Kadani v poslední třetině ujel vlak

Daniel Višňák, Martin Gahler, Katka Hodková | 30.10.2004 | |

Kadani v poslední třetině ujel vlak

Šedesát vteřin, jedna jediná minuta stačila Hradci Králové k tomu, aby si urval své vítězství nad Kadaní. Ačkoli hosté od začátku drželi krok, v posledních deseti minutách zažili nečekaný šok. Ve 49. minutě podruhé v zápase skóroval Roman Červenka, o chvíli později jeho příkladu následoval Petr Suchý a definitivní tečku za kadaňskými ambicemi udělal Tomáš Martinec.

 
17.kolo, sobota 30.10.2004
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  5:2  (2:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Kubišta (Cetkovský), 15. Červenka (Martinec), 49. Červenka (Táborský), 50. Suchý Petr (Fořt), 57. Martinec (Evan, Vondráček) – 17. Žák (Postl), 28. Derfler (Stavenský) Vyloučení: 6:7, navíc Stavenský KAD 10 OT. Využití: 1:0.Oslabení: 0:0. Střely: 30:25 Rozhodčí: Haškovec - Kreuzer, Polonyi. Diváků: 1370.
Královští lvi Hradec Králové: Hylák - Evan, Fejgl, Suchý Petr, Šeda, Táborský, Hendrich, Kolafa - Fořt, Roubík, Beck - Červenka, Martinec, Vondráček - Kubišta, Cetkovský, Suchý Pavel, (Šulc, Alexejev, Potůček)
Sportovní klub Kadaň: Jež - Pospíšil, Staněk, Špelda, Klaus, Kameš, Vobořil - Bednařík, Pech, Kajer - Stavenský, Derfler, Polanský - Žák, Jabrocký, Postl - Pelán, Polák Jaroslav, Polák Michal - Kreuzman

Komentář k zápasu

Prvních dvacet minut měli ze hry více domácí hráči, kteří svou převahu zužitkovali na začátku 5. minuty brankou Jana Kubišty, jenž pohodlně dorazil za záda brankáře Ježe střelu spoluhráče Cetkovského. Hosté mohli odpovědět v končící 9. minutě, ale Miloše Kajera ve vyložené šanci vychytal hradecký brankář Hylák. Energetici byli oproti svému soupeři v další šanci úspěšnější, když přesnou Martincovu přihrávku do sóla proměnil v druhou branku ostrostřelec posledních zápasů Roman Červenka. Kadaň se dostala zpět do hry poměrně rychle, v 17. minutě poprvé v utkání rozsvítil červené světlo za hradeckou brankou úspěšnou dorážkou Zdeněk Žák a bylo to 2:1.

Ve druhé třetině malinko opadlo nadšení domácích, přestala se jim dařit kombinace a jako by byli u většiny puků o krok později, čehož soupeř dokázal využít vyrovnávací brankou na 2:2. Na Hyláka tvrdě vypálil Stanislav Stavenský, domácí brankář střelu pouze ztlumil a dojíždějící Petr Derfler přesným zakončením upravil stav, který trval až do 40. minuty na 2:2.

Do závěrečných dvaceti minut vlétli Energetici jako uragán a díky dvěma rychlým brankám se dostali rychle, jak se říká, na koně. Roman Červenka slavil druhý úspěch v utkání po tvrdé střele Pavla Táborského od modré, kterou Jež vyrazil před sebe, puku se zmocnil zmiňovaný ostrostřelec, s ledovým klidem si kadaňského brankáře položil na led a mazácky zakončil – 3:2. Za minutu vypukly velmi solidně zaplněné tribuny královehradeckého stadionu radostí podruhé po krásné brance obránce Petra Suchého, jehož tvrdá střela od modré čáry se odrazila od horní Ježovy tyče za jeho záda. Značně otřesení hosté se už do konce zápasu nezmohli na větší tlak, naopak inkasovali ještě pátou branku z hole zkušeného, pro sobotní zápas kapitána Hradeckých, Tomáše Martince. Kadaň tak odjíždí po velmi sympatickém výkonu, zejména ve druhé třetině, z Hradce Králové poražena 5:2.

Daniel Višňák, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Hradce Králové)
"Bylo to pro nás utkání po čtyřech venku zase doma. Poslední zápas, přestože jsme ho v Budějovicích prohráli, nebyl z naší strany špatně sehraný. Dnes se nám ještě do sestavy vrátil Patrik Fořt s Jardou Roubíkem, takže jsme čekali, že Kadaň bude dobře bránit a naváže na dobré výsledky z minulých kol. Zápas byl vyrovnaný, myslím, že z naší strany zbytečně nervózní a nehráli jsme v takové pohodě, jak bychom si asi představovali. Příčina je možná v tom, že jsme byli malinko utahaní z toho předešlého zápasu v Českých Budějovicích, místy nám tam vázla i kombinace, ale jsem moc rád, že se nám podařilo ve třetí třetině prosadit střelecky a soupeři odskočit jak brankově v dnešním zápase, tak také v tabulce."

Alois Chlustina (trenér Kadaně)
"Utkání jsme si prakticky rozhodli sami po našich chybách, když bych z pěti branek připsal čtyři na vrub našim hráčům. Po hrubých chybách jsme prohrávali 0:2, ale dokázali jsme se zvednout a vyrovnat. Do osmé minuty třetí třetiny za stavu 2:2 jsme měli dvě šance, nejprve Pospíšil a pak ani Kajer nedali třetí branku a bohužel při standardní situaci po buly jsme inkasovali my třetí gól, vzápětí opět po chybě na 4:2, pak už to utkání bylo prakticky rozhodnuté. Hradeckým musím pogratulovat k vítězství."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM