Kadaň ztratila dobře rozehraný zápas

Jindřich Poledna | 02.10.2010 | |

Kadaň ztratila dobře rozehraný zápas

Kadaň v rámci 6.kola 1.hokejové ligy zajížděla do Havlíčkova Brodu. Jenže první branku dostala už po 21 sekundách a herní pohoda z posledních zápasů byla rázem pryč. Ve druhé třetině Kadaň srovnala, nad vodou jí podržel brankář Jarina, který chytil trestné střílení. Začátkem poslední třetiny se Kadaň ujala vedení, ale to jí vydrželo jen do 50.minuty. V 58.minutě navíc se štěstím domácí překonali Jarinu potřetí, a Severočeši tak odjíždějí z Havlíčkova Brodu bez bodu s těsnou porážkou 2:3.

 
6.kolo, sobota 2.10.2010
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1.Šenkeřík (Třetina, M. Ondráček), 50. Knotek (Morava, Kempný), 58. J. Ondráček (Morava, Knotek) - 25.Hlubuček (Boušek, Mikšovic), 44. Eiselt (Hlubuček, Mikšovic). Rozhodčí: . Vyloučení: 7:6, navíc Němec (HBR) 10 min OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vosmik, Jelínek, Soldán, Zítka - Meidl, Třetina, Němec Voj., Hlinka, Knotek, Ondráček M., Ondráček J., Zábranský, Švaňhal, Hadrava, Fiedler, Zohorna.
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Kaššák) - Schmidt, Szakal, Všetečka, Hlubuček, Trefný, Mazanec, Hájek - Balázs, Bauer, Bursík, Eiselt, Mikšovic, Boušek, Rohan, Fiala, Radulay, Ton K., Freiberg, Mužík

Komentář k zápasu

Ačkoliv Kadaň získala puk ihned po vhazování, nepřešla do útočného pásma a v čase 0:21 inkasovala. Třetina vybojoval za brankou puk, poslal jej Šenkeříkovi, který střelou do růžku branky nedal Jarinovi šanci – 1:0. Domácí Rebelové dostali rychlou brankou chuť, Kadaň se bránila ve svém pásmu. Severočechům se dařilo eliminovat tlak domácích, vyhazovali puky z třetiny a Rebelové měli několikrát problém přejít útočnou modrou čáru.

První větší šanci si Kadaň připravila koncem 4.minuty, domácí obrana, ale puk u svého gólmana zalehla. V 6.minutě si před Suchana vybruslil Hájek, jeho střela skončila brankářových betonech. V 8.minutě se k puku po nepřesné domácí rozehrávce dostal Boušek, okamžitě vypálil od modré čáry a v prostoru před brankou ještě zkoušel tečovat puk osamocený Eiselt, gólman Suchan se však roztáhl ve svém území puk nepustil betony za svá záda.

Rebelové měli v 9.minutě výhodu přesilové hry, za katr cestoval kadaňský Mužík. Domácím se dvakrát podařilo na Jarinu vystřelit, Kadaň si ale oslabení sehrála celkem obstojně. Kadaň si zahrála svojí první přesilovku ve 12.minutě, za špatné střídání domácího týmu. Ve velké příležitosti se ocitl Všetečka, jeho střelu Suchan vytěsnil jen se štěstím. Kadaňský tlak pokračoval, domácí sice oslabení přežili, ale v zápětí faulouval Morava a Kadaň získala další výhodu přesilové hry. V 17.minutě měl jedinečnou šanci na vyrovnání Boušek, v samostatném úniku, ale v poslední chvíli přestřelil branku domácích. Kadaň byla koncem třetiny jasně lepším týmem, snahu Severočechů podtrhl ještě koncem 18.minuty svým průnikem Schmidt.

Minutu před koncem se podařilo Bauerovi vyhodit puk do ochranné sítě v obranném pásmu a vyfasoval za to po právu 2 minutový trest. Domácí první polovinu kadaňského trestu nevyužili, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0.

Kadaň druhou polovinu oslabení zvládla bez problémů, puk 2x vyhodila až za domácího brankáře. Třetí přesilovku měla Kadaň možnost využít ve 24.minutě, na hambě seděl domácí Vošmik. A povedlo se - Kadaň sevřela Rebely pod mohutný tlak. Kotouč putoval po ose Stanislav Mikšovic, Ladislav Boušek - LIBOR HLUBUČEK, posledně jmenovaný napřáhl na vrcholu pravého kruhu a propálil tvrdou ranou vše, co mu stálo v cestě – 1:1.

Domácí po obdržené brance přidali, nepropadli panice. V následujících minutách několikrát prošli až před domácího gólmana, jejich střely však končily mimo branku. Ve 27.minutě putoval na trestnou lavici kadaňský Bauer a domácí se nadechovali k velkému náporu. Fiala navíc zalehl puk ve vlastním obranném pásmu a domácí mohli hrát 70 vteřin v 5 proti 3. Rebelové tlačili, seč jim síly stačili, ale v brance hostí čaroval Jarina. Kadaň oslabení přečkala bez úhony.

Kadaň předváděla pohledný hokej i na ledě Rebelů. Jasným příkladem byl průnik Mužíka, který zadovkou hledal volného spoluhráče. Útok gólem neskončil, ale srdíčko hokejových fandů zaplesalo. Ve 32.minutě vyfasoval 2 minuty Rebel Knotek za držení. A do vedení mohli paradoxně domácí! Ujeli totiž Fiedler s Ondráčkem, Jarina jejich šanci překazil. Kadaň v přesilovce uzavřela soupeře, k puku se dostal ale opět Ondráček, byl podražen a následovalo trestné střílení. V něm se opět ukázal hostující gólman Jarina a stav 1:1 trval i nadále.

Kadaň se po velmi nepovedené přesilovce snažila tlačit před domácího brankáře, ten byl maximálně pozorný. Přemíra snahy Kadaně často končila díky nepřesným přihrávkám v zakázaném uvolnění. Toho využívali domácí, jejich několik střel byl nucen likvidovat sebejistý Jarina. Po druhé třetině svítil na tabuli stav 1:1.

Do třetí části vstoupila Kadaň s mnohem větší chutí než domácí. Balász ani Mikšovic nad Suchanem nevyzráli. Ve 43.minutě byl vyloučen domácí Zohorna a hostům z Kadaně se podařilo početní výhodu využít - kotouč se ze skrumáže před brankou odrazil na hůl osamoceného VÁCLAVA EISELTA, jenž puk zblízka zasunoul do poloprázdné brány. – 1:2. Domácí se snažili mohutně dotahovat, ale Šenkeřík ani Zábranský recept na překonání Jariny neměli. Ve 48.minutě se po velkém závaru před brankou Kadaně vylučovalo na obou stranách, následovalo další vyloučení Kadaně a možnost domácích další dlouhé přesilovky. Kadaň však svou pozornou obranou přiváděla domácí hráče k šílenství.

Hra se začala přiostřovat, vylučovalo se a hra obou týmů přestala být pohledná. A to hrálo do karet domácím, kterým se podařilo vyrovnat. Tvrdou ránu vyslal od modré čáry Marián Morava, JAN KNOTEK vložil mezi kruhy puku do cesty svou hůl a jemnou tečí usměrnil kotouč mimo dosah gólmana Jariny – 2:2. Kadaň byla i po vyrovnání domácího týmu lepším a agilnějším týmem, tlačila se dopředu a chtěla za každou cenu strhnout vedení na svou stranu. To hrálo do not domácím, kteří kontrovali z protiútoků a po chybách Kadaně. Rebelové často vyhazovali puk přes všechny čáry.

Domácí se však také nechtěli spokojit „jen“ s remízou po 60ti minutách, svými brejky strašili obranu Kadaně včela s výborně chytajícím Jarinou. V 55.minutě mohl rozhodnout Balász, ale v rozhodujícím okamžiku těsně minul odkrytou část domácí branky. Nervy hráčů obou celků byly na pochodu, v 57.minutě se oba celky popraly za kadaňskou brankou. A poté se radovali domácí - po tvrdé ráně z hole Mariána Moravy dotlačil zblízka kotouč za Jarinova záda JIŘÍ ONDRÁČEK, jenž se pohotově zorientoval v nepřehledné situaci před brankou a poslal Rebely do vedení – 3:2.

Kadaň začala tlačit a chtěla získat zpět dobře rozehraný zápas. Přesně 120 sekund před koncem třetiny pálil Bursík, ale jeho střela jen těsně minula domácí svatyni. PO Všetečkově ráně přikryl Suchan puk, Kadaň si vzala 23 sekund před koncem třetiny oddechový čas a odvolala brankáře. Gól však již nepadl a Rebelové se radovali z vítězství 3:2.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod):
Věděli jsme, že Kadaň dala během minulých dvou utkání dohromady 16 branek, proto jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany a zodpovědně bránit, což se nám podařilo. Také se nám povedlo proměnit naši druhou přesilovku 5 na 3 a v závěru jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Aktivně a agresivně. Musím všem klukům poděkovat za předvedený výkon.

Martin Ťupa (SK Kadaň):
Zápas byl vyrovnaný, věděli jsme, že po dvou vysokých vítězstvích nás na ledě Havlíčkova Brodu nečeká nic lehkého, což se potvrdilo. Mysleli jsme si, že vedení 2:1 už udržíme, ale dopustili jsme se zbytečných vyloučení a soupeř se dostal do vedení. Nám už se s tím v závěru nepodařilo nic udělat.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM