Filip Seman: Výhra nás těší, musíme ale ještě zlepšit disciplínu

Martin Doležal | 15.10.2012 | |

Filip Seman: Výhra nás těší, musíme ale ještě zlepšit disciplínu

Kadaň jela na hradecký led s cílem prodloužit svoji šňůru výher. To se jí nakonec podařilo. Na východu Čech její vítězství režíroval především útočník Filip Seman, jenž v utkání proměnil dva samostatné nájezdy. Kadaň si z Hradce Králové odváží cenné dva body.

 

Proti Hradci Králové jste dokázali získat dva body. V kabině vládne zřejmě spokojenost, že?
Vzhledem k průběhu utkání a postavení v tabulce jsem spokojen určitě. Když nevezmu v potaz předchozí dva zápasy, tak se nám příliš nedařilo. Teď hrajeme dva zápasy doma, když ještě zlepšíme disciplínu, může to být dobré. Snad se bude dařit i nadále.

Vstřelil jste úvodní branku zápasu při trestném střílení. Dokážete popsat, co se vám honilo hlavou, když jste se rozjížděl na Čecha, který do té doby držel doma téměř 160 minut bez vstřelené branky?
Já se s Kubou znám dlouho. Působili jsme spolu dříve v Havířově. Nejdříve jsem myslel, že to dám mezi nohy, nebo pod vyrážečku, ale když jsem se rozjížděl, tak jsem si řekl, že to zkusím pod tu lapačku. Takže jsem si najel z pravé strany a naštěstí to vyšlo.

Ve třetí třetině vás trápila hlavně disciplína. Nebralo vám časté oslabení síly?
Do toho zápasu jde samozřejmě každý s tím, že chce odehrát co nejméně minut v oslabení. To se nám dnes nepodařilo. Ty fauly tam byly, a proto jsme se museli zaměřit na bránění. Je to také o štěstí. Bohužel při přesilovce pět na tři se kotouč odrazil od jednoho našeho beka a skončil v brance. Takové góly ale prostě padají, je to hokej.

Na začátku sezóny jste se trápili. Nyní jste zaznamenali třetí výhru v řadě. Pomohla vám k tomu i změna trenéra?
Zatím to funguje. Snad nám to vydrží a budeme šlapat dál. Samozřejmě to není jenom v trenérovi. Vždycky je v tom několik faktorů. My jsme rádi, že ta změna zlepšila naše výsledky. Avšak určitě bychom byli rádi, kdyby se nám dařilo již pod minulým trenérem.

Miroslav Hanuljak dnes držel akcie vašeho týmu nad vodou. V posledních třech zápasech obdržel pouze tři branky. Mužstvo to jistě pomáhá, že?
Míra Hanuljak nás drží a dnes jsme to znovu zvládli především díky němu. Máme výborného gólmana, o kterého se můžeme opřít, a proto se musíme snažit dávat góly. Vstřelené branky a dobrý brankář, to je základ úspěchu.

Věříte, vás že dnešní výhra požene k lepším výsledkům?
Určitě ano. O tom nepochybuji.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM