Kadaň chomutovskou arénu nevyplenila

Jindřich Poledna | 04.01.2012 | |

Kadaň chomutovskou arénu nevyplenila

V rámci 36.kola zajížděla Kadaň na led nadalekého Chomutova. Po bezbrankové první třetině to vypadalo na relativně vyrovnané utkání, ale domácí hned na začátku 2. třetiny využili přesilovou hru a od té doby drželi jasně otěže zápasu ve svých rukách. Brankář Řehoř, který v Kadani hostuje právě z Chomutova, lovil puk za svými zády celkem 5x, hosté se nedokázali trefit ani jednou.

 
36.kolo, středa 4.1.2012
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  5:0  (0:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Gajovský (Procházka), 33. Mrázek (Helminen, Hřebejk), 34. Procházka (Ondřej, Grof), 45. Jíra (Helminem, Bartejs), 58. Jillson (Hruška, Hřebejk). Rozhodčí: Pavlovič - Gerát , Ondráček . Vyloučení: 6:6, navíc Sikora(CHO) 10 OT . Využití: 2:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 2345 . Střely na branku: . Průběh utkání: 5:0 .
Piráti Chomutov: Hanuljak - Palin, Havíř, Grof, Mrázek, Rutta, Jillson, Bartejs - Hruška, Kraft, Hřebejk - Seman, Gajovský, Procházka - Ondřej, Sikora, Hafenrichter - Jíra, Helminen, Hromas - Endál
Sportovní klub Kadaň: Řehoř(Závorka) - Malínský, Bombic, Schmidt, Szakal, Mazanec, Révay, Trefný, Tomeček - Skořepa, Charousek, Novák - Ton, Mikšovic, Heřman - Fiala, Diviš, Kůs - Andres, Polák, Chlouba

Komentář k zápasu

Od úvodní bule se hrál velice vyrovnaný a opatrný hokej. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a bojovalo se doslova o každý kousek ledu. Na zajímavější šanci se čekalo až do sedmé minuty, kdy domácí dostali příležitost první početní výhody. Během této přesilovky si sice dokázali vytvořit tlak, ovšem branku vsítit už ne. Ve dvanácté minutě si poprvé zahráli přesilovou hru také hoste. Ani oni ji však neproměnili a měli štěstí, že v početní výhodě dokonce neinkasovali. Marek Sikora se totiž ve vlastním oslabení dostal ve středním pásmu ke kotouči, poté objel hostující obránce, ale překonat brankáře Řehoře se mu nepovedlo a následná dorážka Ondřeje byla sražena nad bránu. Největší šance první třetiny byla k vidění v šestnácté minutě. To se až před Hanuljaka proháčkoval Jiří Charousek, ale domácí brankář skvělým zákrokem jeho blafák zneškodnil Nic jiného se už v prvním dějství nestalo a branky se tedy fanoušci nedočkali.

Čeho se diváci nedočkali v první třetiny, přišlo hned v úvodu třetiny druhé. Domácí, kteří měli ještě výhodu přesilové hry se do hostů pustili ihned po vhazování. Milan Procházka vlétl do útočného pásma a prokličkoval se až před brankáře Řehoře, kde místo střely zvolil přihrávku před zcela prázdnou klec na Nikolu Gajovského. Domácí tak vedli 1:0. O pět minut později měli domácí výhodu další přesilové hry, ve které si vytvořili další slibné šance. Tu největší měl po přihrávce Gajovského Jaroslav Hafenrichter, bohužel ve vyložené šanci branku přestřelil. Ve 33.minutě se při hře 4 na 4 mezi kruhy objevil Dwight Helminen a pěknou střelou trefil pouze břevno. O pár vteřin později se ve stejné pozice objevil Jaroslav Mrázek, který už vymetl pravý horní roh branky Milana Řehoře a zvýšil vedení Pirátů na 2:0. Za další minutu to bylo pro domácí už 3:0. Chomutovští se řítili ve třech proti jedinému hostujícímu obránci a přečíslení využili přesně tak, jak se sluší a patří. Zdeněk Ondřej přihrál Milanu Procházkovi, který pohotovou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci a zvýšil vedení Pirátů. Téměř ihned po buly se mohla síť Kadaně rozvlnit po čtvrté. Jakub Grof poslal přesnou přihrávku mezi obránci na Helminena, bohužel jeho brejk gólem neskončil. V 38.minutě se mohli hosté dočkat alespoň snížení. Andres se ocitl sám před Hanuljak, ale backhandovou střelou však netrefil ani bránu. To byla poslední šance ve druhé třetině, která vyzněla zcela jistě lépe pro domácí a do šaten se tedy odcházelo za stavu 3:0.

I ve třetí třetině pokračovali domácí ve svém tlaku. V 43.minutě si zpoza branky před Řehoře vyjel Hafenrichter, ale i v této šanci přestřelil. V 45.minutě však Milan Řehoř inkasoval po čtvrté. Bartejs dokázal zachytit vyhazovaný kotouč, přihrál Helminenovi, který vypálil a po velkém závaru před brankou se ke kotouči dostal Petr Jíra a zvýšil vedení svého týmu. Ve 49.minutě se radovala také Kadaň, bohužel pro ně však předčasně. Hanuljak byl po střele od modré zatlačen i s kotoučem téměř až za brankovou čaru a hosté již zvedali ruce nad hlavu. Jejich radost zmařil hlavní rozhodčí, který důrazně rozpažil a přerušil hru. V 53.minutě se málem Kadaň dočkala tolik neoblíbeného „bůra”, jelikož Jakub Grof trefil tvrdou střelou od modré tyč. Branka na 5:0 přesto padla. V 57.minutě uzavřel skóre utkání Jeff Jillson, který dorazil do prázdné branky střelu Davida Hrušky. Domácí Piráti si tedy po pohodlném utkání připsali další tři body do tabulky a pokračují ve stíhací jízdě prvního Ústí.

Jan Hošic

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora(Piráti Chomutov)- My jsme dnes hráli utkání po více než 14 dnech, protože poslední utkání jsme předehrávali s Jihlavou. Během přestávky jsme částečně odpočívali, ale poté jsme se také věnovali dost přípravě. Především dohnání kondice a v úvodu utkání bylo znát, že jsme se do zápasu hůř dostávali. Kadaň byla v úvodu utkání lepší. Naopak od druhé třetiny jsme převahu získali postupně my. Zlepšeným forcheckingem a napadáním ve středním pásmu jsme soupeře donutili více chybovat. Chyby jsme dokázali využít a vstřelili jsme ve druhé třetině tři branky. I ve třetí třetině jsme pokračovali v dobrém výkonu a ceníme si, že jsme utkání zvládli a navíc s nulou. I když je pravda, že v určitých momentech a především v první třetině byl soupeř blízko vstřelení branky. Ale obrana se v dalších dvou třetinách zlepšovala a dokázali jsme ubránit i oslabení. Jsme tedy s výkonem z většiny spokojení.

Jiří Rech(SK Kadaň)- První třetinu jsme dnes odehráli velmi dobře a dokázali jsme si vytvořit šance. Do druhé třetiny jako mávnutím kouzelným proutkem jsme vstoupili neuvěřitelně špatně. Byli jsme hodně vylučovaní a to rozhodlo, protože jsme v oslabení obdrželi dvě branky a po dvou třetinách to bylo 3:0 a to už se nedalo nic řešit. Navíc soupeř nás jasně přestřílel a vůbec k ničemu nepouštěl. Vyhráli tedy zaslouženě.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM