Kadaň prohrála na ledě Lvů o 4 branky

Miroslav Janíček, Jindřich Poledna, Zdeněk Kamínek ml. | 19.11.2011 | |

Kadaň prohrála na ledě Lvů o 4 branky

Kadaň na ledě vedoucího mužstva nepřekvapila a prohrála 5:1. Jedinou branku Sportovního klubu vsítil v 52.minutě Tomáš Bursík, který již jen korigoval stav na závěrečných 1:5 z pohledu Kadaně. Po druhé třetině střídal Tomáše Závorku v brance hostí Kamil Jarina. Kadaň po prohře klesla na 12.příčku, má stejně bodů jako předposlední Třebíč.

 
24.kolo, sobota 19.11.2011
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  5:1  (2:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Sklenička (Alinč, Poživil), 19. Rod (Handlovský, Klobouček), 30. Daniel Boháč (Pazourek), 38. Třetina (Daniel Boháč, Pazourek), 43. Handlovský (Rod , Lev) - 52. Bursík (Kůs, Szakal). Rozhodčí: R. Čech - Kašík, Skopal. Delegát: Gottwald. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. Diváci: 2 507. Střely na branku: 45:20 (17:6, 12:6, 16:8). Průběh utkání: 5:0, 5:1. Zakázaná uvolnění: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Vyhraná vhazování: 39:25 (16:6, 8:9, 15:10).
HC Slovan Ústí nad Labem: Orct - L. Poživil, Holomek, Klobouček, J. Zeman, F. Pavlík, Gureň, Jiří Suchý, A. Sedlák - R. Kovář, Alinč, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Daniel Boháč - Jakub Lev II, Rod, Handlovský.
Sportovní klub Kadaň: Závorka (41. Jarina) - Martin Mazanec, Malínský, Szakal, Schmidt, K. Charousek, Zmeškal, Boušek, Tollinger - Vl. Novák, Mikšovic, K. Ton - Bursík, Kůs, Stoklasa - V. Bílek, Diviš, Jabrocký - Davídek, Chlouba, Eiselt.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání měli domácí hokejisté přímo raketový. Už po 35 vteřinách vypálil Zbyněk Sklenička, a díky teči některého z hráčů Kadaně nedokázal Závorka na změnu letu kotouče zareagovat - 1:0. Ve 4. minutě se mohla ústecká osmaosmdesátka radovat podruhé, tentokrát ale kadaňský brankář na jeho střelu z voleje zareagoval včas. Hosté hráli dál aktivně, většina jejich útočných choutek ale končila ve středním pásmu. V 9. minutě se na delší dobu usadili před Orctem a domácí měli plno práce ataky hostů zpacifikovat. V polovině první třetiny si obě mužstva zahrála po přesilovce. Nejnebezpečnější akci ale předvedl v oslabení domácí Lev. Brzy nato vyrazil z trestné lavice Roubík a jeho brejk zastavili hosté jen za cenu dalšího faulu. V 17. minutě hosté opět před Orctem zahrozili, ale při následném kontru domácích opět faulovali. Pouhých 5 vteřin před koncem přesilovky se k odraženému puku nejrychleji dostal Tomáš Rod a pohotovou dorážkou zvýšil na 2:0.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl zvýšit Sklenička, ale jeho jedovka z mezikruží se těsně nevešla do branky. Vzápětí se po chybě Zemana dostal do brejku Kůs, ale Orct efektním semaforem jeho šanci zmařil. Ve 24. minutě se domácí provinili zdržováním hry, hosté ale přesilovku nevyužili. Brzy nato ústečtí hokejisté faulovali pronikajícího Bílka a Kadaňští tak dostali další výhodu přesilové hry. Stejně jako tu předešlou ji ale využít nedokázali. Nedáš - dostaneš. Otřepané pravidlo opět dostálo své platnosti. Ve 26. minutě vystřelil z ostrého úhlu Daniel Boháč a střelou, kterou otřel o brankáře Závorku, zvýšil vedení Ústeckých Lvů na 3:0. Ve 32. minutě se v oslabení dostal opět do šance Kůs, ale i tentokrát si vylámal zuby na výborném Orctovi. Kadaňští hokejisté nesložili zbraně, zvýšili tempo a k vidění byl rychlý hokej. Útoky se přelévaly ze strany na stranu až do 36. minuty, kdy Kůs zbytečným útočným faulem poslal hosty do čtyř. Že se na ústeckém ledě faulovat nevyplácí potvrdil necelé 3 minuty před druhou sirénou Miroslav Třetina, který si sjel na nahrávku Daniela Boháče a střelou do odkryté branky upravil na 4:0.

Třetí třetinu začali v pohodě hrající domácí ostřelováním kadaňské branky. Po 2 minutách donutili hosty k dalšímu faulu a k jeho potrestání jim stačilo necelých 20 vteřin. Po dokonalém rozebrání hostující čtveřice mířil do černého Lukáš Handlovský - 5:0. Ve 44. minutě mohli hosté v přesilovce snížit, jenže Orct byl pevný jako skála. Hokejisté Slovanu hráli, vědomi si svého náskoku, velmi uvolněně a svými parádičkami bavili ochozy Zlatopramen Areny. Možná až moc uvolněně. V 50. minutě trochu pozapomněli na zadní vrátka a Zeman musel zatáhnout za záchrannou brzdu. V následném oslabení domácí hráči hosty prakticky k ničemu nepustili. Tedy až do 52. minuty. Po rychlém protiútoku prostřelil Orcta Tomáš Bursík - 5:1. V dalším pokračování byla k vidění hlavně vyloučení. Hlavní rozhodčí Čech jich v utkání rozdal celkem šestnáct. Karty ale byly v zápase již rozdány, a tak se utkání už pouze dohrávalo.

Miroslav Janíček

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Chtěli jsme hrát agresivní hokej, vlétnout na Kadaň hned od začátku. To se nám podařilo, gól Skleničky byl výborným vstupem do utkání. Navíc jsme v 19. minutě přidali druhou branku a až na dva výpady ve druhé třetině, které skvěle vyřešil Zdeněk Orct, jsme zaslouženě zvítězili. Jsem rád za využité přesilové hry, i když k jejich proměnění potřebujete řádný kus štěstí."

Mikuláš Antoník (SK Kadaň): "Chtěli jsme v Ústí nad Labem nějaký bod získat, ale věděli jsme, že doma Lvi ještě neprohráli a že to nebude lehká záležitost. Na zápas jsme se řádně připravovali, pouštěli jsme si na videu i ústecké přesilové hry. To, co jsme si ale řekli, jsme stejně nedodrželi. Soupeř využil tři početní výhody, na našem výkonu se podepsal brzký inkasovaný gól. I my si nějaké šance vytvořili, několikrát jsme jeli sami na branku, ale tyto příležitosti jsme bohužel nedokázali proměnit. Slovan hru kontroloval, na nějaký zvrat jsme šanci neměli. Náš cíl nám tedy nevyšel."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM