Kadaň má velmi kvalitní kádr

Jindřich Poledna | 03.10.2011 | |

Kadaň má velmi kvalitní kádr

Obránce Ondřej Malinský přišel jako jedna z velkých posil pro kadaňskou defenzivu. A svůj úkol plní na výbornou! Po osmi zápasech má ve statistikách +/- bodů 5 kladných bodů, což je pro obránce ta nejlepší vizitka. Hvězdou zápasu byl především v Šumperku, kdy se brankou a přihrávkou zasloužil o vynucení si prodloužení a první bod Kadaně z ledu soupeře. Navíc získal od fanoušků nejvíce hlasů v anketě o nejlépe hrajícího hráče současného kádru.

 
Ondro, jak hodnotíte současný kádr Kadaně?
Je tu velmi silný tým, spoustu kluků se zkušenostmi, s některými jsem se potkal už v Chomutově. Po výborné přípravě nám ale nevyšel vstup do sezóny. Každopádně je vždycky lepší, když vás něco takového potká na začátku než na konci, kdy je ještě větší potřeba střádat body. Nám už ty bodíky naštěstí přibývají, jak jsem řekl, tým je na 1.ligu velmi kvalitní.

Zmínil jste nevydařený start, čím to bylo?
Tak to si nedokážeme vysvětlit. Jestli to bylo tím, že se najednou jelo naostro, prostě to přišlo a my se s tím prali. Šlo to vidět právě v Olomouci, strašně jsme se nadřeli a nedali jsme góly. I v dalších zápasech to nebylo ono. Oproti přípravě přišla zranění a nemoci, tým se musel jinak slepit a byla to velká změna oproti přípravě. Ale už jsme si tím prošli a doufáme, že to snad znovu nepřijde.

Přišel jste z Třebíče. Jak hodnotíte její výkony?
Třebíč sleduji, mám tam kamarády. Hrál jsem tam celou sezónu, takže se zajímám o dění v klubu. Letos nepodávají nic moc výkony. Hokej je především o penězích, ty v T5ebíči chybí, takže se pracuje především s mladými odchovanci. Můj tip je takový, že letos bude Třebíč žhavým kandidátem na baráž a bude mít problém se vůbec udržet.

Obrana zatím moc neboduje, málo využíváme přesilovky. Čím to?
Jak jsem na začátku poznamenal, všechno se to odvinulo od zranění, která nás potkala. Prvních pět, šest zápasů se sestava hodně měnila, přišli kluci z Kladna, Bílek jen na jeden zápas, sestava si musí sednout. Teď se to může jedině zlepšit, jde také hodně o štěstí a to my neměli, často záleží na odrazu od kalhot nebo holení, ale to přijde. Máme chuť na sobě pracovat, a tak se nebojím, že by se to nezlepšilo.

Proč se začalo dařit v posledních utkáních i venku?
Tohle je impulz od trenérů. Od začátku přípravy do nás vtloukali, že si pojedeme pro body i ven, že si tam nepojedeme jen zahrát hokej. Máme opravdu kvalitní kádr, můžeme myslet vysoko, ale v tom případě musíme vozit body z venku. Mě osobně mrzí, že jsme si nepřivezli více bodů z Třebíče a Šumperka, na poslední chvíli jsme tam zachraňovali remízu. Ale z posledních utkání mám dobrý pocit a věřím, že budeme pořád lepší.

Máte nějakou zvláštní roli v kabině?
Ne, to nemám. Je tu spousta zkušených hráčů a všichni jsme pro tým stejně důležití.

Jaké jsou Vaše hokejové cíle?
Momentálně chci, aby se dařilo Kadani, protože její umístění v tabulce vůbec neodpovídá kvalitě kádru. Potenciál na vyšší příčky tady rozhodně je. Jinak osobně bych si jednou rád opět zahrál extraligu nebo si svými výkony řekl o místo v sestavě Chomutova. Ale přemýšlím především týmově, mé osobní ambice jsou spíše v pozadí.

Máš v 1.lize neoblíbený stadion?
(Smích) Původně jsem chtěl říct Kadaň, protože sem nikdo nejezdí na malé kluziště rád, ale když ho mám teď jako domácí stadion, vidím to jinak. Zvykl jsem si na prostor a hlediště. Vyloženě neoblíbený stadion nemám, ale nerad jezdím do Hradce. Je tam veliké kluziště a Hradec hrál vždycky nesympatický hokej. Samotný stadion je ale hezký.

V anketě na webu vedete v hodnocení hráčů od fanoušků. Co tomu říkáte?
Internet sleduji hodně, ale na kadaňských stránkách, přiznám se, jsem moc nebyl. Ale tahle informace mě moc těší. Když už jsme u těch fanoušků, příjemně mě překvapil výjezd do Benátek, bylo tam tak 15 – 20 fandů, kteří se přeřvávali s domácími, nám hráčům se hrálo o moc lépe. Nečekal jsem takovou kulisu, na hokej v Kadani, narozdíl od Třebíče, chodí minimum lidí, a když vás přijedou podpořit i ven a vytvoří takové prostředí, je to paráda!

Kdo vyhraje letošní ročník 1.ligy?
To je těžké soudit. Letos to nebude jako v jiných letech, kde soupeřil jen Chomutov s Ústím. Liga je v této sezóně hodně vyrovnaná, o špičku se bude rvát minimálně 6 mužstev. Mezi nimi bude malý bodový rozestup. Nechci tady vydávat nějaké prognózy, ale pokud bych si měl tipnout na jeden tým, tak se mi momentálně asi nejvíc líbí Ústí.

Má vítěz šanci přejít přes baráž?
Tak to je otázka! Moc bude záležet na tom, kdo do baráže půjde, už jednou jsem to zažil s Chomutovem. Je to obrovsky těžké pro oba celky, tým z 1.ligy má za sebou velký počet zápasů, na extraligový celek je zase vyvíjen maximální tlak, aby zůstal v soutěži, teče mu do bot. Je to opravdu hodně těžké, lehčí to má možná extraligový klub. Také extraliga tvrdí, že je to spravedlivé, ale to je otázka, když za posledních pár let nikdo z 1.ligy nedokázal postoupit.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM