Kadaň si zahraje v KV Aréně

Jakub Coufal | 03.08.2011 | |

Kadaň si zahraje v KV Aréně

K a d a ň - Kolotoč přípravných duelů se tento týden naplno rozjel a na kadaňské hokejisty čeká již druhý zápas po letní pauze. Po jasné domácí výhře nad Litoměřicemi zažijí hráči královského města cennou zkušenost v podobě poměření sil s extraligovým celkem. Severočeši zajíždějí k Mistru extraligy 2009 do Karlových Varů. Utkání se soupeřem, v jehož barvách kadaňský fanoušek dozajista pozná celou řadu tváří střídavě působících i v černožlutém dresu, začne ve čtvrtek od 18:00 v KV Aréně.

 

Přípravné zápasy

Hokejisté Karlových Varů začali přípravná utkání ve stejném termínu jako Kadaň. V úterý se zúčastnili slavnostního představení Pirátů v nové chomutovské hale. Ačkoliv se Energie dostala rychle do dvoubrankového vedení, během duelu o něj přišla, až nakonec podlehla loupeživým Pirátům v poměru 3:2. Spravit chuť si tak budou chtít právě proti Kadani. Pro Severočechy bude určitě zážitkem zahrát si právě s nedávným extraligovým mistrem. Mimo Kadaně si Vary v přípravě zahrají z prvoligových celků pouze s Chomutovem a Ústím, dále se již Energie střetne jen s extraligovými či různými zahraničními celky.

Letní rošády v kabině

Tak jako všude, i ve Varech se před zahájením nové sezóny čile obchodovalo s hokejovými jmény. Z Chomutova se vrátili Pavel Kuběna a David Zucker, kteří v druhé půlce loňské sezóny hostovali v dresech KLH. Dalšími hráči, kteří přišli zpět z hostování: Marek Benda (Jihlava), Jan Látal (Kladno), Marek Bartánus (Sparta). Novými hráči v kabině jsou Martin Grüngling (Skalica), Michal Gulaši (Sparta), Martin Kupec a Tomáš Polák (oba Beroun).

Svízelná finanční situace, která v loňském roce hrozila dokonce přesunem extraligového celku do Sokolova, se projevila i v plánech na letošní ročník. Kádr opustilo prozatím čtrnáct hráčů. Nejzajímavější jména jsou: Petr Sailer (návrat do Č. Budějovic), Lukáš Sáblík (přestup do Znojma), David Hájek (Kladno), Jakub Čutta (Mladá Boleslav), nebo Ján Mucha (Přestup do Zvolena).

Sestava z posledního přípravného utkání

Mensator (Závorka) - Gulaši, Nosek, Rohan, Gřegořek, Gründling, Prošek, Látal, Přindiš - Košťál, Skuhravý (C), Kumstát, Zaťovič, Pech, Bartánus, Skladaný, T.Klíma, Dej, T.Rohan, Kuběna, Zucker
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM