Kadaň bojovala a prohrála fotbalovým výsledkem

Michal Slavík, Michal Špírek | 19.08.2010 | |

Kadaň bojovala a prohrála fotbalovým výsledkem

Vyrovnaný průběh přátelského střetnutí mezi Kadaní a Ústeckými Lvy narušila až polovina utkání, ve které hosté během chvíle dvakrát udeřili. Po vyrovnání Ladislava Bouška ze začátku třetí třetiny domácí ještě sahali po remíze, ale navzdory závěrečné hře bez brankáře už vyrovnat nedokázali. Další utkání sehraje Kadaň v úterý, kdy ji čeká regionální derby v Klášterci.

 
0.kolo, čtvrtek 19.8.2010
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  1:2  (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 41. Boušek (Rohan) - 24. Pojkar (Pajič), 29. Hanzl (Kloz, Hořava). Vyloučení: 2:9, navíc Eiselt (KAD) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Průběh utkání: 0:2.
Sportovní klub Kadaň: Jarina (30. Závorka) - Všetečka, Hlubuček, Žižka, Szakal, trefný, Přindíš, Zmeškal, mašek, Rohan, Charousek, Boušek, Balázs, bauer, Bursík, Eiselt, Mikšovic, Hofmeister, Mužík, Topinka, Kadlec.
HC Slovan Ústí nad Labem: Francouz - Němeček, Pojkar, Boháč, Zeman, Hořava, Gureň, obořil, Holomek, Kanko, Alinč, Pazourek, Hovorka, Pajič, Dragoun, Janků, Hanzl, Kloz, Diviš, Havlíček, Čurila.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka přátelského zápasu mezi Kadaní a Ústím toho mnoho zajímavého nenabídla. Hrál se úporný bojovný hokej, ve kterém mnoho místa na útočné finesy nezbylo. Oba týmy se soustředily především na obranu a ojedinělé příležitosti si Jarina s Francouzem v brankovištích pohlídali. Kadani nedopomohly ke gólovému úspěchu ani dvě vyloučení soupeře, Ústí početní výhodou pohrdlo jednou.

Ve následující třetině už ale ukazatel skóre dlouho odolávat nedokázal. Domácí bek Žižka byl vyloučen za hákování a přesilovková pětka Slovanu se postarala o první změnu skóre. Ve 24. minutě zavezl puk do pásma Rok Pajič a David Pojkar dokončil skvělou práci svého kolegy, když přehodil ležícího gólmana Jarinu - 0:1. Ústí zvýšilo na rozdíl dvou branek s příchodem minuty číslo 29. Hořava s Klozem zakombinovali za brankou Kadaně, aby pak druhý jmenovaný naservíroval přihrávku na hůl Robina Hanzla. Hanzl zakončil přesně na bližší tyč a Jarina nestačil lapačkou zasáhnout - 0:2. Ve 30. minutě vystřídal Kamila Jarinu v bráně Kadaňských Tomáš Závorka, oproti tomu Francouz na druhé straně zůstal stát na svém místě. Jenomže v následujících minutách se měl mladý brankář oproti Závorkovi co otáčet, aby zabránil Kadani ve vstřelení branky. Ústí totiž rychlé kadaňské útočníky zastavovalo jen za pomoci faulů a dvířka trestné lavice si hostující hokejisté předávali takřka z ruky do ruky. Hořava, Diviš, Gureň ani Vobořil však svého prohřešku nemuseli příliš litovat, domácí se neprosadili.

Kadaň se dočkala branky až po přestávce. Uběhlo 36 sekund, když Tomáš Rohan v situaci dva na jednouho volil přihrávku a Ladislav Boušek umístil puk přesně do růžku. Nádherné zakončení znamenalo snížení na 1:2. Následovala klidná desetiminutovka, ve které se ani jednomu z celků nedařilo usadit na delší čas v soupeřově pásmě. V 52. minutě ale následoval hostujícího Boháče na trestnou lavici Kloz a Kadani se naskytla luxusní příležitost. 89 vteřin přesilovky pěti proti třem. Jenomže domácím nebylo v tomto duelu souzeno vsítit v přesilové hře, Francouze domácí zakončovatelé nepřelstili. Kadaň tak zazdila ojedinělou možnost ke srovnání skóre. Ústí si poradilo i s kratičkou hrou soupeře v šesti, když byl Závorka v závěru stetnutí odvolán z brány, a tak si hosté odváželi vítězství 2:1. Za zmínku stojí to, že zatímco domácí nedokázali využít ani jedno z osmi vyloučení protivníka, tak Ústí nad Labem mělo po trefě Pojkara ze zápasu padesátiprocentní úspěšnost svých přesilovek.

Michal Špírek
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM