O další body se utkáme s posledním Pískem

Jiří Novotný | 22.01.2013 | |

O další body se utkáme s posledním Pískem

V minulém kole naši hokejisté zajížděli na led lídra první ligy - Mladé Boleslavi. Na úvodní gól sice Kadaň dokázala zareagovat, ovšem následné tři branky už zůstaly bez kadaňské odpovědi. Kadaň tak prohrála 4:1. Ve 44. kole přijede do Kadaně soupeř z opačného pólu tabulky, kterým je o skóre poslední Písek. Zápase je na programu tuto středu od 18:00.

 

S Pískem se letos kadaňští střetli ve třech zápasech. Poprvé se hrálo v 5. kole na ledě Písku. V první polovině zápasu byla Kadaň lepším týmem a vypracovala si zásluhou Semana a Račuka vedení 0:2, ovšem domácím se ve 36. minutě podařilo snížit a na začátku třetí třetiny také vyrovnat. Jenže o dvě minuty později zvrátil vedení na kadaňskou stranu Hrabák, v závěru pečetil Charousek. Kadaň v Písku vyhrála 2:4, byly to první kadaňské tři body z venkovního stadionu v sezoně. Podruhé se hrálo v rámci 18. kola na kadaňském ledě. Po bezbrankové první třetině se v první minutě druhé trefil Hafenrichter, ale hostům se v polovině utkání podařilo vyrovnat a ve 38. minutě už Kadaň prohrávala 1:2. Kadani se podařilo vyrovnat šest minut před koncem třetí třetiny, kdy se v přesilovce trefil tehdejší kapitán Pavlas. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém o výhře Písku 2:3 rozhodl Procházka. Tato prohra ale Kadaň velice nabudila, jelikož následovala série devíti zápasů bez porážky.

Potřetí se oba týmy střetly na píseckém ledě ve 31. kole. Na úvodní branku se čekalo až do 31. minuty, kdy poslal domácí do vedení Dalecký. Kadani se podařilo vyrovnat těsně před druhou sirénou, kdy skóroval Ton. Ve třetí třetině už úřadovala pouze Kadaň. Druhý gól Kadaně přidal ve 48. Charousek, do prázdné brány poté pečetil Seman. „Myslím, že nás v utkání výrazně podržel brankář“, ocenil Zdeněk Skořepa výkon Miroslava Hanuljaka.

Náš soupeř se prakticky celou sezónu pohybuje na chvostu tabulky, kde o předposlední pozici bojuje s Berounem. První dva domácí duely sezony přitom Písek vyhrál, ale poté přišlo velice slabé období, kdy mezi 22.9. až 21.11. dokázal vyhrát pouze v Havlíčkově Brodě a právě v Kadani po prodloužení. Od nového kalendářního roku se z výhry radoval pouze jednou, ve 40. kole zvítězil na mostéckém ledě 3:5. Následující tři zápasy přinesly porážky.

V sobotu Písek nastoupil před domácím publikem proti Benátkám nad Jizerou. Utkání otevřel hned v 1. minutě benátecký Skořepa, následně se hrál vyrovnaný hokej, ve kterém oslabený Písek dokázal dlouho vzdorovat Benátkám. Ovšem ve třetí třetině začali přebírat iniciativu hosté, nejprve se v 47. minutě trefil Vařecha, o 10 minut později zvýšil na 0:3 Maďar. První gól Písku padl z hole Sedláčka až v 59. minutě, ale definitivní tečku za utkáním udělal až v samém závěru benátecký čahoun Urban. Písek tak Benátkám podlehl 1:4

Nejproduktivnějším hráčem Písku je veterán Zdeněk Šperger, který ve 35 utkáních dokázal vsítit 7 branek a na 13 gólů přihrál. Druhým nejproduktivnějším je Martin Heřman, který ve 25 startech nasbíral 17 bodů (5+12). Následuje mladík Filip Vlček, který má na kontě 16 bodů (2+14), 12 bodů má Jan Dalecký.

Z obránců má na kontě nejvíce bodů Vladimír Kameš, který svých 10 bodů (4+6) nastřádal v pouhých 17 duelech. O bod méně má Tomáš Drtil, jenž svých 9 bodů (2+7) nasbíral za 33 zápasů. Sedm bodů má Jakub Makovský.

V písecké brance si letos zachytalo již sedm gólmanů. Nejvíce zápasů (20) odchytal Dominik Halmoši, jenž průměrně inkasoval čtyři branky na zápas. Dvanáctkrát chytal Marek Mazanec, devětkrát Lukáš Cikánek. V posledních čtyřech utkáních za Písek nastoupil urostlý brankář Ondřej Raszka, který má po pěti odchytaných zápasech úspěšnost 91,4% a 3,4 branky na zápas.

Následuje sestava našeho soupeře z minulého kola, ve kterém podlehl Benátkám 1:4

IHC Písek: Raszka - Kužel, Petráček (18. Dvořák), Veselý, Semrád, Ruprecht, Makovský - Sedláček, Šperger, Kučera - Turek, Vlček, Ferebauer - Slavík, Kubeš, Heřman - Homolka, Strnad, Bernad.

Do konce základní části zbývá včetně tohoto pouze pět domácích zápasů, proto neváhejte přijít a fandit hokejistům SK Kadaň! Za své letošní výkony si podporu fanoušků jistě zaslouží. Pokud se nemůžete na zimní stadion dostavit osobně, utkání lze sledovat přes tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM