Připravovali jsme se, přesto odjíždíme bez bodu, smutnil čerstvý univerzál Diviš

Zdeněk Kamínek ml. | 20.11.2011 | |

Připravovali jsme se, přesto odjíždíme bez bodu, smutnil čerstvý univerzál Diviš

Ústí nad Labem – K dalšímu severočeskému derby odcestovala Kadaň do ústecké Zlatopramen Areny. Západněji ležící tým se v Ústí nad Labem neprezentoval špatným hokejem, jen nedokázal využít své šance a několikrát si vylámal zuby na skvěle chytajícím ústeckém brankáři. Zdeněk Orct dokázal zneškodnit během šedesáti minut dvacet střeleckých pokusů hokejistů Kadaně, nejvíce práce měl v závěrečném dějství, kdy si do svých statistik připsal osm zásahů. Nejen o dojmy z derby se bezprostředně po utkání podělil Richard Diviš.

 

„Přijeli jsme s jasnou taktikou, přehrát soupeře na brejky. Před střetnutím jsme shlédli videa, a tak všichni počítali s tím, že Ústečtí Lvi jsou na tom dobře pohybově a že využívají celou šířku hřiště. V zápase jsme rozhodně lepší nebyli, toho jsme si vědomi. Pouze nás mrzí výsledek, šance jsme si vytvářeli. Několikrát jsme se ocitli v přečíslení dva na jednoho, jeli jsme dva samostatné nájezdy. V cestě ale stál vynikající Orct a naše nemohoucnost,“ litoval šestadvacetiletý Diviš, jenž s tvorbou taktiky, přestože v kádru Slovanu působil, nepomáhal.

„Poslední zápasy byly v příliš rychlém sledu, a tak jsem s taktikou nemohl vypomoct. Kadaňská taktika se specializuje na oslabení a na založení útoku,“ prozradil trutnovský odchovanec, jenž měl možnost popvé od play-out sezóny 2009/2010 nastoupit za extraligové Kladno.

„Na Kladně jsem tehdy konec cítil. Když hrajete hokej, chcete být co nejvíce na ledě, prát se o výsledek a být součástí týmu. Já už takovou roli ale necítil. Nebylo to tak, že by se mnou vyrazili, pouze jsme spolu rozumně komunikovali a došli k závěru, že lepší než sedět, půjdu někam hrát o soutěž níž,“ přiblížil nešťastné období Richard Diviš. Šance se ale znovu naskytla a dres Rytířů oblékl letos zatím sedmkrát a dokázal se jednou prosadit.

„Po minulé sezóně jsem měl s angažmá problémy, nečekal jsem konec v Ústí nad Labem. Byl jsem šťastný za to, že jsem dostal příležitost hrát na Kladně. V letošním ročníku mám smůlu na zranění, neustále se se mnou něco vleče, ale na to se nechci vymlouvat. Každopádně to ale byla výborná zkušenost,“ vzpomínal s úsměvem na rtech čerstvý univerzál ze středu Čech.

„Trenér Vojta za mnou přišel s tím, jestli bych to nezkusil v obraně. Já jako Kladeňák jsem ani chvilku neváhal a byl za příležitost, že mohu hrát opět doma, nesmírně rád. Na Kladně totiž byly z počátku s beky velké problémy, dlouhodobě byl zraněný Kameš, jenž měl zlámaná žebra. Až v průběhu sezóny přišli Majeský s Dvořákem. V defenzivě to byly mé starty premiérové, vzadu jsem nikdy nehrál. Oproti útoku je to velký rozdíl,“ líčil se zatajeným dechem sobotní střední útočník třetí formace, který se novinářům svěřil i se svými výhledy do blízké budoucnosti.

„Chtěl bych se prosadit a konečně zbavit všech zdravotních komplikací. Měl jsem nyní špatný měsíc a potřebuji se z toho dostat a zapracovat na svých výkonech. S Kadaní chceme, jelikož jsme farma Chomutova, dostat v play-off Ústí nad Labem a pořádně jednoho z aspirantů na titul (myšleno Ústecké Lvy, pozn. red.) potrápit,“ uzavřel tajemným hlasem.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM