Kadaň veze z Benátek těsné vítězství 1:0

Tomáš Nejedlo, Marcel Holl | 03.01.2013 | |

Kadaň veze z Benátek těsné vítězství 1:0

K a d a ň - Černožlutí bojovníci, v prvním utkání nového kalendářního roku, zajížděli na led Benátek nad Jizerou. Tam také odehráli s domácími vyrovnané a velice pohledné utkání, které skončilo nejtěsnějším rozdílem - 1:0 pro Kadaň. O jedinou branku utkání se postaral v 33.minutě Roman Chlouba. Domácím nepomohla ani skoro minutová hra bez brankáře, a tak slaví kadaňští další výhru a Miroslav Hanuljak další čisté konto.

 
37.kolo, čtvrtek 3.1.2013
HC Benátky nad Jizerou - Sportovní klub Kadaň  0:1  (0:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Chlouba (Opalek) . Rozhodčí: Pražák - Kreuzer, Polonyi . Vyloučení: 3:2 . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 287 . Střely na branku: 38:31 . Průběh utkání: 0:1 .
HC Benátky nad Jizerou: Blažíček - Mrkvička, Kolmann, Moravec, Šimek, Kajínek, Jaroměřský, Pabiška, Vála - Kica, Skořepa, Klimt, Krejčík, Plodek, Špaček, Skalický, Vlach, Jonák, Jech, Král, Kopic.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Prošek, Mazanec, Szakal, Schmidt, Bartejs, Opalek, Lučka, Kolčava - Jíra, Charousek, Ton, Seman, Hanták, Hafenrichter, Andres, Chlouba, Stoklasa, Mainer, Hammerbauer, Škorík.

Komentář k zápasu

Už první třetina čtvrtečního utkání naznačila, že se bude hrát bojovný hokej, jemuž budou kralovat především pozorné obrany. Přesto v úvodní dvacetiminutovce Benátky vyslaly na Hanuljaka dvanáct a Kadaň na Blažíčka dokonce čtrnáct ran. Ani jeden z puků vystřelených na branku si však cestu do sítě neproklestil. V samém úvodu si oba celky své šance střídaly, avšak gólmani byli pozorní. Za zmínku stojí například povedená střela hostujícího Karla Tona, kterou musel Blažíček vykopávat svým pravým betonem nebo příležitost Krejčíka, jehož pokus jen těsně minul hostující klec. Brankáři na obou stranách byli dlouho překážkou pro střelce, až ve 13. minutě po nenápadné akci střílel z prostoru mezi kruhy Lukáš Král, avšak tyčka stála v cestě kusu černé gumy do sítě! Druhá polovina první třetiny patřila Benáteckým, jenže svou převahu gólem nekorunovali. Velkou příležitost měl především Tomáš Klimt, jenže u pravé tyčky nesrovnal mířidla a pálil vedle.

Druhá třetina začala po dvou minutách dobrou šancí kadaňského Romana Chlouby, jenž spěchal osamocen ze strany na Robina Blažíčka, který jeho pokus vyrazil. Hostující forvard se gólově připomněl až později... Až ve 23. minutě byl udělen první dvouminutový trest v utkání. Sudí Pražák jich udělil nakonec za celé utkání jen pět, což naznačuje, že se zápas hrál v rukavičkách. Ve své druhé početní převaze v utkání se Kadaň málem ujala vedení. Jiří Charousek zakončoval rychlý kontr a zvuk tyčky se ozval také za Robinem Blažíčkem. Na nastřelené konstrukce to v tu chvíli tedy bylo vyrovnané – 1:1. V čase 32:08 přišel jediný gólový moment utkání. A nutno podotknout, že Roman Chlouba snad ani nemohl trefit lépe. Na levém kruhu totiž napřáhl a vymetl šibenici Blažíčkovy klece. Dokonce benáteckému brankáři doslovo rozstřelil láhev na pití, kterou na kousíčky rozštvrcenou museli čároví rozhodčí uklidit z hrací plochy.

Ve třetí periodě měly převahu domácí Benátky, což vyjádřily také střelecky. Ovšem ani v této části hry neodčarovaly Hanuljakovo kouzlo. Dvakrát na vysokého brankáře hostí nebezpečně pálil Jaroměřský, neprosadil se ani Mrkvička, jehož rána z dobré parkety jen rozduněla zadní mantinel. Paradoxně v době největšího benáteckého tlaku byl vyloučen Jiří Moravec, jenž soupeři doslova odstřelil hokejku z rukou. A činit se musel také Robin Blažíček, který zmařil gólovou radost Mainerovi, a to skvělým efektním zákrokem. Další možnost ke skórování promarnil Charousek, stejně se nevedlo ani na opačné straně kluziště Kicovi. Čas se Benáteckým setsakramentsky rychle krátil a v době, kdy do konce řádné hrací doby zbývala minuta, fauloval Mainer. Benátky si vzaly time out, odvolaly Blažíčka z branky, jenže ani při power play se domácí nezadařilo. Kadaň si tak odvezla plný počet bodů.

Tomáš Nejedlo

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): "Po dvou neúspěšných zápasech na venkovních kluzištích, kdy jsme získali jen bod, tak jsme dnes samozřejmě chtěli vyhrát za tři body. Narazili jsme na silného soupeře, který ne náhodou hraje v popředí tabulky. I dnes potvrdil svoji kvalitu. Myslím si, že jsme odehráli kvalitní utkání. Hráčům můžeme těžko něco vyčítat. Dostali jsme jen jednu branku, žádné zásadní chyby v obraně jsme nedělali. Problém byl překonat soupeře, hlavně jejich brankáře, který je velmi kvalitní. Nějaké příležitosti ke vstřelení branky jsme měli, avšak nebylo jich hodně. Na to, abychom vstřelili dvě nebo tři branky, šance byly. Navíc Král ještě nastřelil tyčku. Bohužel gól jsme nedali, bez něho se nedá vyhrát. Velmi dobře zachytal gólman Blažíček. Inkasovaný gól by se někomu mohl zdát, že padl z velké dálky, ale zase to byla rána jako z děla. Gólmanovi tedy nemůžeme nic vyčítat. Dostal jednu branku, k tomu si připsal třicet zákroků, což je velice solidní. Škoda šancí Tomáše Klimta nebo Petra Kici, ty by se měly proměňovat. Alespoň jeden nebo dva góly z nich měly určitě padnout."

Jiří Čelanský (Kadaň): "Hráli jsme disciplinovaně. První vyloučení na naší straně přišlo až na konci druhé třetiny, to druhé až v poslední minutě třetí třetiny. Tohle kvituji. Utkání jsme ubojovali, výborně jsme bránili."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM