Kadaň prohrála na turnaji i s Kyjevem

Jindřich Poledna | 17.08.2012 | |

Kadaň prohrála na turnaji i s Kyjevem

Úvodní branku zápasu dala kadaňská 4.pětka, střelcem byl obránce Kolčava. Jenže to bylo na dlouho dobu ze strany Kadaně všechno. Celek Kyjeva vstřelil postupně v 1.třetině 3 branky a po první čásdti šla Kadaň do kabin s dvoubrankovým mankem. V druhé třetině sice štastně snížil Roman Chlouba, jenže ukrajinský tým se prosadil ve 36.minutě a skóre bylo opět o 2 branky 2:4. Kadaňský tým měl především v posledních minutách několik slibných šancí, ale když nevyužil ani přesilovku 5 na 3, prohrál na turnaji i svůj druhý zápas.

 
4.kolo, pátek 17.8.2012
Sportovní klub Kadaň - HC Berkut Kyjev  2:4  (1:3, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kolčava (Deveri), 29. Chlouba (Schmidt) - 6. Ramazanov (Gonzalski, Torianik), 10. Volchek (Eliseenko, Gnidenko), 19. Volchek (Gnidenko), 36. Gongalski (Abaev, Devečka) . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Hanuliak) - Mazanec, Pozdeňa - Opalek, Pavlas - Trefný, Schmidt - Kolčava, Dostál - Andres. Charousek, Seman - Stoklasa, Tvrdek, Mainer - Ton, Chlouba, Račuk - Škorik, Hanták, Deveri
HC Berkut Kyjev: Iachnik (Chorošun) - Glebov, Iakimovich, Pobedanostsev, Isaenko, Devečka, Abaev, Katulis, Dudas - Eliseenko, Gnidenko, Volchek, Mihailov K., Osipov, Mihailov D., Torianik, Ramazanov, Gongalski, Guzik, Karaulshuk, Cherneshenko

Komentář k zápasu

Kadaň vstoupila do zápasu velmi dobře, po několika dobrých obranných zákrocích se prosadila i v útoku, ve 4.minutě prostřelil ukrajinského brankáře Iachnika Daniel Kolčava z pravého kruhu - 1:0. Navíc to byla první střela na kyjevského brankáře. Kyjev Vyrovnal těsně před skončením šesté minuty. Ramazanov se po skrumáži nejlépe zorientoval a prostřelil Strmeně v kadaňské brance – 1:1. V 9.minutě byl vyloučen Kamil Tvrdek a ukrajinský tým výhodu využil. Kadaňská obrana zaspala, samostatný nájezd Strmeň sice uhájil, ale na následující dorážku dojíždějícího hráče byl již krátký – 1:2. V nsledující přesilovce byla Kadaň bezzubá a nedokázala ani ohrozit ukrajinského brankáře. Třetí branku vsítil Kyjev v 19.minutě při hře 4 na 4. Po hrubé chybě obránce se před Strmeněm objevil Volchek a navýšil vedení na 1:3 pro mistra Ukrajiny.

Kadaň v druhé třetině jakoby ožila, začala lépe bruslit a přidala ve hře do těla. Kamil Tvrdek měl hned po dvou minutách vyloženou šanci, ale v rozhodujícím okamžiku nedokázal zvednout puk. Svůj tlak zužitkovala ve 29.minutě. Ve výhodě 5 na 4 nahazoval Roman Chlouba puk na branku, kde jej tečoval jeden z kyjevských obránců a puk skončil za zády nešťastného gólmana – 2:3. V následné přesilovce se znovu mohlo blýskat a český tým mohl vyrovnat. Jenže k překvapení všech začal tým opět kombinovat po mantinelu a místo střel na brankáře se hráči hledali jen přihrávkami a tím pomohli soupeři udržet své těsné vedení.

Ve 34.minutě nahrával Charousek před prázdnou branku Andresovi, ale ten puk netrefil. A tak přišel trest. Kadaň při svých útočných snahách přestala bránit a Igor Gongalski překonal Strmeně blafákem počtvrté – 2:4. Ukrajinský tým byl po dosažení branky nabuzený a zbytek třetiny dohrál ve své útočné třetině. Jenže skvělý Strmeň držel Kadaň na vodou.

Hned na začátku poslední třetiny dal český tým Ukrajincům výhodu přesilovky 5 na 3 na celých 74 vteřin. Nechali se totiž vyloučit Mazanec se Stoklasou. Ale ukrajinský tým se zřejmě pokoušel napodobit českou verzi přesilové hry a jen kombinoval a vůbec nestřílel. Od 49,minuty začal být kadaňský tým opět aktivnějším. Brankáře Iachnika odstřelovalo několik hráčů, neblíže k dosažení gólu měl asi Filip Seman. Od 54.minuty hrál český tým ve výhodě dvou hráčů v poli celých 60 vteřin, Kadaň sice tlačila, ale gól se jí nepodařilo vstřelit. V 56.minutě těsně minul tyč ukrajinské branky svou bombou od modré Schmidt, v poslední minutě trefil tyč ukrajinské branky Filip Seman. Ukrajinský mistr tak vyhrál dnešní zápas 4:2.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Michal Jäger (SK Kadaň): Dnešní utkání nebylo tak dobré jako to včerejší. Zaspali jsme první třetinu a to nám bylo osudné. Dostali jsme branky po individuálních chybách hráčů. Posledních 40 minut už bylo z naší strany dobrých, ale hokej se hraje celých 60 minut. Skóre mohlo být o něco lepší, Seman nastřelil těsně před koncem tyč. Hrálo se nahoru dolů, vzhledem ke kvalitě soupeře jsme s výsledkem vcelku spokojeni. Výborně zachytal mladý brankář Strmeň.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM