Je mi jedno, kdo se s námi probojuje do playoff

Jindřich Poledna | 31.01.2012 | |

Je mi jedno, kdo se s námi probojuje do playoff

Jednou z opor týmu je bezesporu Tomáš Závorka. Byl to právě on, kdo během povedeného ledna svými zákroky přiváděl hráče soupeřů k šílenství, vychytal pět vítězství v šestizápasové šňůře Kadaně. V letošní sezóně se objevil v kadaňské brance v 19ti zápasech a má průměr 2,51 branky na zápas. Po prohře v Litoměřicích jsme se jej zeptali na poslední hokejový měsíc v Kadani a jeho plány do budoucna.

 
Tomáši, tým má za sebou šňůru šesti vítězství, co bylo příčinou?
Z mého pohledu jsme v těch utkáních dokázali vstřelit branku ve správnou chvíli, nebo naopak v kritickém momentu předvést nějaký výborný obranný zákrok. To nás poté nakoplo a dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Tohle se nám během sezóny moc nedařilo, a proto jsme předtím nebyli schopni udělat nějakou delší šňůru vítězných zápasů.

V kádru je velký počet zkušených hráčů, proč se v první polovině soutěže týmu nedařilo?
Nám se v přípravě výsledkově hodně dařilo. Možná nám to v začátku soutěže trochu uškodilo a mysleli jsme si, že to půjde samo a bude se dařit dál. Ale příprava a liga je něco jiného. Z prvních 4 zápasů jsme udělali 1 bod, navíc přišla zranění a těžko jsme se z toho dostávali. V Kadani jsem třetí sezónu a pokaždé jsme měli špatný start do soutěže. Nemyslím si, že na to má vliv počet zkušených hráčů. Nedařilo se nám tak, jak jsme očekávali. Teď už s tím stejně nic neuděláme. Musíme dát všechno do těch posledních zápasů a splnit náš cíl a tím je playoff.

Díky hostování Milana Řehoře jste se ocitl na postu dvojky. Jak brankář snáší takovou úlohu?
Byla to pro mě nepříjemná situace, protože jsem věděl, že Chomutov Milana poslal proto, aby chytal a ne aby vysedával na střídačce. Snažil jsem se být pořád připravený naskočit do zápasu, i když nebudu lhát, že chvílemi jsem byl hodně otrávený. A čím delší dobu jsem nechytal, tím to bylo horší. Chytání je hodně o psychice, a když brankář nemá to zápasové vytížení, tak sebevědomí a jistota v brance postupně vyprchávají. Tedy alespoň u mě to tak je. Podobnou situaci a dlouhodobější vysedávání na střídačce jsem už ale párkrát zažil, takže už jsem trochu věděl, jak se s tím poprat.

V sobotu se prohrálo v Litoměřicích. Co se stalo oproti předchozím zápasům?
Litoměřice měly menší krizi a my jsme se naopak vezli na vítězné vlně. Hrály tak, jak jsme my uspěli v předchozích zápasech. Bojovaly, padaly do střel, hrály jednoduše. My jsme je první dvě třetiny chtěli přehrát hezkým technickým hokejem, ale to na ně neplatilo. Navíc jsme dostali 2 smolné góly a prohrávali 0:2. K naší hře z předchozích zápasů jsme se vrátili až ve třetí třetině. Přímočará hra v útočném pásmu, tlak do brány, hodně střelby. Bohužel jsme po snížení na 1:2 dostali další střídání gól na 1:3 a to nejspíš rozhodlo, i když do konce zbývalo ještě dost času. Šance jsme měli. Za stavu 2:3 tam byla i přesilovka 5 na 3, ale bohužel jsme gól nedali a odjeli s prázdnou.

O 2 volná místo pro playoff bojují 4 celky. Kdo z nich se tam podle Vás probojuje?
Nám a Písku se poslední dobou výsledkově dařilo. Naopak Havlíčkův Brod a Litoměřice měli krizi. Do konce zbývá ještě 8 zápasů. Šanci postoupit mají pořád všichni. Já doufám, že se do playoff dostaneme my a kdo další by se probojoval s námi, to by mi bylo jedno. Ale podle výsledků z poslední doby věřím nejvíce Písku.

Jaké jsou Vaše hokejové cíle?
Já jsem žádné velké cíle nikdy neměl. Poslední rok v juniorech v KV byla pro mě prioritní maturita a s hokejovou kariérou jsem moc nepočítal. Říkal jsem si, že by bylo super hrát další sezónu za muže v Sokolově a třeba zkusit studium na Vysoké škole. Ta sezóna se mi celkem povedla a nabralo to trochu jiný směr než jsem plánoval. Samozřejmě si nestěžuju. Momentálně žádné cíle nemám. Chtěl bych mít z hokeje radost a bavit se jím. Bez toho to nejde.

Máte v 1.lize nějaký neoblíbený stadion?
Určitě stadion v Šumperku. Jede se tam hrozně dlouho a cesta je nepohodlná. Doma hrají Draci opravdu dobře a fanoušci umí na tom jejich malém stadionu udělat pořádné peklo. Myslím, že nejsem jediný z kabiny, kdo tam nerad jezdí.

Co říkáte kadaňským fanouškům?
Jsme moc rádi za podporu a za to, jak nám fandí. Moc si vážíme toho, když za námi vyrazí na venkovní zápas. Parádní byl obzvlášť jejich poslední výjezd do Litoměřic. Společně s domácími fanoušky vytvořili skvělou atmosféru. Chtěl bych jim za celou kabinu poděkovat.

Kdo vyhraje letošní ročník 1.ligy?
Ve finále se nejspíš opět potká Ústí a Chomutov. Nemyslím si, že by je někdo mohl v playoff vyřadit. Oba týmy jsou vyrovnané a bude rozhodovat mnoho věcí, kdo nakonec vyhraje. Myslím si, že letos bude mít víc štěstí Chomutov.

Má vítěz šanci přejít přes baráž?
Šance samozřejmě je, ale myslím si, že tým z extraligy je ve výhodě. Navíc Mladá Boleslav má s baráží z posledních let zkušenosti. Pokud by hrál baráž letos někdo jiný, šance by byla pro tým z 1.ligy určitě větší.

Jaký máte názor na uzavření extraligy?
Upřímně tuhle kauzu moc nesleduji. Ale jsem proti uzavření extraligy.

Děkuji za rozhovor

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM