Věřím, že se vše otočí v náš prospěch

Jindřich Poledna | 06.02.2012 | |

Věřím, že se vše otočí v náš prospěch

Tomáš Bursík byl jediným úspěšným střelcem mužstva Kadaně v zápase proti Písku. Tento téměř 23letý hokejista působí na severu Čech již třetím rokem a netají se chutí zahrát si extraligu. Jenže cesta k ní vede přes dobré výsledky celého týmu, kde by se svým výkonem zviditelnil. I proto se snaží dostat kadaňský celek do playoff. Tým by si to zasloužil, v kabině by jeden dýchal za druhého, všichni si již dokázali v lednu, že porazit se dá každý. Teď se jen musí zabojovat a překonat malá krize, která na tým sedla na přelomu ledna a února.

 
Tomáši, po šesti výhrách v řadě tým 3x prohrál. Co se děje?
Možná přišlo trochu uspokojení, protože nám začalo najednou všechno vycházet, padaly branky, na které jsme se jinak hodně nadřeli. Měli jsme dojem, že budeme vyhrávat, že se soupeř porazí sám a narazili jsme. Teď jsme v opačné pozici, na každý gól se nadřeme. Ale věřím, že se to zase otočí v náš prospěch, všichni moc chceme zase vyhrávat.

Ve 43 zápasech máte bilanci 8 branek a 9 asistencí. Jste jako útočník spokojený?
Vůbec ne. Je to hodně málo. Před sezónou jsem počítal, že to bude mnohem lepší! Momentálně nejde ani o to, že se mi osobně nedaří, hlavní je, aby se dařilo týmu. Pokud bychom totiž od úvodu hráli to, co v lednu, byli bychom v tabulce určitě mnohem výš.

Jak na tým dopadl odchod nejúdernějšího útoku do Chomutova?
Pro Kadaň to byl nesmysl. Pokud je tu cíl playoff, nejde udělat jen to, že někdo odejde bez náhrady v době, kdy nemáme nic jisté. Ostatní týmy kolem nás naopak těžce posilovaly, my zažili jen velkou ztrátu. Uvidíme, jak se s tím vypořádáme do dalších zápasů.

Ríša Diviš v Chomutově válí, nechybí nám jeho góly?
Pro něj je to určitě super, dvakrát nastoupil a dvakrát se trefil. Osobně mu moc držím palce! Ale Kadani jeho góly opravdu chybí. Je to velmi produktivní útočník, jeho hokejové umění je potřeba v každém týmu.

Zbývá ještě šest zápasů, je šance zahrát si playoff?
My se snažíme myslet jen na příští zápas, ale je pravda, že příští dvě kola budou klíčová. Ve středu doma s Benátkami musíme vyhrát, navíc budeme doufat, že Havlíčkův Brod zaváhá. A pak musíme bodovat i v Brodě, což také nebude lehký úkol, bude se tam hrát o šest bodů. Pokud vyhrajeme všech šest zápasů, playoff si zahrajeme určitě.

Jaké jsou Vaše hokejové cíle?
Určitě se chci dostat do extraligy. Zahrát si tam, dokázat všem, že na to mám a stabilně se udržet v kádru. To jsou mé momentální cíle. Dál se uvidí.

Máte v 1.lize nějaký neoblíbený tým?
Ono nejde ani tak o nějakou neoblíbenost, spíš o dlouhé cestování. Do Šumperka nebo Olomouce se jede 5 hodin a vzhledem k tomu, že se hraje ve stejný den, cítíte tu cestu první dvě třetiny v nohách. A to není ideální. Je to náročné jak fyzicky, tak psychicky.

Co říkáte kadaňským fanouškům?
Na začátku sezóny to s nimi nebylo nic moc, ale ono se nebylo čemu divit, my nic pořádného nehráli. Ale ten poslední měsíc je to mnohem lepší. Nám se dařilo, chodilo i víc lidí, navíc sleduji, jak se přes internet domlouvají, připravují projekty a výjezdy. Určitě to bude mít dobrý dopad, nám hráčům se pak hraje lépe, i tohle dokáže přitáhnout lidi na hokej. Doufám, že to dotáhnou, stejně jako my.

Kdo vyhraje letošní ročník 1.ligy?
To si netroufám tipovat. Mě osobně se hraje nejhůř proti Ústí. Je to hodně kompaktní tým, plný zkušených hráčů. Asi u nich bych viděl největší šanci.

Má vítěz šanci přejít přes baráž?
Tam bude více aspektů. Kolik času bude mít který z týmů na barážovou přípravu, rozehranost celků a extraligový soupeř. Mladá Boleslav jí hrála několik posledních let, a tak přes ní by to bylo asi moc těžké. Jiný soupeř by byl asi schůdnější. Taky půjde o to, kdo si bude moct ještě někde nabrat posily. Ale myslím si, že šance tam určitě je.

Jaký máte názor na uzavření extraligy?
Já tuhle kauzu zase tolik nesleduji, ale osobně si myslím, že by to byla chyba. Jako hráč prvoligového celku bych ztrácel motivaci, když bych neměl hnací motor v podobě extraligy. Sice to asi opravdu ušetří nějaké peníze, ale mělo by se brát v potaz i sportovní hledisko.

Děkuji za horhovor

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM