Poslední soupeř přípravy - Ústečtí Lvi

Jindřich Poledna | 07.09.2011 | |

Poslední soupeř přípravy - Ústečtí Lvi

Ve čtvrtek 8. září odehraje A-tým SK Kadaně poslední přípravné utkání před začátkem sezóny. Tým vyrazí pokusit se dobýt Zlatopramen Arénu. Ústí patří, jako tradičně, k favoritům ligy a již několik let se neúspěšně pokouší postoupit zpět do extraligy. V přípravě měli Lvi letos velký počet extraligových soupeřů a z dosavadních deseti přípravných zápasů vyhráli jen třikrát.

 
Po neúspěšné baráži s Mladou Boleslaví tak zůstalo Ústí i pro tuto sezónu pouze v prvoligových vodách. Z týmu odešli útočníci Milan Mikulík (do Ml. Boleslavi), Robin Hanzl (Litvínov) a Petr Kanko (Znojmo), obránci David Pojkar (Litvínov) a během přípravy i Roman Němeček (Písek), ke stěhování došlo i v řadách brankářů. Martin Volke bude stabilně nastupovat za Litvínov a Dušan Salfický vytrhl trn z paty Litoměřicím, kde zalepil díru brankářské jedničky.

Trenéři Petr Rosol a Milan Skrbek tým chtěli samozřejmě doplnit. Z vyhlédnutých hráčů se jim podařilo ulovit obránce Jiřího Kučného (Sparta Praha) s Jiřím Suchým (Vítkovice) a útočníky Daniela Boháče (Mladá Boleslav) s Miroslavem Třetinou (Havlíčkův Brod). Především oba útočníci byli jedni z nejlépe bodujících hráčů ve svých minulých působištích.

Co očekávat od Ústeckých Lvů? Především výbornou brankářskou dvojici Francouz - Orct. V kádru je před koncem přípravy celkem 11 obránců a 16 útočníků. V obraně budou za Lvi bojovat i nadále třeba Jan Klobouček nebo Milan Vobořil, v útoku budou určitě bodovat Jan Alinč, Jindřich Kotrla nebo DAvid Pazourek či Jaroslav Roubík.

Příprava Lvů nebyla výsledkově zrovna podle představ ústeckých fanoušků. Hned v prvním zápase totiž Ústí doma remizovalo s Benátkami 4:4, po dvou výhrách a jedné porázžce přišla série pěti proher v řadě včetně debaklu v Mostě 4:1. Lvi si však na tohoto soupeře vyšlápli v úterním zápase, kde Mostu nadělili devítibrankový příděl.

Příprava Ústeckých Lvů:
9.8. Ústí nad Labem - Benátky n.J. 4:4
11.8. Karlovy Vary - Ústí nad Labem 3:4
16.8. Kladno - Ústí nad Labem 3:2
18.8. Benátky n.J. - Ústí nad Labem 1:4
19.8. Ústí nad Labem - Wolfsburg 5:6
23.8. Ústí nad Labem - Litvínov 2:4
25.8. Most - Ústí nad Labem 4:1
30.8. Litvínov - Ústí nad Labem 6:3
1.9. Ústí nad Labem - Kladno 2:4
6.9. Ústí nad Labem - Most 9:1
8.9. Ústí nad Labem - Kadaň 18:00

Náš příští soupeř odehrál minulý zápas v této sestavě:
HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, Zeman, Gureň, Kučný, Vobořil, Sklenička - Třetina, Alinč, Pazourek - Šagát, Roubík, Ludvík - R. Kovář, Pajič, Daniel Boháč - Kloz, Čurilla, Handlovský.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM