Kadaň porazila Most a stoupá tabulkou vzhůru

Jindřich Poledna | 12.10.2011 | |

Kadaň porazila Most a stoupá tabulkou vzhůru

Ve 12.kole se v kadaňské brance představil již šestý brankář! Tentokráte nastoupil od začátku zápasu Jan Kaššák. A vedl si skvěle. Tým se na něj mohl spolehnout a dával branky. Tu první vsítil už ve 4.minutě Josef Révay, další dvě přidali v prostřední části Vladimír Novák a v přesilovce i z marodky navrátivší se Zdeněk Skořepa. V poslední třetině zvyšoval na rozdíl 4 branek Ondřej Fiala a s domácími to vypadalo špatně. Jenže zabrali a dokázali v poslední pětiminutovce 2x překonat Kaššáka. Kadani to však radost z vítězství nevzalo a z Mostu si přiváží důležité 3 body.

 
12.kolo, středa 12.10.2011
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  2:4  (0:1, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 55. Jakub Bauer (Tauš, Jan Bauer), 59. Žejdl (Martinec, Havlíček) - 4. Révay (Rohan), 24. Novák (Fiala, Mikšovic), 36. Skořepa (Szakal, Schmidt), 47. Fiala (Novák). Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 579. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 0:4, 2:4.
SK HC Baník Most: Melichar - Apelis, K.Charousek, Martinec, Krejčí, Šulc, Havelka, Brožovský, Panuška - Tauš, Jan Bauer, Jakub Bauer - Mavrojanidis, Rindoš, Žejdl - Slavíček, Přeučil, Ondráček - Andres, Havlíček, Nedrda
Sportovní klub Kadaň: Kaššák - Révay, Malínský, Schmidt, Szakal, Mazanec, Trefný, Zmeškal, Tollinger - Fiala, Mikšovic, Novák - Eiselt, Skořepa, Davídek - Bursík, J.Charousek, Ton - Rohan, Diviš, Stoklasa

Komentář k zápasu

S Janem Kaššákem v brance se Kadaň nebojácně pustila do boje o další 3 body. Začátek utkání byla nenápadná oťukávaná, kdy žádný z celků nechtěl udělat chybu. A Kadaň bodovala hned ve 4.minutě. Rohanovu přihrávku od mantinelu dokázal těsně za kruhy proměnit v branku střelou po ledě k tyči Josef Révay - 0:1. Domácí byli obdrženou brankou zaskočeni a nechali Kadaň, aby více útočila. Melichar se měl v domácí brance co otáčet, postupně likvidoval šance Eiselta, Mazance a Charouska. Most dostal postupně 2x výhodu přesilovky po faulech hostí, ale domácí toho moc vymyslet nedokázali. Ve 14.minutě přechytračil Nedrda obranu Kadaně, ale jeho střela skončila jen na tyči Kaššákovy branky. Do konce třeiny se nechali kadaňstí ještě 2x vyloučit, bezzubí domácí tým si však moc šancí nevytvořil.

Na začátku prostřední části byli o málo lepší domácí borci, kteří měli puk častěji na svých čepelích. Ve 24.minutě opět zazvonila tyč kadaňské branky a z protiútoku se radovali podruhé hosté. Po hezké kombinaci celého útoku se v brankovišti prosadil Vladimír Novák - 0:2. Most se ani po druhé brance nesložil, občas vystrkoval růžky, ale koncovka týmu byla opravdu žalostná. Domácí mohli sníži v následující přesilové hře v polovině utkání, ale jejich zoufalá hra byla završena výbornými zákroky Kaššáka. A tak trestali Kadaňští. Svou přesilovku při vyloučení Andrese využili za 20 vteřin. Szakalovo nahození spadlo v brankoviště přesně na hůl Zdeňka Skořepy, který pohodlně zakončil na 0:3. Koncem této třetiny měli hosté ještě jednu přesilovou hru, ale domácí bránili s velkým nasazením a několika sebeobětujícími zákroky nedovolili Kadani vsítit čtvrtou branku.

Čtvrtou branku mohl dát Ton, který se ocitl osamocený před Melicharem, ale domácí gólman se vytáhl. Inkasoval až ve 47. Minutě, kdy Ondřej Fiala, ač tísněn mezi dvěma beky, jej dokázal lehkou bekhendovou střelou prostřelit - 0:4. V následné přesilovce nastřelil Ton tyč a s domácími to vypadalo opravdu špatně. Kadaň již hrála profesorský hokej, neútočila a jen předávala puk do obranného pásma domácích. A to se nevyplatilo. Most přeci jen vstřelil branku – střelcem byl Jakub Bauer, který v 55.minutě prostřelil Kaššáka - 1:4. Branka domácí postavila na nohy a hned tu bylo jiné mužstvo! A to také dalo i druhou branku. Střelcem na 2:4 z posledu domácích byl Lukáš Žejdla. Konečný tlak Mostu Kadaň ustála a bere tak 3 důležité body za vítězství na soupeřově ledě.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (SK Kadaň): Dnes jsme odehráli dobré utkání, vedli jsme 4:0, soupeř pak začal riskovat, chodil do přečíslení. My sice na konci inkasovali 2 góly, ale po výkonu, který jsme předvedli, jsme vyhráli zaslouženě.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM