Kadaň porazila Benátky po tuhém boji 4:3

Jindřich Poledna,Filip De Bolle | 21.11.2012 | |

Kadaň porazila Benátky po tuhém boji 4:3

Po bezbrankové první třetině padly první góly až v prostřední části. Domácí tým využil dvě po sobě jdoucí přesilové hry a po brankách Jaroslava Hafenrichtera a Nikoly Gajovského vedla Kadaň 2:0. Jenže hostující celek Benátek ještě do konce třetiny snížil Štichem a hned začátkem třetí třetiny srovnal na 2:2 Jonák. Vedení na domácí stranu strhl ve 48.minutě Karel Ton. Jenže hosté vyrovnali chvíli před koncem třetí části po chybě brankáře Hanuljaka na 3:3. Jenže domácí zabrali a v poslední minutě rozhodli o tom, že všechny body zůstanou na severu Čech. Důležitý zásah si zapsal do statistik Nikola Gajovský.

 
24.kolo, středa 21.11.2012
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  4:3  (0:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 34. Hafenrichter (Prošek, Bartejs), 37. Gajovský (Jíra, Lučka), 48. Ton (Hanták, Seman), 60. Gajovský (Jíra, Hafenrichter) - 39. Štich, 44. Jonák (Bortňák), 59. Jonák (Chlapík, Plodek). Rozhodčí: Zubzanda - Zavřel, Šír. Vyloučení: 5:7, navíc Charousek 10. minut za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Kaššák) - Bartejs, Prošek, Szakal (C), Schmidt, Lučka, Trefný, Mazanec, Opalek - Jíra, Gajovský, Hafenrichter, Ondřej, Charousek (A), Procházka, Seman, Hanták, Kůs, Chlouba, Mainer, Ton (A).
HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda (Stejskal) - Kolman, Moravec, Jánošík, Štich, Vitásek, Jaroměřský, Ulrych, Šimek - Klimt (C), Skořepa (A), Bortňák, Jonák, Plodek, Chlapík, Kopic, Král (A), Maďar, Liška, Jech, Vařecha.

Komentář k zápasu

Domácí diktovali tempo zápasu, ale díky chybám v obraně a dobrému předvídání rozehrávky ze strany hostí se Hanuljak několikrát vyznamenal.První ohrožení branky přinesla ve druhé minutě jedovatá střela ze Szakalovy hole. Na druhé straně po chybné rozehrávce domácího gólmana nahazoval před odkrytou branku puk Kopic, ale nikdo z jeho spoluhráčů si pro puk nesjel. Domácí aktivním napadáním udržovali hosty pod tlakem. V 5. minutě tečoval Bartejsův pokus Hafenrichter, ale Vošvrda si s jeho pokusem poradil. Hosté zahrozili v přesilové hře několika nebezpečnými pokusy od modré z hole Jánošíka. V 9. minutě ujel sám na branku Seman, ale hostující obránce k němu včas přistoupil a zakončení tak nebylo takové, jak si domácí útočník přál. Ve 12. minutě se po přesné přihrávce za obranu rozjel Charousek, poslední obránce však pádem zastavil kotouč a zdržel akci. Charousek se však dokázal ještě jednou dostat k puku a ohrozit hostující branku, byť ne příliš vážně. Domácí se ocitli ve veliké šanci, když přesná přihrávka vybídla Kůse k úniku sám na strážce svatyně, hostující brankář však skvělým zákrokem zabránil brance. Hosté ještě ve vlastním oslabení odpověděli. Král se po nepovedeném střídání domácích dostal do úniku, domácí brankář se nenechal vycukat a dobře zakročil proti hostujícímu střelci. V oslabení byli hosté velice úspěšní, Klimt zachytil domácí rozehrávku, ale chybující obránce mu zabránil ve skórování obětavým skokem pod nohy. Z následného protiútoku se domácí dostali velmi blízko brance, puk se pohyboval v nebezpečném prostoru před brankou a nikdo se k němu nemohl dostat. Minutu před koncem pálil Kůs, jeho střela skončila nad brankou. Čtyři vteřiny před koncem pálil Mazanec, ale nebyl to přesný pokus.

Domácí na svého soupeře vletěli a první útok v čele s Gajovským silně zatápěl hostující obraně. Na druhé straně zahrozil v přesilové hře Klimt. Ve 26. minutě po sérii neúspěšných brejků se jeden vydařil domácím, kdy Procházka vybídl Charouska, kterému ve skórování zabránil nedovolený zákrok jednoho z obránců. Ve 29. minutě nejprve ujeli hosté 1 na 1, Hanuljak si s jeho pokusem poradil. Z následného protiútoku zkoušel Gajovský vycukat Vošvrdu, ten si však s jeho pokusem dokázal poradit. Vzápětí zakončoval do odkryté branky Jíra, ale minul. Střeleckou smůlu Kadaně neprolomil ani střelou od modré Lučka. Ve 33. minutě ve vlastním oslabení mohli udeřit domácí, Gajovského však od puku na hranici brankoviště odtlačil obránce. První branky zápasu se diváci dočkali až ve 36. minutě. Prošek napálil puk od modré, kde ho do sítě dorazil Hafenrichter. A o chvíli později měli domácí na hokejkách druhou branku. Ondřej si počkal na útočné modré, vyslal Charouska a ten nabíjel Procházkovi, který však minul puk. Další přesilová hra přinesla další branku.Jíra našel na modré volného Gajovského a ten v samostatném úniku nedal Vošvrdovi žádnou šanci. Domácí byli i nadále při chutí, po Procházkově akci se k dorážce do odkryté branky nedostal Charousek. Hosté se snažili zpomalit hru, udržet pásmo a postupným tlakem si vypracovat šanci na snížení skóre a to se jim kuriózním způsobem podařilo. Po Plodkově pokusu mimo branku se puk od zadního mantinelu dostal zpět před ní a Štich se v následném zmatku zorientoval nejlépe a s pomocí domácí obrany dostal puk do branky. Byli to tak hosté, kdo byli v posledních vteřinách hry aktivnější, ale domácí si třetinu pohlídali.

Hostům se nástup do třetiny povedl lépe, dokázali zatlačit domácí a vstřelit vyrovnávací branku. Bortňák zavezl puk před branku, kde se k němu dostal Jonák a dostal puk za Hanuljakova záda. Ve 46. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry 4 proti 3, která se domácím příliš nevyvedla. Sotva ale přesilová hra skončila, dostal Ton přihrávku za obranu a nedal brankáři nejmenší šanci. Na ledě se začalo viditelně přiostřovat a rozhodčí měli plné ruce práce. V 54. minutě byl před brankou velice aktvní Bortňák, z následného vhazování pálil nebezpečně Kolman. Z 56. minutě ujel Mazanec s Mainerem 2 na1, prvního jmenovaného ale obral dojíždějící obránce. O chvíli později pálil z mezikruží Seman a následně Schmidt nastřelil tyč. Domácí se v posledních minutách oklepávali z tlaku hostí a dobrou obrannou hrou nepovolovali pokus o závěrečný tlak. Ovšem každá obrana jednou povolí a ta domácí nebyla výjimkou. Chlapík vybídl Jonáka a ten střelou k tyči se štěstím překonal Hanuljaka. Časomíra právě ohlašovala poslední 2 minuty třetiny. Zápas se už schyloval do prodloužení, když první útok vybojoval puk, Jíra nahrál přes celé útočné pásmo Gajovskému, Vošvrda se natáhl na brankové čáře, ale nezabránil puku aby proklouzl mezi betony. Domácí už nepustili puk z hokejek a po vypjatém závěru tak vítězí domácí.

Filip De Bolle, Martin Gahler, Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Kadaň – as. trenéra):

Jak byste zhodnotil utkání?

"V utkání bylo hodně nepřesností a obrovské štěstí pro nás. Myslím si, že ve druhé třetině jsme měli stav 2:0 udržet. A třetí třetina by se mohla vyvíjet úplně jinak, ale to je jen kdyby. Ve třetí třetině to bylo jak na houpačce. To, že jsme dali branku půl minuty před koncem bylo štěstí."

Připravovali jste se nějak speciálně na tento zápas?

"Tak mi se připravujeme na všechny zápasy. Víme, s kým hrajeme a snažíme se nějak připravit."

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou – as. trenéra):

Jak byste zhodnotil zápas?

"Utkání bylo celý zápas vyrovnané. My jsme poměrně lacino inkasovali dva góly v oslabení, ale dá se říct, že jsme se i my dostali lacinými góly zpět do zápasu, když jsme vyrovnali na 2:2. Ve třetí třetině domácí strhli vedení na svojí stranu, ale bojovností se nám podařilo v předposlední minutě vyrovnat. Po hrubé chybě v obraně jsme v šedesáté minutě inkasovali rozhodující branku. Myslím si, že to bylo takové klasické utkání, které mohlo skončit remízou. Oba týmy by byly spokojené a o druhém bodu by se rozhodlo v prodloužení. Protože se mi během zápasu zdála hra vyrovnaná. Domácí ale byli šťastnější a berou tři body."

Jak jste se připravovali na tento zápas?

"Připravovali jsme se tak jako na každý zápas. Věděli jsme, že Kadaň má šňůru pěti zápasů bez porážky, a že hrají velmi dobře. Prohlédli jsme si záznam z utkání u nás, ve kterém jsme prohráli vysoko 6:1. Některé věci jsme se snažili v tréninku udělat, ale nic speciálního to nebylo."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM