Kadaň doma porazila Olomouc po nájezdech

Jindřich Poledna, Filip De Bolle, Jiří Novotný | 27.10.2012 | |

Kadaň doma porazila Olomouc po nájezdech

Po bezbrankové první třetině se vedení ujal domácí tým ve 25.minutě. Střelcem prvního gólu utkání byl Filip Seman. Jenže Vodný po čtcřech minutách vyrovnal a na začátku třetí třetiny poslel Olomouc do vedení kapitán Jakub Bartoň. Kadaň vyrovnala v 50.minutě, kdy ve vlastním oslabení překonal Halásze Tomáš Schmidt. Další branka do konce základní hrací doby nepadla, týmy nerozhodly ani v prodloužení, a tak došlo až na samostatné nájezdy. A tam byli úspěšní jen domácí borci. Střelcem rozhodujícího gólu byl Filip Seman, Kadaň tak vybojovala další 2 body, tentokráte proti třetí Olomouci.

 
16.kolo, sobota 27.10.2012
Sportovní klub Kadaň - HC Olomouc  3:2sn  (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Seman (Hafenrichter), 50. Schmidt (Gajovský, Ondřej), 65. Seman (pen.) - 30. Vodný, 43. Bartoň (Řípa). Rozhodčí: D. Pražák - Bosák, M.Šmika. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 270. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 - 2:0 (sn).
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Macháček, Pavlas (C), Trefný, Mazanec, Opalek, Szakal (A), Schmidt, Kolčava - Hafenrichter, Gajovský, Ondřej - Stoklasa, Kůs, Seman - Ton, Hanták, Chlouba - Andres, Račuk, Mainer.
HC Olomouc: Halász – Bartoň (C), Staněk, Lhotský, Nedbálek, Cartelli, Houdek, Janáček – Pekr, Řípa, Herman – Hampl, Diviš, Selingr – Rác, Kucharczyk, Vodný.

Komentář k zápasu

Domácí byli odhodláni protáhnout sérii domácí neporazitelnost, první část však přinesla hru převážně ve středním pásmu. V první šanci zápasu se ocitl v 6. minutě Hanták, ale Staněk mu pádem pod nohy nedovolil zakončit. Následnou dvouminutovou přesilovku se domácím nepodařilo využít díky dobré obranné hře ze strany Olomouce. Na druhé straně se v početní výhodě dostali před branku Hampl a Rác, puk se motal blízko brankové čáry a Rác minul odkrytou branku. V následném protiútoku ujel Seman, jeho prudká střela však minula branku. Vzápětí nastřelil Pavlas vnější brankovou konstrukci. Největší šanci první třetiny přinesl Kůs, jeho povedená střela skončila po skvělém zákroku Halásze v jeho lapačce. V 16. minutě se do šance dral Račuk, hostující obrana ho nenechala zakončit. Minutu před koncem mohl rozjařit hostující lavičku Pekr, jeho samostatný nájezd vychytal dobrým zákrokem Hanuljak.

Domácí začali druhou část přesilovou hrou a v té se do velké šance dostal Gajovský, který rozvlnil jen vnější síť. Vzápětí byla domácím nabídnuta výhoda dvou hráčů v poli, s ní si hostující obrana poradila skvěle a domácí se nedostali ke střele. V pokračující výhodě 5 proti 4 se dostal do samostatného úniku Hampl, který byl podle verdiktu rozhodčích faulován a jelo se trestné střílení. Domácí strážce se nenechal rozhodit a vytlačil střelce ze střelecké pozice. Vzápětí ujel Diviš s Rácem do úniku dvou proti jednomu, Rác však nezakončil přesně. První branky v zápase se tak dočkali domácí.Seman dostal přesnou nahrávku za obranu a v samostatném úniku dostal puk mezi betony hostujícího strážce. O dvě minuty později se do dobré šance dostal Chlouba, Halász jeho střelu vychytal dobrým zákrokem vyrážečkou. Hosté se snažili o vyrovnání, nedokázali si vypracovat větší šanci. O to víc zamrzel vyrovnávací gól po chybě domácí obrany. Vodný dostal přesnou přihrávku za obranu, bohužel pro domácí od jednoho z obránců, a přesnou střelou nedal Hanuljakovi šanci. Vzápětí mohl druhou branku přidat Herman, Hanuljak si ale včas vyjel a zabránil hostujícímu útočníkovi ve skórování. Na druhé straně se po střele Kůse dostal k dorážce Seman, ale jeho druhé brance vystavěl stopku beton hostujícího strážce. 7 minut před koncem třetiny si hosté vyžádali oddechový čas. Hra se přelévala ze strany na stranu, žádný z celků si nevypracoval větší tlak nebo šanci. Až dvě minuty před koncem si Olomouc vypracovala větší tlak a výsledkem byla přesilová hra. V té dorážel po odrazu puku Pekr puk do odkryté branky, puk se však odrazil jen do tyče a mimo branku, o chvíli později se puk ze změti dorážek odrazil znovu do tyče. Tlak hostí nepovoloval, Selingr nejdříve minul před odkrytou brankou a následně Cartelli trefil beton domácího strážce.

Kadaňští se snažili o vstřelení branky, byli to však hosté kdo se radoval. Bartoň spolu s domácím hráčem tečoval Řípovu střelu od modré a puk propadl až za záda domácího strážce. Domácí se snažili o vyrovnání, Szakalova střela do protipohybu brankáře skončila těsně před brankou tečována bránícím hráčem mimo a o chvíli později skončil Pavlasův pokus mimo branku. V polovině třetiny dostali hosté výhodu 5 proti 4, radovali se však domácí. Ondřej zavezl puk do pásma, nahrál Gajovskému, který přes 3 hráče nahrál na úplně volného Schmidta a ten přesnou střelou pod břevno vyrovnal skóre. Hosté přesto mohli využít přesilovou hru, Řípa ale promáchl před odkrytou branku. Hra ve druhé polovině třetí částí připomínala konec druhé, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit delší tlak na branku. Ten přinesla až poslední dvouminutovka, při které dostali domácí výhodu 17 vteřin 5 proti 3. Tu nedokázali využít, a tak skončil zápas v základní hrací době 2:2.

Domácí začali v prodloužení půlminutovou přesilovou hrou, díky které získali herní převahu. Do první větší šance se přesto dostali hosté, Staněk ale minul branku. Minutu před koncem ujel po chybě obránce Hafenrichter s Gajovským, ale druhý jmenovaný nedokázal vstřelit branku. Na řadu tak přišli nájezdy. V nich za domácí uspěli jak Seman, tak Gajovský, za hosty neuspěl ani Diviš, ani Selingr. Domácím tak připadl druhý bonusový bod za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa(Kadaň):

Věděli jsme, že to bude těžký zápas, první třetina tomu odpovídala, moc šancí tam nebylo, byl to vyrovnaný hokej. V první třetině jsme se dostali do vedení 1:0, ale pak jsme našima chybama dostali Olomouc do hry. Mohli jsme být rádi, že jsme neprohrávali větším rozdílem. Druhá třetina z naší strany nebyla dobrá , tak jsme si v kabině řekli, že do třetí třetiny musíme jít jinak, protože ty body potřebujem. Pak se to zlepšilo, na konci jsme měli dvě přesilovky a byla škoda že nám to tam nepadlo. Myslím, že remíza byla zasloužená a potom jsme měli štěstí v nájezdech.

Petr Fiala

My jsme nehráli špatný zápas, nám se venku moc nedařilo a ukázalo se, že máme co zlepšovat. Náš výkon nebyl špatný, ve druhé třetině jsme měli poměrně dost šancí, tam jsme to měli rozhodnout.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM