Tomáš Závorka: Drželo se mě štěstí

Michaela Seifertová | 04.09.2010 | |

Tomáš Závorka: Drželo se mě štěstí

K a d a ň - Přestože mají kadaňští hráči odehráno již jedenáct utkání, čtvrteční hvězda Tomáš Závorka odchytal celý zápas teprve podruhé. „My jsme se prvních šest zápasů střídali po polovině. Celý zápas jsem odchytal s Litoměřicemi, ale moc se nám to nepovedlo,“ vysvětloval Tomáš.

 

Kadaň s nováčkem první ligy vedla ve 13. minutě tříbrankovým náskokem, ale nakonec skóre neudržela a nechala svého soupeře zápas otočit. „Ta porážka (4:3) šla docela na můj vrub,“ obviňoval se Závorka. Svou reputaci si však o několik dní později spravil v Ústí nad Labem. „Jsem rád, že jsme to dneska odčinili a že se mi zápas povedl,“ dodal s úsměvem. Do utkání vstoupili aktivněji Ústečtí Lvi, a tak měl Závorka od začátku plné ruce práce. „Těch zákroků bylo dost. Před zápasem jsem se necítil moc dobře. Připadalo mi, že mám horečku, měl jsem z utkání obavy. Tady je i docela teplo, oproti našemu zimnímu stadiónu. Ale zachytal jsem si opravdu hodně. Ale to je pokaždé, když chytám proti Ústí, jsem na to zvyklý. Musím jen říci, že jsem měl mnohokrát štěstí, ale to k tomu prostě patří. Někdy se to povede a zachytám,“ skromně zhodnotil své výkony po utkání.

Boj mezi ústeckými a kadaňskými hráči byl od úvodního bully velmi vyrovnaný. Skóre zápasu otevřeli hosté a ve třetí třetiny odskočili Lvům na čtyřbrankový náskok. Závorka tak do 56. minuty držel čisté konto. Zásahem Martina Šagáta však představy o shout outu byly minulostí. „Neřekl bych, že to bylo nesoustředěností. Ten puk se nějak odrazil a hráč to dostal přímo na kruhy, odkud to parádně trefil. Těžko říci, jestli to bylo tím, že jsem byl nekoncentrovaný, ale nejspíše ne. Já nad čistým kontem nijak nepřemýšlím. Snažím se v té chvíli chytit každý puk, ať prohráváme 5:0, nebo 1:0 vedeme. Snažím se chytat do poslední minuty. Jak říkám, soupeř to parádně trefil a těžko říci, zda jsem s tím mohl něco dělat,“ vysvětloval.

Poslední vzájemné utkání odehrály týmy před více jak čtrnácti dny a to v městě u Ohře. Ústečtí Lvi si z Kadaně odvezli vítězství a černožlutí si zase vzali ponaučení. „Ústí má kvalitní kádr a málokdy u nich nějaký mančaft vyhraje. Ale my jsme si řekli, že budeme dobře bránit a zkusíme nějaké protiútoky. Zabojovali jsme a povedlo se. Dali jsme góly z protiútoku a domácí na to nenašli odpověď,“ ukončil rozhovor brankář.

Foto: hcusti.cz, autor: Miroslav Rosendorf

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM