Kadaň zažila nejúspěšnější sezónu ve své historii

Jindřich Poledna | 07.03.2013 | |

Kadaň zažila nejúspěšnější sezónu ve své historii

Po skončení letošní úspěšné sezóny jsme požádali výkonného ředitele Stanislava Mikšovice o zhodnocení posledního ročníku. Dozvěděli jsme se, co dělají hráči v době, kdy pro ně 1.liga skončila, zeptali jsme se na trenéry a výhledy pro spolupráci projektu 3K.

 
„Do tohoto ročníku se nám vůbec nepovedl vstup, ze začátku jsme nevěděli jak ustálit mužstvo. Spousta hráčů pořád cestovala mezi Chomutovem a Kadaní a ze začátku nic nefungovalo tak bychom si představovali,“ zhodnotil začátek sezóny kadaňský výkonný ředitel. „Poté, co mužstvo převzal trenér Čelanský, probudil se duch týmu, začalo se nám dařit. Tým se neuvěřitelně probral, starší hráči předávali zkušenosti těm mladým a zafungovala tak výborně týmová chemie. Kdybychom takhle hráli hned od začátku, určitě bychom skončili v první trojce, ale na kdyby se v hokeji nehraje,“ ví Mikšovic.

„Letos jsme uhráli nejlepší výsledek v historii klubu a vděčíme za to především spolupráci v projektu 3K. V Kadani hrála spousta mladých nadějných juniorů, někteří mají opravdu slibnou budoucnost. Rozkoukali se v seniorském hokeji, vyrostli tu a jejich pomoc chomutovské juniorce rozhodně není zanedbatelná. Navíc se tu rozehrávali hráči A-týmu (Piráti Chomutov- pozn. redakce) po zranění. Trenéři tak zjistili, jestli je hráč opravdu v takové kondici, aby byl platným členem pirátské skvadry,“ doplnil Mikšovic.

A jak vidí prohru 0:4 v 1.kole playoff proti Třebíči? „Určitě bylo nepříjemným překvapením, že jsme prohráli 0:4. Ambice na postup mezi nejlepší čtyřku jsme opravdu měli, hráčům jsme podmínky připravili, ale bohužel jsme ta vyrovnaná utkání prohráli, dokonce i o jednu jedinou branku,“ prohlásil Mikšovic a doplnil: „Do playoff jsme šli s velmi mladým mužstvem, odehráli jsme 4 velmi vyrovnaná utkání, dvě jsme prohráli jen o gól. Hlavním důvodem našeho vypadnutí byla nekázeň na ledě, nechávali jsme se příliš vylučovat, což soupeř trestal. Byl ukázněnější a to rozhodlo celou sérii. Nám trenérům se potvrdilo, že máme 4 výborné pětky, které se ukázaly v dobrém světle. Všechny měly na to, odehrát playoff, jen nám chybělo štěstí, které k hokeji patří.“

A co dělají hráči, když jim skončila sezóna? Sedm hráčů se přidalo k týmu Pirátů, v Chomutově trénují Szakal, Trefný, Seman, Ton, Chlouba, Gajovský a Jíra. Junioři se přidali k mladému mužstvu Pirátů, Kaššák, Škorík a Kolčava pomáhají v Klášterci. Zbytek týmu, který čítá 5 hráčů, trénuje pod dohledem kondičního trenéra Matýska.

A jak bude vypadat příprava pro další sezónu? „Vzhledem ke spolupráci s Chomutovem se vše bude odvíjet od baráže, která začne co nevidět. Po ní budou mít hráči dovolenou a začnou se řešit smlouvy pro další sezónu, příprava začne až po dovolené,“ nastínil Mikšovic. Nadstandardní propojení klubů tak ovládá dění v Kadani, Chomutově a vlastně i Klášterci.

A jak bude vypadat trenérská dvojice pro další sezónu? Zůstane trenér Čelanský v Chomutově? „Nejsem kompentní osoba, která může veřejně prohlásit budoucí působení trenéra v našem A-týmu, ale osobně nepředpokládám, že by se před novou sezónou došlo na tomto postu k nějaké změně. O všem bude zcela jasno až po skončení baráže,“ sdělil Mikšovic. „Pro Kadaň teď hledáme trenérskou dvojici, už probíhají nějaká jednání. My máme jasnou představu, chceme i nadále profitovat ze spolupráce s Chomutovem a to na obě strany.“

Děkujeme za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM