Seznam hráčům, kterým byly vyřízené střídavé starty do Kadaně

Marcel Holl | 02.02.2013 | |

Seznam hráčům, kterým byly vyřízené střídavé starty do Kadaně

K a d a ň - Dne 31.ledna skončilo přestupové období pro tuto sezónu a tudíž se objevilo i několik hráčů, kteří mohou v případě potřeby nastoupit za Kadaň. Jde převážně o hokejisty z juniorky Pirátů, ale je tam i zkušený brankář Pavel Damašek z Klášterce nad Ohří.

 

Nejprve se podíváme na celkový seznam hráčů, kteří mohou za Kadaň nastoupit a poté si zmíněné hráče trošku přiblížíme.

Seznam všech hráčů:

Pavel Damašek (B) Klášterec -> Kadaň (střídavý start)

David Kampf (U) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Daniel Lehnert (U) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Jiří Fronk (U) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Michal Dovina (B) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Aleš Příhoda (B) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Vítězslav Pelc (O) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Libor Šulák (O) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Tomáš Maštalířský (B) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Ondřej Kaše (U) Chomutov -> Kadaň (střídavý start)

Něco málo o zmíněných hokejistech

Pavel Damašek

Tento zkušený 34letý brankář působil jen na severu Čech. Ve své kariéře prošel pouze kluby, které jsou v projektu 3K - Chomutov, Kadaň, Klášterec n/O. V dresu s logem Chomutova, tehdejšího KLH, nastoupil Pavel Damašek v pouze jediném utkání. Stalo se tak v sezóně 1999/2000, konkrétně ve 33.kole. Chomutov hrál proti jihočeskému Písku a po dvou třetinách vedl 9:1, tudíž se trenéři KLH rozhodli vystřídat Pavla Maláče a jeho místo zaujala tehdejší trojka - Pavel Damašek. Ve své premiéře inkasoval tři branky a připsal si 5 zásahů. To je také jediné utkání, které Pavel Damašek absolvoval v dresu Chomutova. Do roku 2004 působil převážně v Klášterci nad Ohří a Kadani. Od ročníku 2004-2005 hájí branku klášterckého týmu. V uplynulé sezóně se mu podařilo s Kláštercem postoupit až do baráže o 1.ligu ČR, tým nepostoupil, protože v barážové skupině dokázal zvítězit v pouze jediném utkání. V nyní probíhajícím ročníku má Pavel Damašek na svém kontě 25 druholigových zápasů.

David Kämpf

Mladý osmnáctiletý chomutovský odchovanec nastoupil v letošním ročníku poprvé za seniorský tým. Stalo se tak v utkáních proti Litvínovu a brněnské Kometě. Kromě těchto dvou utkání už také naskočil ve 3 zápasech za Sportovní klub. Tento mladík reprezentuje Českou republiku už od kategorie hráčů do 16 let. Za výběr do 16 let odehrál 3 zápasy a připsal si 1 bod za asistenci. Za kategorii 17letých reprezentantů odehrál zápasu 24 a zaznamenal 5 kanadských bodů (3+2). V letošním ročníku nastupuje David Kämpf už výběr hráčů do 18 let. Zatím si připsal 10 duelů a na svém kontě má 3 góly.

Daniel Lenhert

Dalším hráčem, který může nastoupit za Sportovní klub je forvard Daniel Lenhert. Stejně jako David Kämpf je i on odchovancem chomutovského hokeje. Letos posbíral v juniorské extralize 28 zápasů a připsal si 16 bodů. Mimo toho naskočil také v jednom druholigovém utkání za Klášterec nad Ohří.

Jiří Fronk

Forvard Jiří Fronk je dalším hráčem, kterému byli vyřízeny střídavé starty v Kadani. Spolu s Davidem Kämpfem patří k reprezentům České republiky. V sedmnáctkách má bilanci 6 zápasů a 2 body (0+2). Ve výběru hráčů do 18 let nasbíral také 6 zápasů a připsal si pouze jedinou branku. Letošní sezónu už nastupuje za výběr do 19 let. V něm zatím nastoupil ke třem duelům a v nich si připsal dvě branky. Kromě toho, že reprezentuje tak hraje také juniorskou extraligu. Během letošní sezóny nasbíral ve 30 zápasech 16 bodů za 6 branek a 10 asistencí.

Michal Dovina a Tomáš Maštalířský

Aby toho nebylo málo, tak v dresu Kadaně mohou nastoupit dva brankáři, kteří pravidelně patří do juniorské sestavy Chomutova. Těmi brankáři jsou Michal Dovina(na fotce vlevo) a Tomáš Maštalířský. Prvně jmenovaný přišel před letošním ročníkem z trenčínské Dukly. Tomáš Maštalířský je brankářem, který zatím chytal pouze za mládežnické celky Chomutova.

Aleš Příhoda

Druhý nejstarší z brankářů, kteří mají do Kadaně vyřízené střídavé starty je Aleš Příhoda. Tento dvacetiletý gólman pochází z Prahy, ale zkušenosti vyrazil sbírat jinam. Nejdříve do Mladé Boleslavi a poté do Chomutova. V nedalekém Chomutově strávil celkově tři ročníky. Loňskou sezónu strávil opět v mladoboleslavských barvách. Před letošním ročníkem zamířil do západočeské Plzně. Tam odchytal 26 zápasů, kromě si připsal také premiéru v seniorském hokeji. Nastoupil do jednoho utkání za Klatovy.

Libor Šulák a Vítězslav Pelc

Další dvojicí jsou obránci Libor Šulák a Vítězslav Pelc. Ani jeden z hráčů nepochází ze Severních Čech. Libor Šulák (na fotce vlevo) je odchovancem havlíčkobrodského hokeje. I on je reprezentantem České republiky. V dresu se lvíčkem na prsou odehrál v roce 2012 MS hráčů do 18 let. Před letošním ročníkem přišel do Chomutova z celku Tatranských vlků a zatím odehrál v Extralize juniorů 30 zápasů. V nich zaznamenal 12 bodů za 5 branek a 7 asistencí. Druhým z dvojice je Vítězslav Pelc. Ten do letošního ročníku nastupoval převážně za celky z Valašska - Vsetín a Zlín. V dresu šestinásobného mistra ČR nastoupil, kromě mládeže, i v 6 zápasech ve druhé hokejové lize. Letošní ročník, ale tráví převážně juniorském celku Pirátů. Zatím odehrál 32 utkání. Aby toho nebylo málo, tak nastoupil i do pěti mistrovských utkání v dresu partnerského Klášterce nad Ohří.

Ondřej Kaše

Dalším mladíkem, který může pomoci A-týmu SK Kadaň je odchovanec a reprezentant Ondřej Kaše. Ondra už letos naskočil do šesti prvoligových duelů, ale žádný bod si nepřipsal, ikdyž šance na to měl. Jak již bylo zmíněno je to kadaňský odchovanec, který do sedmé třídy působil v rodném městě. Poté se přesunul do partnerského Chomutova. Je jednou z velkých nadějí českého hokeje. V letošním ročníku nasbíral za národní tým do 18 let devět zápasů a v nich vstřelil pět branek a přidal jednu asistenci.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM