Kadaň prohrála také v Litoměřicích

Jindřich Poledna | 29.10.2011 | |

Kadaň prohrála také v Litoměřicích

Domácí Litoměřice dokázaly využít hned první přesilovou hru a rychle se dostaly do vedení. K vyrovnání měl hodně blízko Jiří Charousek, ale trefil jen horní tyč. Na 1:1 srovnal až ve 23.minutě těsně po konci naší přesilovky Jan Stehlík. Domácí se znovu ujali vedení po odrazu puku od bruslí Martina Nováka - 2:1. Protože v poslední třetině žádná branka nepadla, zůstaly všechny 3 body v Litoměřicích a pro Kadaň začíná být situace v tabulce kritická.

 
18.kolo, sobota 29.10.2011
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  2:1  (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Slížek (Horčička, Rindoš), 30. Novák (Ketner, Gengel) - 23. Stehlík (Charousek, Stoklasa). Rozhodčí: Humpolíček - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1360. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Stadion Litoměřice: Přikryl – Drábek, Evan, Gula, Stříteský, Kříž, Ketner, Suchý, Hora – Loskot, Belay, Hašek – Rindoš, Slížek, Horčička – Gengel, Kloz, Novák – Tůma, Hlusička, Kafan
Sportovní klub Kadaň: Cikánek – Malínský, Mazanec, Schmidt, Szakal, Trefný, Zmeškal, Tollinger – Eiselt, Skořepa, Chlouba – Ton, Mikšovic, Kůs – Stoklasa, Charousek, Stehlík – Polák, Račuk, Bursík

Komentář k zápasu

S větším elánem nastoupili do utkání Litoměřičtí. Pomohlo jim k tomu i brzké vyloučení hostujícího Stoklasy. Na přesilovku nastoupila druhá formace Stadionu a postarala se o její využití. Přihrávka Petra Horčičky před branku byla nejprve zblokována, k odraženému kotouči se ale nakonec přeci jen dostal Ladislav Slížek a před brankovištěm neomylně zamířil do pravého horního růžku.

V prvních deseti minutách hry se hrálo téměř na jednu branku. Cikánek se měl co ohánět proti nájezdům domácích útočníků. Další puk už ale do své sítě v prvním dějství nepropustil. V polovině první třetiny se mohli trefit také Kadaňští. Charousek se dostal do nájezdu, položil si Přikryla, ale zamířil jen do horní tyče.

Stadion udržel vedení pouze do 23. minuty. Litoměřičtí sice ustáli oslabení, ale tři sekundy po návratu Horčičky na led Kadaňští vyrovnali. Rychlý výpad hostů zakončoval Jan Stehlík nad již ležícího Přikryla. Pokud byly v první třetině úseky hry, kdy se hrálo výhradně na jednu branku, ve druhé části se šance rovnoměrně střídaly před oběma brankáři.

Po jedné z nich se v polovině zápasu dostali Litoměřičtí zpět do vedení. Martin Novák stál ve správnou chvíli na správném místě před brankou a nahození Ketnera se od jeho nohy odrazilo do sítě. Celkem třikrát zazvonila do druhé sirény tyč za Cikánkem. Na brankovou konstrukci zahráli postupně Stříteský, Horčička a Hlusička.

Domácím se dařilo bránit těsné vedení zejména zásluhou brankáře Přikryla. Hosté se tlačili za vyrovnáním, ale všechny jejich pokusy končily na jeho výstroji. Zřejmě nejblíže ke gólu měl Charousek, který se znovu dostal tváří v tvář domácímu brankáři, ale ten ukryl jeho pokus ve své lapačce.

Hosté ještě zkusili vyrovnat se šesti hráči v poli. Po oddechovém čase na konci 58. minuty zůstal Cikánek na střídačce a Kadaňští se z posledních sil tlačili do útoku. Mohlo to ale pro ně mít přesně opačný efekt než vyrovnání. Do prázdné klece se mohli domácí trefit hned několikrát během poslední dvouminutovky. Skóre už se do třetí sirény nezměnilo a po výsledku 2:1 tak všechny body zůstávají v Kalich Areně.

Michal Sabó

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Pro nás jsou dnes tři body velice důležité a těžce vybojované. I když tam nebyla ta hokejová lehkost jako dříve, tak si myslím, že si ty tři body zasloužíme. Při přesilových hrách jsme nastřelili několikrát tyčku a myslím, že kdybychom skórovali, tak by se nám šlo do třetí třetiny lépe.

Myslím, že máme stejný problém jako náš dnešní soupeř, a to je ten, že se trápíme v koncovce. Řekli jsme si, že musíme vyhrát zápas na minimum obdržených branek, což se nám povedlo.

Chtěl bych tímto poděkovat Petrovi Přikrylovi, který nás několikrát podržel ikdyž nastoupil s lehkým zdravotním handicapem a nevěděli jsme, jestli dnes bude vůbec chytat.

Dnes o vítězství rozhodlo trochu i štěstí, protože nám tam padl odražený gól. Takové góly jsme zatím dostávali spíše my. S Kadaní je každý zápas vyhecovaný, jsou to kvalitní zápasy. I když jsem řekl, že jsme si tři body zasloužili, tak to byly šťastné body. Obzvláště po tom, co jsme s Kadaní třikrát v řadě prohráli.

Jiří Rech: SK Kadaň

My jsme sem přijeli urvat nějaké body. To se nám ale nepodařilo. Když se ale podíváme na výsledek 2:1, tak ta prohra byla těsná. Byl tam nějaké šance, například v podání Jirky Charouska. Přestalo nám to tam padat. Na jeden gól se těžko vyhrává, i když na střely jsme dnes asi zvítězili.

Alespoň bod jsme si dnes zasloužili, i když domácí sehráli velice dobře přesilové hry a jednu branku z přesilovky nám dali. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, měli jsme i lepší poměr střel, ale nechodili jsme před branku, kde se dnes hokej rozhoduje.

Pro nás není v poslední době vážnou překážkou brankář, ale nemohoucnost našich střelců. Naši hráči by asi potřebovali vyměnit hokejky a já začít chodit do kostela, aby se situace zlepšila. Na tréninku se tomu věnujeme, říkáme si, co máme dělat, ale v zápase je vše úplně jinak.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM