Dostáváme hodně branek, to musíme změnit

Jindřich Poledna | 20.08.2012 | |

Dostáváme hodně branek, to musíme změnit

A-tým mužů se vrátil z turnaje ve slovenském Zvolenu sice se třemi prohrami, ale se vztyčenou hlavou. Tým odehrál zápasy, za které se nemusel stydět, navíc s mnohem silnějšími soupeři. O hodnocení jsme požádali kadaňského lodivoda Michala Jägra.

 
Co Vám turnaj o týmu prozradil?
Předně musíme říct, že jsme na turnaj vzali jiné hráče, než ty, kteří hráli první dva přípravné zápasy. Tam jsme dali přednost především mladíkům, na Slovensko jsme jeli už s několika ostřílenými borci.

Jak se Vám líbila předváděná hra?
Dopředu nám to jde, na to, jak máme mladý útok, dokážeme se prosazovat. To je velké pozitivum. Ale jako velké negativum vidím to, že dostáváme zbytečně moc branek, zpátky nám to zatím moc nejde.

A znáte důvody?
Těch je několik. Tak zaprvé, potkali jsme hodně silné soupeře, se kterými jsme sice hráli vyrovnané partie, ale právě tyhle týmy dokázaly využít našich chybiček a zaváhání, které nekompromisně trestaly. Třeba se Sanokem jsme vedli 4:2, protivník využil přečíslení, trestal naše chyby. Obrana se často propadala, je sice hezké, že hrajeme útočný hokej, ale musíme také myslet na zadní vrátka. Riskantně se nedá hrát pořád. Zadruhé máme neustále nepořádek ve vlastním obranném pásmu, vázne komunikace mezi obránci, ale na tom již vehementně pracujeme. Za třetí dostáváme příliš mnoho branek v oslabení. Každé druhé oslabení pro nás znamenalo obdrženou branku.

Jak byli trenéři spokojeni s jednotlivými hráči?
Nechci tu hodnotit hráče jednotlivě. Útočníci mi udělali radost téměř všichni, možná bych tu vyzdvihl Petra Mainera, který k nám přišel těsně před turnajem z Plzně, je to mladý a šikovný hráč, který má v sobě potenciál. V obraně mě nepotěšil skoro nikdo, tam budeme mít ještě hodně práce. Gólmani byli pod neustálou palbou, rozhodně nechytali špatně, oba podali rovnocenné výkony.

Chystá se teď nějaká redukce kádru?
Zatím ne. Máme tu 5 pětek, můžou přijít nemoci, zatím není důvod kohokoliv vyhazovat. Hráči, kteří se nám momentálně nevejdou do sestavy, hrají v Klášterci, takže všichni jsou vytíženi.

Jak bude dál pokračovat příprava?
Zítra bereme do Berouna opět především mladé hráče, chceme, aby tam opět dokázali své kvality.

Takže dosavadní přípravu hodnotíte jak?
Když budu hodnotit poslední tři turnajové zápasy, tak to byla parádní příprava. Potkali jsme 3 soupeře vysoké kvality, za Kyjev hrálo několik borců, kteří loňskou sezónu odehráli v KHL. Sanok je polský mistr a v utkání s námi ukázal své kvality. A Zvolen hraje slovenskou extraligu, loni sice neměl oslnivé výsledky, ale letos má mnohem silnější tým a bude bojovat o horní příčky. A se všemi týmy jsme odehráli velmi kvalitní zápasy, rozhodně jsme nehráli druhé housle.

Děkuji za rozhovor

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM