Zvedne se Kadaň proti Šumperku?

Jiří Novotný | 09.10.2012 | |

Zvedne se Kadaň proti Šumperku?

Špatné výsledky kadaňských hokejistů stály post trenéra Michala Jägera, pod jehož vedením si Kadaň připsala pouhé dvě výhry za devět zápasů. Ve středu se poslední tým tabulky utká se Salithem Šumperk, který do desátého kola vstupuje s deseti body v pozici desátého týmu. Šumperk v posledním kole doma dokázal zdolat Benátky nad Jizerou, předtím ovšem čtyřikrát v řadě prohrál. Kadani navíc hraje do karet, že náš soupeř ještě ani v jednom venkovním utkání nebodoval.

 
Kadaň, kterou do středečního utkání povede dočasný kouč Leo Gudas, již nutně potřebuje vyhrát. Po devíti odehraných kolech se se šesti body za výhry z Písku a následně proti Berounu krčíme na samém konci tabulky. Poslední tři zápasy přinesly prohry, ve kterých jsme pokaždé dostali pět branek. Uvidíme, zda tentokrát onoho nepopulárního bůra nasázíme Drakům ze Šumperka, který sice letos ještě v žádném venkovním zápase nebodoval, nicméně přerušit nelichotivou bilanci chce právě na našem kluzišti.

Do nové sezony Šumperk vstoupil fotbalovou prohrou 1:0 v Olomouci, poté ale překvapil favorita z Mladé Boleslavi, kterého dokázal zdolat 3:2. Následně dostal sedm branek v Písku. V dalším kole na domácím ledě dokázal píseckou prohru odčinit, když zkrotil berounské Medvědy výhrou 4:2. Následovala prohra v Havlíčkově Brodě, kterou začal čtyřkolový půst, během kterého získali Draci jediný bod. Ten vybojovali doma v zápase s Mostem, se kterým trošku překvapivě prohráli po nájezdech. Vrcholem nepovedené série byl debakl 6:1 z malátného Hradce Králové. V posledním kole se Salith probral a Středočechy od Jizery porazil 4:3.

Šumperk letos postrádá v útoku střelce-zabijáka. Po devíti odehraných zápasech je nejlepším kanonýrem obránce Aleš Holík, který vstřelil tři branky. Zároveň dokázal na jednu přihrát a se čtyřmi body je společně s Jiřím Suchým na čele bodování beků. Čtyřiatřicetiletý Holík je ikona fanoušků Salithu Šumperk a jediný obránce, kterému je více než třicet let. Má zkušenosti ze Slovenska a také z polské ligy, ve které stihl odehrát sezonu za Sosnowiec.

Nejproduktivnějším útočníkem je mladý Daniel Vrdlovec, jenž se hokejovému řemeslu vyučil v Kopřivnici, od dorosteneckého věku pak působil ve Vsetíně, kde získal i mládežnický extraligový titul. Zatím má na svém kontě šest bodů, za jednu branku a pět asistencí. O jednu asistenci méně má nejzkušenější muž na soupisce Šumperku, kterým je matador Karel Plášek. Karla Pláška se jistě mnozí z nás pamatují z působení v nejvyšší české soutěži, ve které za Pardubice, Plzeň a především Znojmo odehrál více než 750 zápasů. Čtyři body mají zkušení prvoligisté Adam Červenka a Aleš Staněk, který za Třinec posbíral i několik extraligových bodíků a několik zápasů odehrál také v reprezentačním výběru do dvaceti let.

Na postu brankáře Šumperk spoléhá především na Tomáše Štůralu. Brankář s extraligovými zkušenostmi ze Zlína patří mezi opory týmu. Záda mu kryje Vratislav Vajner, který již letos nasbíral čtyři prvoligové starty.

Pojďme se podívat na vítěznou sestavu Salithu Šumperk z posledního zápasu, ve kterém porazil Benátky:
Salith Šumperk: Štůrala - Holík, Novotný, Sedlák, Gewiese, Suchý, Pastor - Haas, Plášek, Staněk - Stoklasa, Hulva, Vrdlovec - Skoumal, Cink, Červenka - Blinka, Kindl, Holinka.

Přijďte podpořit hokejisty SK Kadaň i v horších časech. S Vaší pomocí se jim bude jistě bojovat o důležité body lépe ! Utkání začíná ve středu 10.10. od 18:00. Z utkání bude také připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM