Mise splněna, Kadaň v Benátkách přerušila sérii proher

Tomáš Nejedlo, Jakub Coufal | 30.10.2010 | |

Mise splněna, Kadaň v Benátkách přerušila sérii proher

K a d a ň - Po několika nezdarech se Kadaň dočkala plného bodového zisku. Vítězství je o to cennější, že si ho černožlutí přivážejí z ledu soupeře. V Benátkách dlouho vedli ve vyrovnané bitvě domácí, ale hráči Kadaně dokázali na poslední třetinu zmobilizovat síly a otočit vývoj duelu. Kadaň tak především po výhře 1:2 neztratila kontakt s první osmičkou ligové tabulky.

 
14.kolo, sobota 30.10.2010
HC Benátky nad Jizerou - Sportovní klub Kadaň  1:2  (1:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Rýgl (Kajínek, Skořepa) - 44. Mikšovic (Boušek, Eiselt), 52. Trefný (Balázs, Eiselt). Rozhodčí: Ondřej - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:7 + navíc Fiala (KAD) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 329. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal (Nedvídek) - Rýgl, Kolmann, Kajínek, Pavlů, Mrkvička, Vála, Tondr - Kica, Weiss, Bárta, Kopic, Liška, Divíšek, Steiner, Pabiška, Klimt, Skořepa, Hudíček, Nevyhoštěný
Sportovní klub Kadaň: Závorka (Jarina) - Trefný, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Přindiš, Všetečka, Zmeškal - Fiala, Freiberg, Charousek, Klíma, Balázs, Kadlec, Mikšovic, Mužík, Ton, Bursík, Boušek, Rohan, Eiselt

Komentář k zápasu

Že v zápasech Kadaně a Benátek nepadá příliš branek, jsme se přesvědčili v minulých ročnících. Oba celky si totéž převedli také do další sezóny. V prvním vzájemném duelu padly pouze tři góly. První šanci v utkání měl hostující celek. Fiala se zjevil sám před Stejskalem, scházel mu však dobrý metr, aby dosáhl na puk. Na konci 9. minuty se z čista jasna objevil v dobré příležitosti Martin Szakal. Jeden z benáteckých beků mu totiž od vlastní branky předložil puk ke střele, ale Stejskal byl ve střehu. Na druhé straně Kopic prodloužil kotouč do úniku Pabiškovi, který mohl jet sám na Závorku, jenž ovšem vystartoval z branky a holí odpálil do bezpečí.

Hostující Hlubuček a Přindiš se nechali v krátkém sledu vyloučit a před domácími se naskytla možnost dvojnásobné přesilovky. V jejím úvodu měl dvě velké šance novic v dresu Středočechů Ondřej Steiner. Nejprve nedokázal trefit odkrytou branku hostí a poté mu střela ideálně nesedla, a tak touš lapil Závorka. V čase 14:05 se Benátky přece jenom dočkaly. Martin Rýgl napřáhl na modré čáře a kotouč prošel Závorkovi mezi betony až do brány - 1:0.

V úvodu druhé třetiny promarnily Benátky velkou šanci ke zvýšení skóre. Divíšek u mantinelu posunul puk na Pabišku, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na volného Kopice, před níž už byla jen poloodkrytá branka. Hbitý útočník ale nedokázal usměrnit kus černé gumy do branky, prezentoval se pouze slabou střelou. V polovině utkání na červené čáře chyboval Vála, do útočného pásma se vřítil Freiberg. Stejskal jeho pokus z pravého křídla dokázal vytěsnit mimo tři tyče. V závěru druhé části ještě velkou příležitost promarnil Kica, když nedokázal usměrnit volně ležící puk do sítě.

Vstup do třetí třetiny se vydařil kadaňským hokejistům. Šťastným gólem se dokázali vrátit zpět do hry. Eiselt nahazoval před branku, kde tečoval Stanislav Mikšovic a po jeho teči se puk dokutálel až za brankovou čáru - 1:1. Severočeši byli najednou při chuti a Charousek byl chvíli volný před Stejskalem, ale zakončoval pouze do jeho klína. Také Kadaň měla v utkání možnost přesilovky pěti proti třem a stejně jako Benátky ji využila. Na nahrávku kapitána Balázse si na kruh najel Jakub Trefný a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:2. Benátky se na vyrovnání nezmohly ani v závěrečné power-play.

Tomáš Nejedlo
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM