Kadaň neudržela vedení, v Ml.Boleslavi prohrála těsně 2:1

Marcel Holl, Jitka Čechová | 31.10.2012 | |

Kadaň neudržela vedení, v Ml.Boleslavi prohrála těsně 2:1

V první periodě diváci, v Mladé Boleslavi, branku neviděli. Skóre otevřel ve 24. minutě kadaňský útočník Marek Račuk. Toho našel přihrávkou do rohu Petr Macháček, centr první kadaňské formace si vyjel do příznivějšího úhlu, naznačil přihrávku a na poslední chvíli zametl kotouč za překvapeného Romana Willa. Vedení černožlutým nezůstalo dlouho, za minutu bylo srovnáno. David Výborný vyhrál buly, přihrál na modrou na Němečka, ten vypálil a Lukáš Pabiška jeho střelu šikovně tečoval za záda Hanuljaka. Ještě do konce druhé třetiny získali domácí vedení, které nakonec udrželi až do konce. V 32.minutě špatně rozehrál kadaňský brankář Hanuljak. Proti střele Lukáše Pabišky se stačil ještě vrátit skluzem do branky. Na baseballovou dorážku Petra Kafky už byl ale krátký. Kadaň tedy prohrála s jedním z favoritů soutěže pouze o jediný gól.

 
17.kolo, středa 31.10.2012
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  2:1  (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Pabiška (Němeček, Výborný), 32. Kafka (Pabiška, Výborný) - 24. Račuk (Ondřej, Macháček). Rozhodčí: Jílek - Gerat, Hynek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 1 930. Střely na branku: 41:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.
BK Mladá Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Bohunický, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Rys, Demel, Koudelka – Loskot, Lenc, Jiránek
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Macháček, Pavlas, Lučka, Szkal, Trefný, Schmidt, Opálek, Mazanec – Ondřej, Račuk, Hafenrichter – Jíra, Hammerbauer, Hrabák – Chlouba, Hanták, Ton – Seman, Stoklasa, Andres

Komentář k zápasu

Mladá Boleslav v první třetině předvedla střelecký koncert, nutno ovšem hned na úvod podotknout, že bez produktivního zakončení. Kadaň totiž po celou dobu držel nad vodou brankář Hanuljak. V první periodě si připsal 16 zákroků, kdežto domácí Will pouhé tři. Hned na začátku měl velkou šanci Nouza, ale soupeřem opomenutý hráč Boleslavi nevypálil přesně. Domácí publikum zadrželo dech i při nájezdu Výborného s Chaloupkou, přičemž prvně jmenovaný poslal na obránce Středočechů povedený pas. Chaloupka kotouč nezasáhl.

Následovala dokonce dvojnásobná přesilovka pro Bruslařský klub a další salva střel směrem na Hanuljaka. Jenže po chvilce fauloval i Pabiška a Kadaň si alespoň částečně oddychla. Po vypršení trestů se pak Severočeši osmělili a několikrát vyrazili směrem na Willa. Závěr se nesl ve znaku menšího útlumu. Zatímco Kadaň oddechovala, Boleslavští nevěřícně kroutili hlavou.

Druhá třetina začala stejně jako ta první, ale brzy se síly poměrně vyrovnaly. Nejprve se ve velké šanci objevil Kafka, který si vytáhl Hanuljaka z branky, obkroužil ji a snažil se zakončit. Jenže Hanuljak do dráhy puku ještě nějakým způsobem stačil natáhnout beton. Na druhé straně vzápětí úřadoval Seman a po chvíli si Kadaňští dokonce vydobyli přesilovku. V té se poměrně rychle prosadil Marek Račuk. Zafungovalo staré známé nedáš – dostaneš, ale Severočeši jakoby svým gólem prolomili i zakletí vlastní branky. Výborný vyhrál buly, poslal kotouč na modrou a střelu Němečka následně tečoval Lukáš Pabiška.

Boleslav mohla navýšit, jeden z hostů totiž v následujícím oslabení přišel o hůl, takže Kadaň hrála opět víceméně ve třech. Obtížnou situaci ale ustála a po vyloučení Jindry se sama snažila udeřit na druhé straně. Jenže kromě střely Račuka se toho mnoho nestalo. O to zajímavější byl druhý gól Boleslavských. Hanuljak špatně rozehrál, takže Pabiška dával do prázdné. Kadaňský gólman ovšem zareagoval opět velmi pohotově a za asistence štěstěny vyrazil letící kotouč násadou hole. Bohužel pro něj rovnou na Petra Kafku. Severočeši mohli vzápětí vyrovnat, Jírovy přihrávky brankovištěm ale nikdo nevěnoval dostatečnou pozornost.

Kadaň vstoupila do třetí třetiny aktivně, slibně se prezentovali Hafenrichter i Jíra. Hosté následně hráli přesilovku, v útočném pásmu se ale usadili až v jejím závěru. Mazanec od modré nejprve trefil Willovy betony a s vyraženým pukem se ještě pokoušel poprat Ton. Přestřelil. V polovině periody si Kadaň zkomplikovala život dvěma po sobě jdoucími tresty, Bruslaři ale příležitosti nevyužili, a tak byli nuceni dál hájit nejmenší možný náskok.

Po srážce se soupeřem se z ledu jen s obtížemi zvedl Račuk. Tohle ještě faul podle rozhodčích nebyl, Vrbatův následný zákrok už ale ano. Tehdy Kadaň Boleslavské skutečně přidusila v jejich obranném pásmu, obzvlášť Seman se Stoklasou a od modré pálícím Macháčkem dali Středočechům zabrat. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou si Kadaňští vybrali oddechový čas a Hanuljaka už do branky zpátky neposlali. Žádný drtivý tlak si ale hosté vytvořit nedokázali.

Jitka Čechová

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Těžké utkání, nepříjemný soupeř. Podařil se nám vstup do zápasu, ale narazili jsme na produktivitu a brankáře Hanuljaka. Pokud by se nám podařilo dát z šancí rychlé dva góly, mohlo se střetnutí vyvíjet daleko příznivěji. Je třeba uznat, že Kadaň byla kvalitní soupeř a těžko se nám prosazovalo. Museli jsme hrát hodně důsledně dozadu, jelikož soupeř na otevřená okénka v naší obraně vyloženě čekal.

Zdeněk Skořepa, asistent trenéra SK Kadaň: Soupeř nám předvedl, jak silný má tým a od úvodu utkání na nás vlétl. Podařilo se nám počáteční tlak přestát a dokonce se dostat do vedení, velmi snadno jsme ale pak dostali dva góly a ač jsme se snažili, zvrátit už se nám průběh utkání nepodařilo. Celkově jsme ale neodehráli špatný zápas a pokud budeme takto pokračovat, můžeme dál stoupat tabulkou.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM