Vyloupíme doupě Medvědů z Berouna?

Jiří Novotný | 25.01.2013 | |

Vyloupíme doupě Medvědů z Berouna?

Po výhře nad posledním Pískem čeká Kadaň další soupeř z chvostu tabulky. Beroun se po 44 zápasech nachází na předposlední pozici, na dvanáctý Most ztrácí 5 bodů. Mědvědi se ale nevzdávájí. Poslední dvě kola přinesly výhry a v podobném trendu by Beroun rád pokračoval. Utkání je na programu na berounském zimní stadionu v sobotu od 17:30.

 

Kadaň má s Berounem velice dobrou bilanci, ve třech vzájemných duelech vždy dokázala zvítězit. Poprvé se hrálo v 6. kole v Kadani. Za Kadaň se trefil hned ve 3. minutě Petr Jíra, ale za minutu už bylo vyrovnáno, gól vstřelil Malý. Vyrovnaný stav trval až do 48. minuty, kdy skóroval Jiří Charousek. Na 3:1 poté zvýšil Petr Macháček a v závěru pečetil Kamil Tvrdek. Do Berouna se kadaňští vydali v 19. kole. Beroun se v první třetině ujal vedení, Kadaň poprvé skórovala ve 27. minutě, kdy vyrovnal Filip Hanták. Kadaň se poté zásluhou Nikoly Gajovského ujala vedení, ale za 19 sekund srovnal Vostřák. Utkání dospělo až do samostatných, ve kterých gólmana překonal jediný Filip Seman. Kadaň tak v Berouně získala dva body za výhru 2:3 po nájezdech.

Zatím poslední vzájemný zápas se hrál na kadaňském zimním stadionu v rámci 32. kola. V první třetině měla Kadaň velkou převahu, ze které vytěžila jednu branku, ve 12. minutě otevřel skóre Jaroslav Kůs. Ve druhém dějiství se Kadani dařilo s šancemi nakládat o dost lépe. Druhý gól Kadaně vstřelil ve 22. minutě Martin Szakal, třetí branku přidal o tři minuty později Jiří Charousek. Kadani to ale nestačilo, o další dvě minuty později udělal tečku za utkáním Petr Stoklasa. Ve třetí třetině už kadaňští branku Vojtěcha Sedláčka tolik neohrožovali, soustředili se na klidné dohrání zápasu, který nakonec skončil jasnou výhrou 4:0. „ Myslím, že jsme byli lepším týmem. Ve druhé třetině nám po krásných akcích padly tři branky. O výsledku rozhodla druhá třetina, kterou jsme vyhráli 3:0“, řekl po zápase Zdeněk Skořepa.

Závěr roku 2012 se Medvědům vůbec nevydařil. Za celý listopad a prosinec se jim podařilo vyhrát pouze třikrát, z toho jednou po samostatných nájezdech. Od nového kalendářního roku už mají na kontě tři tříbodové vítězství a jedno po nájezdech z celkových devíti utkání.

V posledním domácím utkání, které se hrálo v sobotu 19. ledna, do Berouna přijel nevyzpytatelný Šumperk. Salith po sedmi minutách vedl 0:2, ale poté zabrali Medvědi, v 8. minutě snížil Kaláb, ale to bylo na dlouho vše. Třetí branku Šumperka vstřelil v závěru druhé třetiny Vrdlovec. Závěrečná část už ale patřila domácím, kterým se ve 49. minutě zásluhou Jonáše podařilo snížit, v 53. minutě vyrovnal Plichta a vítěznou branku dal o dvě minuty později Hrdel. Beroun tak díky povedné třetí třetině zdolal Šumperk 4:3. Ve středu Medvědi zajížděli do Benátek nad Jizerou. První branku vstřelil Beroun, ve 13. minutě využil přesilovku Hrdel. Benátkám se podařilo vyrovnat ve 36. minutě, kde rovněž v přesilovce skóroval Klimt. Vítěznou branku vstřelil opět v přesilovce berounský Jonáš, který rozhodl o cenných třech bodech za výhru 1:2. „Již po minulém zápase se Šumperkem jsme trénink podřídili nácviku na hru Benátek. Hráči si to zafixovali a předvedli bezchybný výkon,“ pochválil své svěřence asistent trenéra Zdeněk Pata.

Nejproduktivnějším hráčem Berouna je mladý slávista Tomáš Doležal, který za 42 zápasů nasbíral 28 bodů (15+13). V závěsu je s 23 body (11+12) Zbyněk Hrdel, který ve své kariéře oblékal také dres Chomutova. Na dvaceti bodech (5+15) je Pavel Klhůfek, který letos stihl už 16 zápasů za Slavii, ve kterých dal tři góly a přidal jednu asistenci.

Z obránců je na tom nejlépe Jakub Šulc, který má na kontě 16 bodů (1+15). Sedmadvacetiletý zadák má zkušenosti z extraligy, kterou hrával za Slavii a České Budějovice. Druhým nejproduktivnějším obráncem je Tomáš Kaláb, jenž získal 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí.

Na postu brankáře se letos vystřídalo již 8 gólmanů. Nejvíce startů má mladý brankář Sparty Vojtěch Sedláček, který se představil ve 28 duelech. Sedláček má úspěšnost 91,3 % a 3,4 gólu na zápas. „V každém zápase se budeme chtít rvát o body a co sleduji výsledky Kadaně, tak nedávají moc branek, hrají spíše z obrany. A když k tomu přistoupíme stejně, jako jsme přistoupili k zápasu v Benátkách, budeme bojovat a zodpovědně bránit a počkáme si na šance, tak jistě nějaké nějaké proměníme a body jsou reálné“, řekla před vzájmeným zápasem současná jednička Medvědů.

A v jaké sestavě nastoupil Beroun k poslednímu zápasu v Benátkách ?

Medvědi Beroun 1933: Sedláček (Benda) - Kaláb, Šulc, Malý, Beňovič, Knesl, Přindiš, Beneš - Jonáš, Lenc, Hrdel, Fiedler, Doležal, Plichta, Polák, Stromko, Kadlec, Videlka, Čurda, Hošťálek, Kopec

Získají naši bojovníci další tři body do tabulky, nebo Beroun prodlouží svou vítěznou sérii? Sledovat utkání vám umožní také tradiční online přenos.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM