Přivezou nám body i Draci ze Šumperka?

Jindřich Poledna | 24.01.2012 | |

Přivezou nám body i Draci ze Šumperka?

Již 5 zápasů trvá kadaňská neporazitelnost a osmá příčka zajišťující boje pro playoff je opravdu na dosah. Po výborném výkonu proti Jihlavě a výhře 3:0 nad tímto silným celkem zavítá o dva dny později na náš stadion celek Šumperka. Ten na Kadaň ztrácí momentálně 8 bodů a je na 12.místě tabulky.

 
Kadaň má po 42 kolech 56 bodů, na osmý Písek ztrácí 2 body a sedmí Rebelové mají jen 59 bodů! Písek zajíždí v příštím kole do Olomouce a Havlíčkův Brod bude hrát také venku - na ledě posledního Mostu. Pokud Kadaň vyhraje a jeden ze zmiňovaných týmů zaškobrtne, posune se severočeský celek na nejlepší umístění v letošní sezóně.

Šumperk prohrál v posledním kole doma s Chomutovem 2:3. Domácísice vedli, ale favorit z Chomutova utkání otočil aodvezl si všechny body. Šumperku se vposledních zápasech přliš nedařilo. V roce 2012 vyhrál jen jediné utkání - doma s trápícm se Havlíčkovým Brodem 6:2, zbylých 6 zápasů Draci prohráli. Právě z tohoto důvodu postupn klesali tabulkou a zastavili se až na 12.příčce.

Asi nejlepším hráčem týmu je brankářská opora Tomáš Štůrala. Ten drží draky nad vodou a bez něj by byl tým poloviční. V letošním ročníku se v brance Draků objevil již 35x, má průměr 3,49 branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,38%. Pokud by Kadaň zatížila jejho konto 4 brankami, je více než pravděpodobné, že by na severu Čech zůstaly všechny body, neboť Šumperk nastřílel pouze v 5ti zápasech více než 4 branky.

Další oporou týmu je obránce Aleš Holík. Ten v letošní sezóně odehrál 41 zápasů ve kterých získal 27 kanadských bodů za 12 bodů a 15 asistencí. Druzhým v pořádí je Tomáš Sedlák (8+13).

Nejlepším hráčem Draků je útočník Jakub Hulva, který odehrál všechna utkání draků této sezóny. Získal v nich 31 bodů (13+18). Nejlepším střelcem týmu je však Daniel Vrdlovec s 15ti brankami. Obránce Aleš Holík je také nejtrestanějším hráčem týmu, získal 64 trestných minut.

Kadaň má Šumperku co vracet. V letošní sezóně totiž získala ve vzájemných zápasech jen jediný bod. Ve 4.kole se oba celky setkaly poprvé v Šumperku a domácí vyhráli po nájezdech 4:3. Za Kadaň skórovali Fiala, Mikšovic a Malínský. Odveta v Kadani skončila stejným výsledkem pro Šumperk, ale po 60ti minutách hry. Za Kadaň se trefili Stoklasa, Skořepa a Chlouba. V posledním vzájemném zápase vyhráli Draci na svém kluzišti 4:2. Branky Kadaně vstřelili Skořepa a Szakal.

Sestava našeho příštího soupeře z posledního domácího zápasu proti Chomutovu:
HC Šumperk: Štůrala - Suchý, Křetínský, Holík, Ondráček, Drtil, Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Skoumal, Meluzín, Hulva, Haas, Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Plášek, Mičulka.

Úvodní vhazování bude provedeno na kadaňském zimním stadioně ve středu 25.ledna v 18 hodin. Přijďte podpořit svůj tým, s Vámi to dokážeme!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM