Boj o playoff vrcholí

Jindřich Poledna | 10.02.2012 | |

Boj o playoff vrcholí

Po ztrátě bodů v domácím zápase proti Benátkám čeká na kadaňské hráče přetěžká úloha. V Havlíčkově Brodě musí naplno bodovat, pokud chtějí přiživit vidinu playoff. Situace v tabulce je velice zamotaná, Kadaň ztrácí na momentálně osmý Havlíčkův Brod 5 bodů, o bod lépe jsou na tom ještě Litoměřice. Stejně bodů jako Kadaň má Třebíč, s těsnou ztrátou 3 bodů se na tyto týmy dotahuje Beroun, který byl v posledním kole obdarován třemi body Chomutovem.

 
Zatímco vedoucí Ústí si již téměř potvrdilo svou první příčku pro playoff, výsledky Chomutova dost komplikují Kadani situaci. Novodobý Jánošík 1.ligy totiž bohatým bere a chudým dává, což trápící se Kadani moc nevyhovuje. Náš partnerský tým prohrál v poslední době s Litoměřicemi, Berounem a Hradcem Králové, na začátku soutěže daroval body i Šumperku a Havlíčkovu Brodu. Právě tyto výkyvy způsobují to, že není v současné situaci brán jako hlavní favorit soutěže, kam společně s Ústím ještě v polovině soutěže patřil.

Náš příští soupeř, HC Rebel Havlíčkův Brod, nemá v poslední době, stejně jako severočeský celek, žádné oslnivé výsledky. V poledním zápase prohrál horácké derby s Duklou Jihlava 2:3. Domácí Dukla vedla po první třetině 2:0, hosté vyrovnali v prostřední části na 2:2, ale jediná branka v poslední třetině rozhodla o vítězství Dukly 3:2. Branky Havlíčkova Brodu vstřelili Semorád a Ostrčil.

Nejproduktivnější hráče Rebelů je Vojtěch Němec (14+29), v obraně vládně statistikám Marian Morava (1+19). V brance se střídají dva kvalitní gólmani - Jaroslav Suchan se Stanislavem Nerudou.

V letošní sezóně zatím vyznívá vzájemná bilance lépe pro Kadaň. V prvním vzájemném střetnutí vyhrál sice Havlíčkův Brod v Kadaní 3:2 brankou v prodloužení (góly Kadaně: Fiala a Charousek), další dvě utkání však byly v režii Kadaně. Nejprvě zvítězila na ledě týmu z Vysočiny 4:2 (Mazanec, Novák a 2x Chlouba), a pak i na svém ledě 4:1 (Fiala, Bombic, Mazanec, Révay). Tento tápas je důležitý pro oba celky. Případně vítězství domácích by jim zajistilo téměř jistotu playoff, naopak postup Kadaně by byl již je v teoretické rovině, navíc dalšími soupeři Kadaně jsou v dalších kolech Chomutov a Ústí.

Sestava našeho příštího soupeře z utkání proti Jihlavě:
HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan - Knesl, Morava, Protivný, Jelínek, Blažek, Pavlík, Ostrčil - Vondráček, Semorád, Němec - Stehlík, Zohorna, Kostourek - Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Rytnauer.

Zápas o bytí a nebytí začíná v Havlíčkově Brodě v sobotu 11.února v 17 hodin. Nejen pro kadaňské fanoušky bude připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM