Novým trenérem Kadaně se stal Karel Soudek, asistentem bude Radek Šíp

Tisková zpráva | 10.04.2013 | |

Novým trenérem Kadaně se stal Karel Soudek, asistentem bude Radek Šíp

K a d a ň - Od posledního duelu Kadaně v prvoligovém play-off uběhly už téměř dva měsíce, přípravy na nový ročník druhé nejvyšší soutěže jsou v plném proudu. Prvním krokem je vyřešení trenérské otázky. Hlavním koučem a šéfem realizačního týmu bude v nové sezóně Karel Soudek, který podepsal s klubem dvouletou smlouvu. Asistentem se stává Radek Šíp, který v Kadani dokončoval jako hlavní kouč sezónu 2011/2012.

 

Karel Soudek pochází ze středočeského Divišova a během aktivní hráčské kariéry patřil k ofenzivně laděným obráncům. Poprvé se v tehdy ještě československé nejvyšší soutěži objevil v dresu pražské Sparty, následně patřil k oporám zadních řad Českých Budějovic.

Z jihočeské metropole odešel na vojnu do Jihlavy, v létě 1991 přestoupil do Štýrského Hradce a čtyři sezóny hrál tehdejší Alpskou ligu. Rakousko se jeho hokejovou prací táhne jako červená nit. V roce 1994 se sice vrátil na soutok Vltavy a Malše, ale do Štýrského Hradce zamířil ještě jednou během sezóny 1998/1999.

U našich jižních sousedů působil také jako trenér. Po skončení aktivní hráčské kariéry ve Znojmě vedl mládežnické celky Českých Budějovic, aby se do města na břehu řeky Dyje v létě 2010 vrátil jako hlavní trenér tehdy prvoligového týmu.

Když se Orli o rok později začlenili do mezinárodní rakouské soutěže Erste Bank Eishockey Liga, stále působil jako šéf realizačního týmu. V průběhu sezóny však byl odvolán.

Radek Šíp prostředí v Kadani dobře zná. Kromě již zmíněného působení v roli hlavního kouče na sklonku minulé sezóny, odehrál za Sportovní klub v letech 2008 až 2010 dvě kompletní sezóny.

Foto: www.znoj-tyden.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM