Kadaň míři na turnaj do Zvolena

Jindřich Poledna | 12.08.2012 | |

Kadaň míři na turnaj do Zvolena

Kadaňský hokejový tým se ve dnech 16. - 18.srpna zúčastní mezinárodního turnaje ve slovenském Zvolenu. Letos se jedná již o 14.ročník tohoho turnaje věnovanému vzpomínce na zvolenského hokejového rodáka a odchovance Pavla Zábojníka. Turnaje se v loňském roce účastnil partnerský Chomutov, který turnaj vyhrál. Letos dostává šanci Kadaň, která odehraje ve Zvolenu 3 utkání ve 3 dnech.

 
Turnaj začíná ve čtvrtek 16.srpna za účasti mužstev HC ´05 Banská Bystrica (SVK), HK Donbass Doneck (UKR), SK Kadaň, HC Berkut Kyjev (UKR), Ciarko PBS Bank KH Sanok (POL) a domácího týmu HKM Zvolen (SVK). Kadaň přijíždí místo loňského vítěze celku Pirátů Chomutov, polský tým je mistrem ligy, Berkut kyjev má na lavičce Miloše Holaně a v sestavě například Andreje Nedorosta. Donbass Doněck je novým týmem v KHL, v sestavě má Karla Pilaře, Václava Nedorosta či brankáře Jána Laca.

První soupeř našeho celku bude domácí tým HKM Zvolen. Tohoto mistra ligy z roku 2001 opustili před sezónou 3 hráči, kteří shodou okolností zamířili všichni do českých lig. Radek Meidl do Olomouce, Vlasdislav Baláž do Litvínova a Marek Ďaloga do Parbubic. Naopak z beněnské Komety přišel Martin Zábranský a z Třince Michal Chovan. Trenér Pater Mikula má dle svých slov široký kádr, vrásky na čele mu dělala jen ledová plocha, která je ve Zvolenu až od 6.srpna. Zápas s domácím týtem by měla Kadaň odehrát ve čtvrtek 16.srpna od 19 hodin. Tým dorazí na Slovensko jen chvíli před tím, nezbývá než doufat, že dlouhý přesun nebude tým příliš limitovat pro večerní utkání.

Druhým soupeřem bude ukrajinský tým HC Berkut Kyjev. Na lavičce bude stát trenér Miloš Holaň a klub má vysoké ambice. V letošním roce chce vyhrát ukrajinský titul a do dvou let chce být účastníkem Kontinentální ligy. V týmu není kromě trenéra žádný Čech, ale najde se zde pár Slováků. Zápas s Kyjevem začíná v pátek 17.srpna v 15:30.

Poslední soupeřem našeho týmu bude polský mistr HK Sanok. Loňský mistr polské ligy má v kádru 2 nové české hráče. Ze Zlína přišel obránce Pavel Mojžíš, ze stejného klubu dorazil také útočník Martin Vozdecký. Novým trenérem týmu je Slovák Milan Staš. Úvodní vhazování je v plánu na sobotu 18.srpna ve 12 hodin.

Turnaje by se měli zúčastnit především zkušení borci, se kterými se počítá do základního kádru. Tým by měl být ještě doplněn také několika hráči z Chomutova. Jak se bude týmu dařit ukáží až následující dny. Každopádně držíme palce!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM