Prohra po sympatickém výkonu v Písku

Jindřich Poledna | 26.08.2010 | |

Prohra po sympatickém výkonu v Písku

Celé první dvě třetiny se hrál velmi opatrný hokej bez velkých chyb v obraně. Na otáčkách hra nabrala až v poslední třetině, kdy domácí nedali vyloženou šanci a Kadaň se z protiútoku ujala vedení - domácího gólmana přelstil kličkou Václav Eiselt. Jenže domácí se nevzdali a zápas otočili. Kadaňským katem se stal Petr Šulčík, střelec obou branek. Kadaň má tak možnost reparátu hned zítra. Od 11 hodin hostí nováčka z Litoměřic.

 
0.kolo, čtvrtek 26.8.2010
IHC Písek - Sportovní klub Kadaň  2:1  (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 47. Šulčík (Stejskal), 53. Šulčík (Mazanec) - 45. Eiselt. Rozhodčí: Dvořák - Flégl, Šperl. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
IHC Písek: Kubeš (Jágr) - Vomela, Vráblík, Dietz, Mazanec, Výborný, Dragoun, Novák P., Procházka R., Stejskal, Šulčík, Mikšovský, Mošovský, Slavík, Polodna, Suja, Kalečík, Ferebauer, Novák V., Bláha, Ježek, Urbanec, Kudrna.
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Závorka), Všetečka, Hlubuček, Schmidt, Szakal, Trefný, Přindiš, Zmeškal, Mašek, Eiselt, Charousek, Boušek, Balazs, Bauer, Radulay, Ton, Freiberg, Kadlec, Rohan, Bursík, Hofmeister.

Komentář k zápasu

Do zápasu s Kadaní Písek vstoupil s jednou změnou v sestavě. V útoku se vedle Suji a Mikšovského objevil ústecký útočník Michal Dragoun. Další kuriozitou byl pro píseckého fanouška jistě také odchovanec píseckého hokeje David Všetečka, který do Písku přivedl tým Kadaně jako kapitán.

Úvod čtvrtečního zápasu přinesl svižnou hru obou týmů a ve druhé minutě se před Jarinou z čista jasna objevil osamocený Vladimír Novák, po sporném okamžiku však hlavní rozhodčí rozpažil ruce a pokračovalo se i nadále za bezbrankového stavu. Poté se píseckému týmu třikrát po sobě naskytla možnost přesilové hry, ani jednou ale svěřenci trenérů Suchánka a Míky nedokázali početní výhodu přetavit ve vedení.

Ve třinácté minutě se první přesilovky dočkali také hosté a po pár vteřinách se výhoda proměnila ve dvojnásobnou. Kadaň ve třetině soupeře dlouhou dobu kombinovala, výraznější zakončení si ale vypracovat nedokázala. V nepříznivém počtu hráčů naopak zahrozil domácí Ferebauer, který se dravým průnikem dostal až před Jarinu, ani v jednou ze dvou pokusů si ale na pozorného kadaňského gólmana zblízka nepřišel.

Zkušenost mohl krátce před první pauzou uplatnit ostřílený útočník David Balazs, který se prezentoval pěknou individuální akcí, v těsně blízkosti Kubešovy branky ale mířil letošní více mistr v inline hokeji pouze nad.

Na začátku druhé části si po levé straně sjížděl hostující Bauer a z obrany zatáhl kotouč až před Kubeše, posléze ale namířil puk pouze do připravené lapačky píseckého brankáře. Stejný hráč Kadaně byl také u další akce svého týmu, kdy se zmocnil puku tvrdým atakem na Dietze, po ostrém zákroku ale útočníka hostů zastavil před zakončením hvizd hlavního rozhodčího.

Na ledě se ve druhé části přitvrdilo a dohrávaných soubojů u hrazení přibývalo. Když se faulem provinil Vrablík, Písek se musel bránit. Pěknou šanci si vypracoval při výhodě jednoho hráče Radulay, který se proháčkoval píseckou obranou, Kubeš ale horní části hole se štěstím vytěsnil.

V polovině utkání došlo na písecké straně ke změně mezi tyčemi a nepřekonaný Kubeš přenechal místo v brance Jágrovi. První vteřiny nebyli pro Jágra vůbec jednoduché. Od modré vyslal razantní střelu Všetečka a brankář Písku reflexivních zákrokem zastavil před brankovou čarou.

Na začátku osmatřicáté minuty byli Písečtí první brance velmi blízko. V přečíslení našel povedenou přihrávkou Mikšovský zcela osamoceného Suju před brankou, slovenský útočník byl ale těsně před zakončením faulován a situace volající po trestném střílení nakonec skončila jen menším trestem pro Hlubučka.

Závěrečné okamžiky druhé třetiny tak patřily hře před brankou Kadaně. Obrovskou šanci měl před druhou sirénou Mošovský, který se objevil v ideální pozici sám před brankou, místo odkryté části branky ale trefil puk nad kadaňskou klec.

Teprve úvod třetí časti bezbrankový stav prolomil. Nedáš – dostaneš. I tak se dá stručně charakterizovat dění na ledě na začátku třetí části. V obrovské šanci trefil tyčku Suja a z následného protiútoku prostřelil Jágra povedenou kličkou do bekhendu Eiselt – 0:1.

V sedmé minuty třetí třetiny ovšem Písečtí dokázali srovnat. Stejskal dlouhým pasem vyslal do nájezdu Šulčíka a útočník Písku přesnou ranou mezi betony Jarinu pokořil. Velice dobře si v premiérovém utkání v píseckém dresu počínal také Dragoun, který byl po pěkně provedené individuální akci velice blízko druhé brance svého týmu, ani v jednom ze dvou pokusů ale na Jarinu vyzrát nedokázal.

Hráčem večera byl Petr Šulčík. Do druhého nájezdu ho vybídl povedenou přihrávkou z obrany Mazanec a útočník Písku vydařenou kličkou do bekhendu zaznamenal druhý přesný zásah v utkání.

Hosté mohli dorovnal v následné výhodě dvou hráčů, kdy si v písecké třetině vytvořili klasický přesilovkový vzorec. Nejvýrazněji ohrozila píseckou klec střela Schmidta od modré, Jágr ale proti tvrdému projektilu vytáhl ukázkový semafor.

V závěrečných momentech Písek nejtěsnější náskok uhlídal a proti Kadani si tak na svém ledě připsal výhru 2:1.

Petr Košatka
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM