míříla střela ze zkrumáže v pravém kruhu, kterou Strmeň lapil, přestože zřejmě mířila mimo. O několik sekund pozdějí z tého místa pálil Buda, Strmeň se opět vyznamenal. Ve 36. minutě vyrobili jasně lepší hráči Zvolena hrubku, po které se na Cibuľu řítil osamocený Hammerbauer. Mladý kadaňský forvard zkusil překonat Cibuľu blafákem, který slovenský brankář prokoukl a poslal puk na mantinel. Další šanci druhá třetina nenabídla. Zvolen v ní měl převahu, ale zároveň se dopuštěl chyb v obraně, které kadaňští potrestat nedokázali.

Do poslední části vstoupila aktivněji Kadaň. Charousek se dostal před Cibuľu, ale kotouč poslal pouze do jeho výstroje. Následně výpalil Seman, jehož střela byla zblokována. Ve 43. minutě vyslal puk na Cibuľu také Tejnor, ale mnoho starostí tím zvolenskému brankáři nenadělal. Poté na ledě začali přebírat iniciativu domácí a ve střehu musel být zase kadaňský gólman. Finsterleho pokus byl zblokován, pak se před Strmeněm zjevil Brabenec, který se ale kýžené přihrávky před branku nedočkal. Ve 47. minutě byl vyloučen Hraško a Kadani se tak otevřela šance na vyrovnání. Kadaň se usadila před Cibuľou, zvolenská obrana oslabení zvládla. I poté Kadaň na favorizovaného soupeře tlačila, Gajovský vyslal dělovku, ale Cibuľu vše zvládal. V 52. minutě vypálil na zvolenského brankáře Jíra, ten jeho pokus zneškodnil. O minutu později byl vyloučen Hromas, ovšem oslabená Kadaň se usadila před zvolenskou brankou! Kadaň hodně chtěla, ale puk za záda domácího brankáře protlačit nedokázala, naopak se dočkali domácí. V 58. minutě vstřelil pojistku Ľubor Zuzin. Kadaň ještě zkusila hru bez brankáře, ale 15 sekund před koncem pečetil Matej Síkela.

Zápas, který sledovalo 412 diváků, vyvrcholil samostatnými nájezdy. Ty kadaňští vyhráli poměrem 1:2. Za Zvolen skóroval Brabenec, za Kadaň se trefili Lukáš Novák a Jan Hammerbauer.

Marcel Holl, Jiří Novotný
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM