V souboji neporažených měly navrch Benátky

Jakub Coufal, Martin Gahler | 16.08.2011 | |

V souboji neporažených měly navrch Benátky

K a d a ň - Duel celků, které v přípravných zápasech doposud neokusily příchuť porážky, to byl duel mezi Kadaní a Benátkami. Oba týmy jakoby si vědomy, o jaký neoficiální titul se hraje, předváděly vyrovnanou a opatrnou partii. Benátky si však postupem času vytvářely více šancí, které podpořily především výraznější produktivitou. Domácí se prosadili pouze jednou, což dnes na hosty stačit nemohlo. Benátky zůstaly i po dnešku neporaženým celkem, když na kadaňském ledě triumfovali v jasném poměru 1:5.

 
5.kolo, úterý 16.8.2011
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  1:5  (0:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Tomeček (Mazanec, Mikšovic) - 6. Liška (Jech), 28. Krejčík (Král), 32. Král (Bendík), 51. Klimt (Jonák), 53. Liška (Vařecha).. Rozhodčí: . Vyloučení: 10:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
Sportovní klub Kadaň: Závorka - Pinka, Szakal, Višňák, Zmeškal, Mazanec, Mazanec, Tomeček, Tollinger, Petráček, Ton, Charousek, Račuk, Eiselt, Skořepa, Kadlec, Stoklasa, Mikšovic, Hofmeister, Mužík, Chlouba, Freiberg.
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal - Kajínek, Vitásek, Ulrich, Bendík, Vála, Niko, Hobza, Klimt, Skořepa, Weiss, Kopic, Král, Krejčík, Liška, Jech, vařecha, Jonák, Kellner, Skalický.

Komentář k zápasu

Hokejisty na ledové ploše přivítala hustá mlha, která vlivem vlažného tempa hry v úvodu zápasu nedovolila hráčům žádnou výraznou šanci. Až v 6. minutě se při nenápadné akci Jecha vyrojil kotouč odkudsi z mlžného oparu a Liška jej pohotově umístil za Závorkova záda - 0:1.
Kadaňští se snažili rychle vrátit úder zejména četnými pokusy od modré čáry. Ačkoliv se nejednalo o příliš přesné a tvrdé střely, vinou snížené viditelnosti se tato taktika nemusela jevit jako zcela marná. Po delší nezáživné mezihře visela branka ve vzduchu až v 15. minutě, kdy Vařecha v rohu kluziště našel mezi kruhy najíždějícího Jecha, který nastřelil rameno Závorky. Protože se publikum žádné další výrazné akce nedočkalo, odcházelo se na klobásu za jednobrankového náskoku Benátských.

Ani začátku prostřední části se nevyhnula všudypřítomná mlha a s ní související nepříliš akční dění. O něco více aktivnější domácí ohrozili Stejskala v 25. minutě, když Charousek vystihl rozehrávku hostí a neohroženě pelášil k obránci svatyně Benátek. Nájezd však zakončil střelou nad horní tyčku. V 27. minutě zkusil své štěstí z dálky Mazanec, jehož projektil propadl Stejskalovi mezi betony a doskákal několik centimetrů vedle brankové čáry.
Symbolické "nedáš, dostaneš" předvedl v signalizované výhodě na druhé straně kluziště Krejčík, který po přihrávce Krále zavěsil pod víko efektní bekhendovou kličkou - 0:2.
V 29. minutě sehrála Kadaň vydařenou přesilovku, která byla ukončena Tomečkem ranou z levého mezikruží, jež skončila až v síti - 1:2.
Rychlý sled branek následoval i dále. V 32. minutě vyslal jedovatou dělovku z levého kruhu Král a po zazvonění kotouče o horní spojnici branky a zapadnutí za brankovou čáru již nic nebránilo v rozsvícení červeného světla - 1:3.

Ani závěrečné dějství v úvodu nekypělo přemrštěnou aktivitou. Jako branková se jevila až akce Mikšovic v 46. minutě, když střílenou přihrávkou během početní výhody hledal Petráčka, jenž střelu posunul pouze k betonu Stejskala. Na druhé straně naopak zahrozili hosté, na jejichž zvýšené úsilí reagovali hráči Kadaně jen nedovoleným zákrokem. Hokejisté Benátek se v přesilovce sice k ohrožení branky nedostali, vše si ale vynahradili po chybné rozehrávce Kadaně v 51. minutě. Nájezd 2 na 1 po přihrávce Jonáka v poklidu zakončil Klimt do odkryté části klece - 1:4.
Definitivní naděje Kadaně na prodloužení série neporazitelnosti uťal v početní převaze v 53. minutě Liška, který pohotovu střelou z pravého kruhu pojistil vedení Benátek - 1:5.
Ve zbytku duelu se utkání v poklidu dohrávalo, Benátky si užívaly prodloužení vítězné série, přičemž ta kadaňská neúprosně končila.

Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik, trenér Kadaně: "Utkání nemůžu hodnotit dobře. Chyběl nám pohyb, který nás zdobil v předchozích zápasech. Z naší strany to bylo takové rozházené. Nedodržovali jsme to, co jsme nacvičovali. V poslední třetině jsme měli na začátku takový tříminutový záblesk. Potom jsme však udělali faul a za chvíli spoustu dalších. Ke konci jsme skoro vůbec nehráli v pěti."

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou: "S dnešním zápasem jsem velmi spokojen. Škoda, že se nehrálo o body. Z dosavadních čtyř utkání, které jsme odehráli, byl tento asi herně nejpovedenější. Individuálně hodnotit hráče nebudu, řeknu jen to, že nám zachytal velmi dobře gólman. Myslím si, že jsme si vytvořili řadu dobrých hokejových akcí. U všech hráčů oceňuji hokejovost. Líbila se mi hra třetí a čtvrté lajny, zejména ta čtvrtá, mladá, byla hodně aktivní. Kluci hráli přesně to, co od nich očekáváme."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM