Kadaň opět nestačila na Třebíč, která už vede 3:0 na zápasy

Jiří Novotný, Filip De Bolle, Martin Gahler | 25.02.2013 | |

Kadaň opět nestačila na Třebíč, která už vede 3:0 na zápasy

Po dvou porážkách na ledě Třebíče Kadaň nevyhrála ani první domácí utkání čtvrtfinálové série. Kadani se přitom do zápasu podařilo vstoupit lépe. V 9. minutě se štěstím překonal Čiliaka Petr Stoklasa. Třebíči se podařilo odpovědět o čtyři minuty později, kdy Dolníček využil dvojnásobnou přesilovku. Vítězná branka padla v polovině utkání. Kaut našel mezírku mezi Strmeňovým ramenem a levou spojnicí branky a stanovil konečné skóre zápasu 1:2. Série pokračuje na kadaňském ledě toto úterý od 18:00. Přijďte opět podpořit černožluté bojovníky.

 
0.kolo, pondělí 25.2.2013
Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč  1:2  (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Stoklasa (Mainer, Pelc) - 13. Dolníček (Dočekal, Rangl), 31. Kaut (Přibyl). Rozhodčí: Schmejkal, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:7, navíc Hafenrichter (Kadaň) TH za vražení zezadu. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň - Schmidt, Szakal (C), Mazanec, Pelc, Havel, Kolčava, Šulák - Hafenrichter, Gajovský, Jíra (A) - Stoklasa, Mainer, Seman - Ton (A), Chlouba, Kaše - Hrabák, Škorík, Andres.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena (A), Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Sláma (A), Bilčík - Káňa, Dolníček (C), Dočekal - Křivohlávek, Ostřížek, Vondráček - Fořt, Nahodil, Čuřík - Kadela, Kaut, Přibyl

Komentář k zápasu

Série se po dvou zápasech přesunula na kadaňský led. První dva zápasy těsně vyhráli hosté a domácí chtěli sérii vyrovnat.

V první šanci zápasu se ocitl Káňa, který využil nejistoty domácího brankáře a z dorážky nastřelil tyč. Na druhé straně ujel po křídle Mainer, jeho střela však skončila v horní síti. Oba celky se spoléhaly především na dobrou obranu, jak jsme mohli vidět v předchozích zápasech. První branka padla téměř z ničeho. Mainer nahodil puk před branku, kde stál připravený Stoklasa, který poslal puk nad lapačku Čilijaka.

Domácí byli aktivnějším celkem, ale zradila je vyloučení. Ve 13. minutě sice v oslabení ujel Gajovský, který pálil doprostřed branky. Následně byl na 5 minut plus trest ve hře vyloučen Hafenrichter a hosté nabízenou přesilovou hru 5 proti 3 využili. Po půlminutě hry rozebrali domácí obranu a do prázdné branky zakončoval Dolníček. Poté se hra vyrovnala a hrálo se převážně ve středním pásmu. Dvě minuty před koncem vypálil od modré Kolčava a jeho tvrdá střela skončila na břevnu. Domácí už jen dohrávali první část, když se po chybě rozehrávky dostal k puku Dočekal, ale Strmeň si s jeho pokusem poradil.

Do druhé části vstoupili lépe domácí i díky několika přesilovým hrám. V jedné z nich napálil Chlouba puk od modré čáry a ten jen proklouzal brankovištěm. O minutu později v dobré příležitosti Jíra těsně minul branku. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem, v největší šanci se ocitl ve 28. minutě Kaše, který se okamžitě po vhazování prosmýkl před branku, ale Čiliak skvělým zákrokem lapačkou vychytal. V polovině třetiny začali rozhodčí pouštět většinu střetů, což se nelíbilo ani jedné ze střídaček a oba trenéři to dávali hlasitě najevo. Ve 31. minutě ujel po křídle Kaut a střelou nad rameno z velkého úhlu otočil skóre. V 35. minutě napálil od modré Pelc, ale Čiliak znovu podržel svůj tým. Minutu před koncem znovu zkoušel štěstí od modré Pelc, střela však k velké nelibosti tribun rozvlnila pouze boční síť. Kadaňští pokračovali v tlaku na branku, hostující obrana v čele s brankářem dokázala vedení udržet.

Do poslední části měli lepší vstup hosté. Ve 43. minutě vybojoval puk před brankou Nahodil, ale jeho střela skončila těsně vedle odkryté branky. Ve 47. minutě zachytil rozehrávku hostí Andres, Čiliak si dokázal poradit s jeho střelou. O minutu později se objevil před brankou Jíra, ani tento pokus neskončil vyrovnávací brankou. Ve 49. minutě získal puk po chybě domácí obrany Dočekal, ale tváří v tvář Strmeňovi neskóroval. Hosté měli více ze hry a často ohrožovali domácí branku. V 52. minutě Dolníček s Káňou nepříjemně zatápěli, ale další branky se nedočkali. Stejně jako o minutu později Čuřík, který nadvakrát nepřekonal domácího strážce. Pět minut před koncem oživil naděje domácích Seman, sám před brankou nedokázal vyrovnat. Domácí minutu před koncem zápasu odvolali brankáře, nakonec málem sami kapitulovali a nepříjemnou situaci hasil Jíra hákováním.

F. de Bolle, M.Gahler, S.Jiskra, M.Holl

Ohlasy trenérů

Stanislav Mikšovic (Kadaň):"Prohráli jsme 1:2 a myslím si, že je to škoda. Na jeden gól nemůžeme vyhrát. Máme si strašně malou produktivitu což myslím, že je u nás největší problém. Navíc jsme dostali již druhý trest ve hře během této série, což je také špatně. Navíc to udělali dva zkušení hráči, kteří nám budou chybět. Musíme zítra vyhrát. I stav 0:3 se dá otočit".

Kamil Pokorný (Třebíč):“Velice bojovné utkání z obou stran. Cením si toho, že jsme pracovali jako tým, šli jsme za vítězstvím. Při hře 5 na 5 jsme byli o malinko lepší. Pod tlak jsme se dostávali pouze v přesilovkách soupeře, ale zvládli jsme to. V poslední třetině to domácí více otevřeli, měli tam osmiminutovku kdy po nás šli, ale vyloženou šanci si nevypracovali. Když už šla střela na branku, tak nás podržel výborně chytající brankář Čiliak. Od osmé minuty třetí třetiny se nám tam objevili tři tutovky, ale neproměnili jsme je. Zvládli jsme hektický závěr utkání. Dnes rozhodla týmová práce a obrovské nasazení z naší strany. Jeli jsme sem s cílem vyhrát dnešní utkání a na zítřejší zápas se připravíme tak, abychom ho také zvládli.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM