Karel Ton: "Po letní přípravě jsem vždy morálně silnější."

Jindřich Poledna | 14.05.2013 | |

Karel Ton:

Během letní přípravy jsme vyzpovídali stálici v barvách Kadaně Karla Tona. Naše otázky směřovaly k jeho působení v dresu Pirátů na konci sezóny , na jeho pohled na přípravu a očekávání do nové sezóny.

 
Karle, jak vypadal Váš konec sezóny?
Poslední hokejový měsíc jsem strávil v Chomutově, zahrál jsem si bohužel jen jeden zápas, působil jsem vlastně jen jako parťák klukům do tréninku. Byla to škoda, měl jsem chuť hrát, ale to rozhodnutí bylo samozřejmě na trenérech. Sestava Pirátů byla zápas od zápasu lepší, takže jsem se do základu znovu nedostal.

Co Vám to přineslo?
Je každopádně příjemnější jít do letní přípravy přímo z ledu. Všichni hokejisti jsou rádi co nejdéle na ledě, letní příprava je nutná, ale mít jí celé tři měsíce, to je někdy opravdu hodně dlouhá doba.

Jak snášíte letní přípravu?
Je důležitá pro nabrání kondice, přípravu na druhou část, když jste na ledě. Mně letní příprava tolik nevadí, cyklistiku mám hodně rád a běhání mi nevadí už vůbec. Nemusím silové kruhové tréninky, já se hlavně těším na led. Když to tedy shrnu, nejsem nepřítel suché přípravy.

Jaké máte cíle pro nadcházející sezónu?
Rád bych, aby se týmu opět povedlo to, co v minulé sezóně. Chyběla tomu jen třešnička – postup do semifinále. Bylo by skvělé, kdyby se nám opět podařilo skončit na čtvrtém, v horším případě na pátém, místě, abychom do playoff dostali hratelného soupeře.

Tým se pomalu začíná formovat. Kdo by měl být jeho hlavní tahoun?
Zatím pořádně nevíme, kdo všechno nás ještě posílí z Chomutova. Ale jsou tu Seman, Charousek, Jíra, to jsou všechno hráči s hromadou zkušeností a ty mohou předávat mladším hráčům. Ale ani já se nezříkám odpovědnosti. Musíme opět bojovat jako tým, jedině tak vede cesta k bodům. Uvidíme, komu to během sezóny sedne, tahoun může být kdokoliv.

Jak hodnotíte podmínky letní přípravy?
Podmínky jsou skvělé. Je tu výborná posilovna, hned vedle stadionu je tělocvična, v blízkém okolí se dá dělat ze sportu téměř vše. Jen doufám, že nestihnou okolo hřiště dodělat ten nový ovál, to by mohla být třeba i moje smrt (smích). Je tu výborný tartan, kousek na plavecký bazén, prostě opravdu ideální podmínky!

Co pozitivního Vám přináší letní příprava?
Především morálku. Po přípravě jsem vždycky rád, že je to za mnou. Jsem morálně silnější, jen tak mě nic nerozhodí. Trenéři schválně zkouší některé věci, aby poznali morálku a psychiku týmu. Každopádně letní příprava mi dá mimo jiné také fyzičku do celé další sezóny.

Do 1.ligy se dostal Havířov. Jak nepříjemné bude cestování na druhou stranu republiky?
Cesta je tam z Kadaně opravdu dlouhá. Ale už jsem v Havířově několikrát byl, neberu to zase negativně, v dnešní době máme kvalitní autobusy a cestování je docela příjemné. Změna týmu je jistým oživením ligy, takže beru Havířov jako pozitivum do další sezóny.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM