Chci se poprat o místo v sestavě

Jindřich Poledna | 04.08.2012 | |

Chci se poprat o místo v sestavě

Jan Kaššák je jedním z brankářů, které chtějí kadaňští trénéři podrobit zápasovému náporu, aby si byli jistí, že budou v průběhu sezóny oporami. Pro tohoto mladého gólmana nebude žádnou novinkou postavit se v Kadani mezi tři tyče, premiéru se odbyl v minulé sezóně a rozhodně nezklamal. V loňském roce nasbíral další zkušenosti v nižších soutěžích a nyní je připravem přesvědčit trenéry o svých kvalitách.

 

Honzo, shrnete nám svou dosavadní hokejovou kariéru?
S hokejem jsem začínal asi v šesti letech v Chomutově. Tam jsem si prošel všemi mládežnickými kategoriemi a nakoukl jsem i do A-týmu mužů. Když bylo jasné, že už nebudu moct hrát za juniory, hrál jsem 2 roky v Klášterci, abych nasbíral co nejvíce zkušeností. Kromě Kadaně jsem ještě působil asi 2 měsíce v Bílině, dalo by se říct, že jsem působil vlastně jen na severu Čech.

Je letní příprava brankářů jiná než příprava hráčů do pole?
Ano. V Chomutově udělali před čtyřmi roky speciální přípravu brankářů. Jsou na to výborné podmínky. Specializujeme se na kratší běhy, více posilujeme vlastní vahou, soustředíme se na koordinaci, děláme úplně všechno, co je pro brankáře důležité. Já jsem letos v Chomutově netrénoval, protože jsem byl na operaci s kolenem, ale většinou je tam dopoledne asi 8 brankářů z Kadaně, Chomutova a Klášterce, odpoledne se přidávají i junioři a dorost, takže se trénuje v daleko větším počtu.

Jaké to je, připravovat se s Kamilem Jarinou, který nezasáhne do soutěže?
Já mám Kamila rád, je to můj kamarád. Vždycky ochotně poradí, pomůže, snaží se předávat zkušenosti. Už v minulé sezóně jsme spolu trénovali a musím říct, že je to výborný parťák. Je s ním spousta legrace.

Máte svůj hokejový vzor?
Já žádný vzor nemám. Snažím se odkoukat od každého něco a brát si jen to nejlepší.

Co děláte pro svou koncentraci před zápasem? Máte své rituály?
Žádné rituály nemám. V den zápasu se snažím nehrát na play-stationu, abych neměl unavené oči. V Kabině před zápasem poslouchám hudbu, krátce se protáhnu a jsem většinou stranou, nesnažím se s nikým si povídat.

S kým byste rád vytvořil v Kadani dvojici?
Tak předně bych byl rád, kdybych si i po přípravě udržel v Kadani místo. A pokud si mě tu nechají, záleží především na trenérech, kdo tu bude také trénovat a chytat. Nejsem konfliktní typ, mě nikdo z kluků, kteří trénují v Chomutově nevadí. Ale kdybych vytvořil dvojici s Mírou Hanuljakem, vůbec bych se nezlobil.

Jan Kaššák
Jan Kaššák

Jaké jsou Vaše hokejové cíle?
Ten nejdůležitější momentální cíl je udržet se v týmu Kadaně. Rád bych jednou nakoukl do extraligy, vím, že všechno chce čas a tvrdou práci. Jednou bych rád dělal dvojku v Chomutově a čekal na svou šanci naskočit do hry… Vím, že když na sobě budu pracovat, výsledek se určitě dostaví.

Jak hodnotíte partu, která se připravuje v Kadani?
Momentální parta je výborná. Myslím, že to trenéři poskládali dobře, kluci se budou bít o své místo na slunci. Jsem moc rád, že je v kabině taky Kuba Trefným, to je takový můj ochranitel a já se hned cítím lépe.

Byl jste před sezónou na dovolené?
Ne, nikde jsem nebyl. Letos jsem dost šetřil, předělával jsem kuchyň. Byt je pro mě momentálně priorita. Do bydlení mám v plánu udělat ještě pár investic, takže na cestování peníze nezbývají.

Jakému odpočinku dáváte přednost?
Pokud mám volno mezi tréninky, tak upřednostňuji kratší spánek. Jinak rád jezdím na kole, hraju nohejbal. Ale nic se nemá přehánět. Ale nerad se jen tak válím doma. Ona by mě přítelkyně nenechala jen zahálet.

Myslíte, že má tým šanci porvat se o playoff?
Určitě. Máme dost kvalitní trenéry na to, aby nás tam dovedli. My se o svou šanci popereme a třeba všechny překvapíme. Šance na to je.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM