Příprava pokračuje, do Kadaně míří ambiciózní Ústečtí Lvi

Martin Lísal | 19.08.2010 | |



K a d a ň - Kadaňské hokejisty čeká po úterním (doslova a do písmene) souboji s Vrchlabím další přípravný duel, v pořadí již šestý. Dnes od 18 hodin se na svém stadionu představí proti jednomu z favoritů první ligy, mužstvu Ústeckých Lvů. Získají svěřenci kouče Antoníka po úvodní přípravné výhře v Chomutově další cenný skalp?

 

Náš dnešní soupeř má za sebou šest přípravných zápasů, uspěl zatím pouze dvakrát. Nejprve na svém ledě porazil Vrchlabí, v zatím posledním utkání pak v rámci letního Tipsport Cupu zdolal Hradec Králové. Ve zbylých zápasech prohrál třikrát na ledě extraligových týmů (konkrétně neuspěl v konfrontaci s Kladnem, Mladou Boleslaví a Libercem), čtvrtá prohra přišla v domácím utkání s německým Wolfsburgem.

A jak vypadá kádr soupeře? Po loňském neúspěchu ve finálové sérii proti Chomutovu prošel vcelku podle očekávání obměnou. Trenérské duo Rosol – Skrbek už nemůže nadále počítat se službami bratří Pšurných, hned hráčů pak posílila partnerské Litoměřice (mezi nimi i zkušený zadák Ondřej Kříž a odchovanec Jakub Vojta, který se do týmu v létě vrátil).

Dušan Salfický bude příští sezonu působit v Plzni, opačným směrem naopak zamířil talentovaný Pavel Francouz, kterého doprovodil i mladý obránce Boháč, zadní řady naposledy rozšířil Ondřej Holomek. Útočnou vozbu oživil exbrněnský David Ludvík, z Kladna zlákal Slovan duo Čurilla – Diviš a zatím poslední úlovek uvázl v síti nového sportovního manažera Šindela v Třinci – útočník se zámořskými zkušenostmi Petr Kanko.

Kadaň zatím v přípravě dokázala vyválčit dvě výhry, třikrát odešla poražena. Naposledy nestačila v divokém utkání na tým Vrchlabí, za stavu 0:4 rozhodčí utkání předčasně ukončil. Spraví si dnes od 18 hodin „černožlutí“ chuť v utkání s ambiciózním soupeřem? Připomeňme, že v loňské sezoně se ve všech osmi vzájemných zápasech (základní část a play off) radoval favorit. Jak tomu bude dnes, ukáže až zápas samotný.

Sestavy z posledních utkání:
Kadaň: Jarina (35. Závorka) - Schmidt, Všetečka, Zmeškal, Szakal, Trefný, Mašek, Přindiš, Hlubuček, Žižka, Balázs, Charousek, Mužík, Rohan, Mikšovic, boušek, Eiselt, Bauer, Kadlec, Mareček, Bursík, Hofmeister, Bečvář, Kalinovič, Topinka.
Ústí: Orct – Hořava, Klobouček, Zeman, Pojkar, Vobořil, Gureň, Holomek, Němeček – Kanko, Diviš, Pazourek – Rod, Alinč, Hovorka – Janků, Pajič, Čurilla – Mikulík, Dragoun, Havlíček.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM