Na Sever přijíždí přibržděný Havlíčkův Brod

Jindřich Poledna | 04.10.2011 | |

Na Sever přijíždí přibržděný Havlíčkův Brod

Čtvrtý domá zápas v této sezóně bude ve znamení bitvy dvou sousedů v tabulce. HC Rebel Havlíčkův Brod má na svém kontě jen o bod víc než Kadaň a rád by potvrdil únik z nepodařené série pěti zápasů bez plného bodového zisku. Nažhavení hosté tak narazí na slibně se rozjíždějící Kadaň. Předpokládá se utkání plné tvrdých střetů, hry do těla a pevných obran.

 
Rebelové zažali sezónu opravdu famózně. První dvě utkání odehŕáli doma a získali 6 bodů po deklasování Šumperka 7:0 a vybojovaném vítězství s Chomutovem 5:4. Jenže pak přišla krize v podobě 5 prohraných utkání, kdy podlehl Havlíčkův brod postupně v Ústí nad Labem (1:5), doma s Mostem (3:4p), v Hradci Králové (8:4), doma s Olomoucí (3:4) a v Berouně (1:2sn). V posledním ligové zápase se tým chytil na Dukle Jihlava, kterou přesvědčivě porazil 4:2.

Brankářskou jedničkou týmu je Stanislav Neruda, který si zatím zachytal v 6 zápasech z 8, má na svém kontě 19 inkasovaných branek s úspěšností 90,31% a průměrem 3,2 branky na zápas. Ve třech zápasech se za obranu postavil i Jaroslav Suchan, který má zatím úspěšnost 89,13% s průměrem 4,65 gólu na zápas.

Jedničkou kanadského bodování obrany Rebelů je Jaroslav Koma. Ten se dokázal trefit do černého již třikrát a na svém kontě má i stejný počet gólových přihrávek. Překvapením je posila z brněnské Komety Tomáš Protivný. Zatím je to nejslabší článek obrany. V 8 zápasech zaznamenal jen jednu branku a ve statistikách +/- je úplně na chvostu s mínus šesti body. Právě přes něj se daří dobře přecházet útočníkům soupeře.

Rebelům to letos dobře střílí. Po Ústí a Hradci nastříleli soupeřům nejvíce branek - celkem 28. Po čtyřech brankách mají na svém kontě Milan Kostourek s Davidem Jonášem. Kanadskému bodování však vévodí jiný útočník. Celkem 8 bodů nasbíral Jan Knotek (3+5) a to k tomu potřeboval jen 6 zápasů!

Utkání SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod začne ve středu 5.října v 18 hodin. Pro všechny fanoušky, kteří se nemohou přijít na zápas podívat osobně, bude připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM