Musíme přestat ztrácet body, naše cíle jsou jít výš, tvrdí odhodlaně Richard Diviš

Miroslav Fantal | 26.11.2011 | |

Musíme přestat ztrácet body, naše cíle jsou jít výš, tvrdí odhodlaně Richard Diviš

O l o m o u c - Utkání s hořkým koncem prožili hráči Kadaně na ledě čtvrté Olomouce. Ve druhé třetině si Severočeši vypracovali na horké hanácké půdě vedení 2:0, o které se postarali přesnými zásahy Jaroslav Kůs a z trestného střílení Richard Diviš. Kohouti však nedovolili překvapení a třemi zásahy utkání otočili ve svůj prospěch. Poslední branku vstřelili Olomoučtí navíc sekundu před uplynutím základní hrací doby.

 

Kadaň sice proti Olomouci v prvních dvou vzájemných utkáních nedokázala bodovat, tentokrát se však na stadionu v hanácké metropoli schylovalo k velkému překvapení. Domácí si totiž dlouhou dobu nevěděli rady, jak na výborně chytajícího Řehoře. A tak hosté ve druhé části dvakrát udeřili.

Nejprve ve třiatřicáté minutě otevřel skóre zápasu povedenou tečí Jaroslav Kůs. „První branka padla z akce po brejku. Kotouč šel na beka, ten vystřelil a díky teči skončil v brance,“ popsal první gólový okamžik Richard Diviš. Sám hráč se sedmasedmdesátkou na zádech pak zvyšoval vedení Severočechů už na dvě branky.

„Při druhé brance jsme hráli dlouho v oslabení. Díky chybě jsem se dostal do úniku. Byl jsem i rád, že mě obránce zahákoval, protože jsem viděl, že jdu ze strany a věděl jsem, že gól nedám. Při trestném střílení jsem věděl, co udělat. Měli jsme odkoukaného gólmana. Věděli jsme, že by to mělo vyjít do bekhendu. Poradil mi to Skořepa,“ okomentoval moment ze sedmatřicáté minuty.

„Ve druhé třetině jsme zvládali založení útoku pod tlakem. Musím přiznat, že Olomouc měla převahu v našem pásmu, ale nám to nabízelo brejky. To znamená, když jsme překonali jejich vysunutou obranu na modré čáře, mohli jsme jít do brejku dva na jednoho. Několikrát jsem se takto do úniku dostal já, takže je škoda, že z toho padla jen jedna branka,“ mrzelo po utkání Diviše.

Dvoubrankové vedení nakonec hostům z Kadaně na bodový zisk nestačilo. Hanáci ještě do konce druhé části dokázali snížit na rozdíl jediné branky, aby ve třetí dvacetiminutovce utkání zcela otočili. „Dnes rozhodla silná první lajna Olomouce, která se dostávala hodně do tlaku a nakonec rozhodla. Náš výkon bych hodnotil hodně dobře, hráli jsme na půdě čtvrtého týmu soutěže, který má určitý styl a výborný mančaft. Myslím si, že jsme se jim dokázali vyrovnat,“ chválil spoluhráče šestadvacetiletý útočník.

„Utkání hodnotím podobně, jako poslední naše tři zápasy. Všechny jsme hráli takto na remízu. Dnes jsme dostali bohužel vteřinu před koncem branku. Bojujeme, rveme se. Máme mladší tým, takže máme problémy v koncovce. Nedáváme tolik gólů, co bychom chtěli. Pak jsou všechna utkání nervózní až do konce,“ pokračoval kladenský odchovanec.

Utkání na Hané odstartovalo druhou etapu základní části soutěže. Po té první byli Severočeši umístěni na jedenácté příčce, ze které ještě mají šanci probojovat se do závěrečných bojů play-off. „Musíme přestat ztrácet body. Každé utkání hrajeme vyrovnaný hokej. Jsme sice až dvanáctí, ale málokterý zápas prohrajeme o víc než jeden dva góly. Je to taková nemoc našeho mladého mužstva, nejsme tak suverénní, abychom se dostali do vedení. A když už ho máme, jako například dnes 2:0, tak za třicet sekund inkasujeme. To je strašná škoda. Cíle máme určitě jít výš,“ prohlásil levoruký hokejista. „Jako každý jiný mančaft první ligy ale máme za cíl soutěž vyhrát,“ usmál se.

V příštím kole přivítají Kadanští na domácím ledě soupeře z osmého místa tabulky - berounské Medvědy, na které ztrácejí svěřenci trenéra Mikuláše Antoníka osm bodů. „Utkání s Berounem bude opět stejné, bude to o jednu branku. Víme, že jim nedáme 5:0. Potřebujeme ale udělat nějakou sérii vítězství,“ tvrdí odhodlaně hokejista, jenž se ve čtvrtek dohodl s klubem na spolupráci do konce sezóny.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM