Kadaň doma nestačila na Litoměřice

Aleš Strouha, Jindřich Poledna | 27.08.2010 | |

Kadaň doma nestačila na Litoměřice

Deváté utkání v rámci přípravy na novou sezonu hokejistům Kadaně příliš nevyšlo. Tým pod vedením Mikuláše Antonika prohrál na domácím ledě s Litoměřicemi 3:4. Kadaňští hokejisté ale přitom nezačali vůbec špatně, když po první třetině vedli 3:0. O zvrat v zápase se ale postaral ve druhé části hry především Tomáš Doležal, který během deseti minut zaznamenal hattrick. Hokejisté Litoměřic nekompromisně trestali fauly Kadaně. Dvě branky v přesilovce zaznamenali ve druhé třetině, poslední branka byla dokonce vítězná. Kadaň ve dvou dnech 2x těsně prohrála a bude muset zapracovat především na defenzivě.

 
0.kolo, pátek 27.8.2010
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  3:4  (3:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Charousek (Szakal), 12. Bursík (Balázs, Szakal), 13. Radulay (Kadlec, Zmeškal) - 21. Doležal (Slížek), 28. Doležal (Macek), 31. Doležal (Macek), 49. Novák (Šinágl). Průběh utkání: 3:0, 3:4.
Sportovní klub Kadaň: Závorka (Jarina) - Schmidt, Szakal, Trefný, Přindiš, Všetečka, Hlubuček, Zmeškal, Mašek, Rohan, Charousek, Boušek, Balasz, Bauer, Bursík, Ton, Freiberg, Mužík, Kadlec, Radulay
Stadion Litoměřice: Volke (Sklíba) - Macek, Kolbaba, Evan, Martinka, Štěpánek, Mizera, Kaltenböck, Hillmich - Doležal, Slížek, Horčička - Novák, Šinágl, Tvrzník - Šnajdr, Kauschitz, Bříza - Přeučil T., Husička, Šrámek

Komentář k zápasu

Hokejisté Kadaně nastoupili ke svému třetímu zápasu během posledního týdne. Po vysoké výhře nad Kláštěrcem 8:2 nestačili svěřenci kouče Antonika na Písek, kterému podlehli 1:2 a zpět na vítěznou notu se chtěli Severočeši vrátit v domácím zápase s nováčkem první ligy z Litoměřic. V zápase netradičně hraném již od 11:00 začala Kadaň výborně. Hned po pětapadesáti vteřinách vyslal Martin Szakal do sóla Jiřího Charouska, který bez větších problémů otevřel skóre zápasu. I v dalších minutách byli aktivnější domácí hokejisté, kteří si vytvořili několik dalších zajímavých příležitostí. K další změně stavu ale došlo na začátku dvanácté minuty, když se přesnou ranou z mezikruží prosadil po přihrávce Balásze trefil Tomáš Bursík. Výborný vstup do zápasu potvrdil o necelou minutu později třetí kadaňskou brankou Tibor Radulay. Tři rychlé branky domácího celku soupeře z Litoměřic zaskočili a ve zbytku první třetiny byl k vidění spíše opatrný hokej. Domácí se nikam nehnali a naopak hosté po nepovedeném startu nechtěli odjíždět z Kadaně s debaklem.

Zatímco první část hry patřila domácímu celku, druhá třetina patřila jednoznačně hostujícímu celku. Podobně jako Kadani vyšly i hostům výborně úvodní vteřiny. Hned po 24 sekundách našel Ladislav Slížek přesnou přihrávkou Tomáše Doležala, který bleskově snížil na rozdíl dvou branek. I po inkasované brance byla sice aktivnější domácí Kadaň, střelecky se ale prosazovali pouze hosté. Ve 28. minutě si na pas Macka sjel opět Tomáš Doležal, který svým druhým gólem v zápase snížil na 3:2. Dvě rychlé branky na začátku druhé části hry Litoměřické nabudili a před polovinou zápasu to bylo dokonce už 3:3, když se svým třetím gólem v zápase po přihrávce Macka prosadil Tomáš Doležal. Po vyrovnání na 3:3 byl k vidění zcela otevřený hokej, ve kterém sahaly po čtvrtém gólu oba celky. Když se ale již žádné z mužstev neprosadilo, odcházelo se do kabin za stavu 3:3.

Třetí třetinu začali náporem domácí hokejisté, avšak po gólu sahali marně a po několika slibných šancích zůstával stav hry dlouho vyrovnaný 3:3. Deset minut před koncem, přesně v čase 48:18, to byli naopak hosté z Litoměřic, kteří se poprvé v zápase dostali do vedení. Po přihrávce Petra Šinágla vstřelil gól na 4:3 Martin Novák. Domácímu celku se samozřejmě nelíbilo, že by v přípravě na novou sezonu na domácím kluzišti opět prohrál, a proto vsadil vše na ofenzivu. Přes mírný tlak se ale Kadani nakonec branka vstřelit nepovedla a utkání tak skončilo vítězstvím Litoměřic, které dokázaly otočit zápas ze stavu 3:0 na 3:4!

Aleš Strouha

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér Kadaně): Po povedené první třetině jsme výsledek soupeři darovali prakticky sami. Za stavu 3:0 jsme do druhé části hry šli asi až moc uvolněni, následně jsme se dopustili zbytečných faulů, které soupeř nekompromisně trestal. Naše výsledky v přípravě jsou zatím hodně za očekáváním, musíme se nad tím už zamyslet.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM