"Moje hokejová kariéra začala, když táta uviděl inzerát v novinách," prozradil David Dobrovolný

Marcel Holl | 26.05.2013 | |



Dalším respondentem v právě probíhající letní přípravě byl jeden z hráčů, kteří přešli do A-týmu Kadaně z chomutovské juniorky, konkrétně David Dobrovolný. Otázky byly zaměřeny na jeho hokejové začátky, loňskou pár zápasovou zkušenost ve druholigové Bílině či co dělá o volném čase.

 

Přibliž fanouškům své hokejové začátky…

Tak moje hokejová kariéra začala v Třebíči, když táta uviděl inzerát v novinách, že je nábor hokejistů do přípravky. Zkusil jsem to jednou a říkal jsem mu, že už nechci nikdy na led. On mě pak přemluvil, abych to zkusil ještě další týden a od té doby mě to začalo bavit a baví dodnes a za to můžu děkovat právě jemu.

Jsi odchovancem Třebíče, přes Jihlavu si se dostal do organizace Pirátů. Jak se to seběhlo?

Z Třebíče do Jihlavy si mě vytáhl trenér Sláma, sezóna v Jihlavě se mně povedla, potom přišla skvělá nabídka z Chomutova, tak jsem šel.

Jaká je zatím tvoje nejlepší sezóna?

Tak těch sezón je víc, ta první nejlepší byla v Třebíči, když jsme v dorostu vybojovali extraligu, ta druhá ve starším dorostu Jihlavě, sice jsme se v play-off nedostali daleko, ale právě díky té sezóně jsem se dostal do Chomutova a ta poslední, to byla předminulá sezóna v juniorce za Piráty, kdy se slavil titul, sice kvůli zranění jsem toho moc neodehrál, i tak ta sezóna byla skvělá.

V uplynulém ročníku si přičichl k seniorskému hokeji, neboť si nastoupil v pár zápasech za Bílinu ve druhé lize. Jak hodnotíš tuto zkušenost?

Pro juniora je každá zkušenost v seniorském hokeji skvělá, takže hodnotím kladně.

Máš nějakou přezdívku?

Většina lidí mi říká Dobrc.

Tvůj první kontakt s kadaňským hokejem proběhl kdy a jak?

První kontakt proběhl až teď na letní přípravě.

Jak se ti zamlouvá právě probíhající letní příprava? Je tam rozdíl oproti juniorské v Chomutově?

Letní přípravu nemá ráda většina hokejistů, ale ta probíhající mi nevadí. Hodně jezdíme kole, tréninky jsou tvrdé a náročné, ale je to jedině dobře, pak se to určitě projeví na ledě. Určitě nějaký rozdíl tam je v té náročnosti.

Teď zabrousíme na téma Kadaň a Třebíč. Oba celky se v loňské sezóně utkaly ve čtvrtfinále play-off. Sledoval si tuto sérii, popřípadě, kterému celku si držel více palce?

Tak určitě jsem to sledoval, více jsem to přál asi Kadani, kde hráli někteří kluci, se kterými jsem hrál celou sezónu v juniorce.

Jaké máš koníčky, co volný čas?

Rád hraji tenis, bowling, fotbal. Volného času za tu sezónu moc není, a když už se najde, tak jedu domů za rodinou a přítelkyní.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM