Napínavou přetahovanou získala Chrudim nakonec pro sebe

Petr Dejnožka, Jakub Coufal | 10.11.2010 | |

Napínavou přetahovanou získala Chrudim nakonec pro sebe

K a d a ň - Série vítězství Severočechů skončila na východě Čech, kam se černožlutí vydali navštívit Chrudim. Diváci na tamním stadionu sledovali napínavé a vyrovnané střetnutí, které se v závěru duelu strhlo v přestřelku s neodhadnutelným koncem. Kadaň dokázala dvakrát srovnat bleskově krok, ale na poslední 4. úder již odpověď nenašla. Hokejisté z královského města se tak vrací po těsné prohře 4:3 bez bodu.

 
17.kolo, středa 10.11.2010
HC Chrudim - Sportovní klub Kadaň  4:3  (0:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 33. Kolář (Zohorna), 47. Blažek (Buchtele), 50. Buchtele (Blažek), 57. Blažek (Kolář) - 28. Přindiš (Boušek), 47. Freiberg (Rohan), 56. Eiselt (Boušek , Kadlec). Rozhodčí: Horák - Flegl, Šperl. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
HC Chrudim: Landsman (Ament) - Zdráhal, Mocek, Toužimský, Jaroměřský, Drtina, Kobela, Kolář, Charousek K. - Kaut, Král, Fořt - Šeda, Blažek, Sýkora - Semorád, Buchtele, Zohorna - Klejna, Žák, Goiš
Sportovní klub Kadaň: Závorka (Hylák) - Přindiš, Trefný, Zmeškal, Hlubuček, Mazanec, Szakal, Schmidt - Eiselt, Kadlec, Boušek - Balázs, Charousek J., Bursík - Rohan, Ton, Freiberg - Mužík, Klíma, Novák

Komentář k zápasu

V chrudimské sestavě se díky přestávce v extraligovém kolotoči objevili útočník Tomáš Zohorna a obránce Jan Kolář. A právě pardubická lajna Zohorna - Buchtele - Kolář zatápěla kadaňské obraně v úvodních minutách. První šanci si připravil Tomáš Zohorna, který jen o několik centimetrů netrefil hostující klec. A další z pardubických návštěvníků spálil šanci o chvíli později, jmenovitě Jan Buchtele.

Domácí ustavičně mleli svého soupeře, ale jejich všechny pokusy lapil skvěle chytající Tomáš Závorka. Velké štěstí měl po akci Krále, kdy přízemní bekhendový pokus dokázal zastavit na brankové čáře. Když už se i Kadaňští dostali ke slovu, vše sbíral jistý muž v chrudimské svatyni - Filip Landsman. A tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Úvod druhé dvacetiminutovky se opět nesl v duchu bušení do hostující defenzívy a promarněnými šancemi. Udeřilo ale na druhé straně. Kadaňští dostali ve 28. minutě možnost přesilové hry a přízemní střelou Petra Přindiše ji využili - 0:1. Chrudimští ale s odpovědí dlouho neotáleli. Nejprve sice Šedovu dělovku zastavil ramenem hostující brankář, ale na ukázkovou kombinaci již nestačil. Do přečíslení dva na jednoho se dostal Tomáš Zohorna, který předložil kotouč na volného obránce Jana Koláře, který střelou do šibenice rozjásal chrudimské ochozy - 1:1.

O vítězi tedy měla rozhodnout až dvacetiminutovka poslední. Jen málo kdo čekal, že v ní budeme svědky neuvěřitelných brankových hodů. Pěkně popořadě. Chrudimští měli v úvodu dvojnásobnou přesilovku, ale s tou naložili prachbídně. Přesně několik vteřin poté, co se z trestné lavice vrátil druhý potrestaný hráč, ale již strhla vedení na svou stranu. Tomáš Blažek si vyčkal na správný moment, aby si vyjel na mezikruží, po přesném pasu dokonal obrat a načal tím svůj bodový večer - 2:1.

Jenže z tohoto hubeného vedení se domácí příliš dlouho netěšili. Téměř totožná akce na druhé straně. Rohan si objel dva protihráče a namazal Petru Freibergovi, který se trefil více než přesně - 2:2. A brankostroj pokračoval. V 50. minutě Tomáš Blažek poslal krásnou kolmici pásmem na Jana Buchteleho, jenž se z takové to pozice nedokáže mýlit - 3:2.

To ještě nebyl konec. Chrudimští, jak je jejich častým zvykem, se úderem 53. minuty zatáhli a začali bránit těsné vedení. To ale neubránili. Za nedovolené bránění byl za katr poslán Drtina a soupeř podruhé v početní výhodě trestal. Když nevíš co, vystřel. Jak je to jednoduché předvedl Václav Eiselt - 3:3.

Chrudimské tribuny byly tímto gólem zmrazeny, ale ne na dlouho. Svůj galavečer zakončil brankou na konečných 4:3 Tomáš Blažek, který se protáhl kolem beků a bekhendem prostřelil smutného Závorku. Chrudimští tedy porazili svého soka a po dlouhé době se odrazili od dna tabulky.

Petr Dejnožka

Ohlasy trenérů

Jiří Rech, asistent trenéra SK Kadaň: Byli jsme si vědomi toho, že Chrudim teď vyhrála venku a bude to chtít doma potvrdit. Proto jsme první třetinu chtěli odehrát zodpovědně zezadu, a i když nakonec skončila bez branek, mohlo to být klidně 3:0 pro Chrudim. V závěru poslední třetiny za stavu 2:2 a 3:3, tak jsme si svými chybami nechali dát góly. Nebyli jsme schopni odehrát to tak zodpovědně jako Chrudim, když vedla 4:3. Myslím, že domácí zaslouženě vyhráli.

Pavel Rohlík, trenér HC Chrudim: První třetina byla z naší strany výborná, měli jsme spoustu šancí, mohli jsme vést, ale bohužel jsme se trápili v zakončení. A jak to tak bývá, soupeř nás za to potrestal. Kluci se ale nesložili a srovnali to. Po dvou třetinách jsem chtěl hrát už trochu zajištěně, protože Kadaň začala vysouvat útočníky a hrozila nepříjemnými přečísleními. Poslední třetina 3:2 - pro nás šťastným koncem, ale pro trenéry to je o infarkt. To už na střídačce nevíte, co se s vámi děje. Ale mělo to šťastný konec a já jsem rád, že jsme konečně dokázali navázat na předchozí vítězství a máme sérii zápasů, kdy jsme bodovali. Sice všichni naši soupeři vyhráli, to ale nevadí. My se soustředíme na sebe, hra se zkvalitnila a my si vážíme tohoto vítězství, protože Kadaň je velmi silný soupeř. Všem chci poděkovat za odvedenou práci.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM