Za odvetou do Ústí nad Labem

Michaela Seifertová | 01.09.2010 | |

Za odvetou do Ústí nad Labem

K a d a ň - Přesně čtrnáct dnů uplynulo od prvního střetnutí s rivalem od Labe. Hráči Slovanu za tu dobu odehráli pouze dva zápasy, z nichž jeden prohráli a v druhém remizovali. Kadaňští na ledě pracovali pilněji. Za stejný časový úsek odehráli soubojů dvakrát více. Jak se projeví píle a pracovitost týmů, se dozvíte v dalším přátelském utkání již ve čtvrtek 2. září od 18:00. Tentokrát se však borci z Kadaně vydají do královského města, do ústecké Zlatopramen arény. Pro ostatní, kteří se nebudou moci na zimní stadion dostavit, bude připraven online přenos.

 

Přípravná utkání:
Zatímco Kadaň odehrála již deset přípravných zápasů, ústecký soupeř má na svém kontě o jedno utkání méně. Letní přípravu mu však zpestřil prestižní Tipsport Cup, ve kterém ale základní skupinu nevyhrál. Ze čtyř pohárových soubojů zvítězili Ústečtí pouze jedinkrát a to nad Hradcem Králové, který porazili 5:1. Na ostatní soupeře ve skupině již nestačili – s Mladou Boleslaví pohráli 4:2, Liberec si připsal výhru 2:0 a Kladno na ústeckém ledě vyhrálo v prodloužení 2:1. Ale ani celková bilance Lvů není příliš ohromující. Z celkového počtu devíti přípravných zápasů vyhráli pouze tři (nad Vrchlabím, Hradcem Králové a Kadaní) a v jednom remizovali (s Karlovými Vary). Puk ze své branky lovili hned osmadvacetkrát a svému soupeři jich vstřelili jen o sedm méně.

Žlutočerní hráči jsou na tom s produktivitou o malinko lépe. Svým rivalům do sítě nasázeli hned osmadvacet toušů, ale ze své svatyně jich museli také dost tahat. Kadaňská obrana v čele s brankáři si dvacet sedm obdržených branek za rámeček jistě nedá. Z jubilejních deseti zápasů se žlutočerní mohli radovat čtyřikrát – po výhře nad Chomutovem, Pískem, druholigovým Kláštercem a Berounem.

Vzájemná utkání:
V loňské sezoně se hráči od řeky Ohře střetli s modrožlutým soupeřem celkem osmkrát. První čtyři zápasy byly odehrány v rámci základní a nadstavbové části, zbylé čtyři si hráči zahráli v adrenalinovém play off. Nutno říci, že ze všech soubojů vyšel jako vítěz právě ústecký Slovan. V letošní sezóně se rivalové střeli pouze jedinkrát, a to na kadaňském zimním stadionu, odkud si pomyslné tři body odvezli opět Lvi.

Složení týmu Lvů:
Po odchodu Dušana Salfického do extraligové Plzně střeží střídavě svatyni Lvů zkušenostmi protřelý Zdeněk Orct a mladičký Pavel Francouz, jenž patří mezi stabilní členy juniorské reprezentace. Obranné řady vyztužil minulý týden litvínovský odchovanec Lukáš Poživil, který se poslední dvě sezóny proháněl po českobudějovickém ledě. V defenzivě se Ústí může chlubit i novými jmény jako je Dominik Boháč, Petr Hořava či navrátilec Jakub Vojta. V přípravných zápasech se ve žlutomodrém dresu mihli i mladíci Ondřej Holomek a Vladimír Brož. Po odchodu dvojčat Pšurných se ústecký management poohlédl po náhradě a do kádru přivedl hned několik mladých útočníků - exkladenského Marka Čurillu a Richarda Diviše, píseckého rodáka a exboleslavského Tomáše Roda, Davida Ludvíka, jenž hrál poslední sezónu za brněnskou Kometu, a dravého Petra Kanka, který naposledy hájil třinecké barvy.

Soupisky z minulých utkání:
HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Němeček, Pojkar, Vobořil, Boháč, Hořava, Gureň, Poživil, Holomek, Janků, Havlíček, Pazourek, Hovorka, Pajič, Šagát, Diviš, Hanzl, Kloz, Kanko, Mikulík, Rod.

SK Kadaň: Jarina (Závorka) - Schmidt, Szakal, Všetečka, Hlubuček, Trefný, Přindiš, Mašek, Zmeškal, Balász, Bauer, Bursík, Ton, Freiberk, Mužík, Eiselt, Kadlec, Radulay, Rohan, Mareček, Hofmeister.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM