V přípravném utkání s Vrchlabím rozdáno 203 trestných minut

Martin Gahler, MIchal Špírek | 17.08.2010 | |

V přípravném utkání s Vrchlabím rozdáno 203 trestných minut

K a d a ň - Zápas, který se dnes odehrál v Kadani, nelze snad ani nazvat přípravným utkáním. Jednoznačný výsledek v poměru 4:0 pro hosty zastínilo 203 trestných minut, které udělil hlavní sudí. Po bezbrankové první třetině šlo Vrchlabí do vedení v čase 21:14 zásluhou Jiřího Matějíčka, jenž v přesilové hře propálil Jarinu. Domácí se tlačili do vyrovnání, ale hosté z brejků nemilosrdně trestali chyby v obraně. Postupně se do listiny střelců zapsali ještě Poživil, Látal a Andres. Vypjatý zápas byl kvůli vyhrocené atmosféře předčasně ukončen v čase 57:36 po domluvě obou klubů s hlavním sudím.

 
0.kolo, úterý 17.8.2010
Sportovní klub Kadaň - Vrchlabí  0:4  (0:0, 0:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Matějíček (Chaloupka, Kubeš), 23. Poživil (Filip, Pácal), 35. Látal (Hubáček), 36. Andres (Drábek, Poskočil). Vyloučení: 12:12, navíc Mikšovic 10 minut za nesportovní chování, Balázs 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku, Kadlec 5 + OK za hrubost, Žižka 5 + trest ve hře za úder do oblasti hlavy a krku, Rohan 5 + trest ve hře za kopnutí(všichni KAD), Matějíček 5 + OK za hrubost, Bláha5 + OK za sekání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:4.
Sportovní klub Kadaň: Jarina (35. Závorka) - Schmidt, Všetečka, Zmeškal, Szakal, Trefný, Mašek, Přindiš, Hlubuček, Žižka, Balázs, Charousek, Mužík, Rohan, Mikšovic, boušek, Eiselt, Bauer, Kadlec, Mareček, Bursík, Hofmeister, Bečvář, Kalinovič, Topinka.
Vrchlabí: Koutský - Pácal, Beňa, Chaloupka, Bendík, Poživil, Hanzl, Matějíček, Poskočil, Beck, Tvrdek, Hubáček, Kubeš, Bakrlík, Andres, Látal, Bezouška, Saidl, Bláha, Filip, Drábek.

Komentář k zápasu

Na stadionu Kadaně se měl odehrát přátelský zápas, když za soupeře bylo v úterním zápase mužstvo Vrchlabí. Vzhledem k tomu, jak se ale utkání vyvíjelo, nemá přídavné jméno "přátelský" u tohoto duelu místo. Ale postupně. První třetina totiž ani náhodou nedala napovědět, že by snad mělo být utkání předčasně ukončeno. Tři vyloučení, žádná branka, nevyužitá čtyřiadvacetisekundová dvojnásobná přesilovka Kadaně, bojovně vedená hra s minimem chyb v obranné fázi, tolik stručné shrnutí první třetiny.

Ve druhé dvacetiminutovce ale Vrchlabí v rychlém sledu udeřilo a bylo to 0:2. Pobyt Szakala na trestné lavici nejprve ukončil Jiří Matějíček. O minutu později vyslal obránce Ondřej Poživil propagační střelu z nouze, puk si ale mezi betony Jariny našel cestu až do brány - 0:2. Po těchto brankách se ale začala hlavnímu rozhodčímu Floriánovi drolit kontrola nad hráči pod rukama. Devět menších a jeden osobní trest v rozmezí šesti minut mluví za vše. Píšťalka rozhodčího se pak na chvíli přeci jen uklinila a Vrchlabí využilo krátkého prostoje hry, kdy se hrálo v plném počtu na obou stranách, ke vstřelení dalších dvou branek. Prosadili se Ondřej Látal a Bronislav Andres. Při gólu na 0:4 opět neměl úplně čisté svědomí Jarina, který střelu soupeře hrubě podcenil. Hosté tak dokázali trestat otevřenou obranu domácích, kteří se jinak pokoušeli hrát aktivně a tlačili se za snížením, potažmo vyrovnáním. Po těchto brankách Vrchlabí však bylo o vítězi zápasu rozhodnuto.

Třetí třetina už neměla s hokejem nic společného. Oba týmy po sobě šly a Floriánovi se nedařilo nervózní hráče zkrotit. Ve vzduchu to při zákrocích zavánělo sádrou, své by mohl vyprávět například hostující Hubáček, který odnesl zraněním střet u mantinelu. Vypjatý zápas byl kvůli vyhrocené atmosféře předčasně ukončen v čase 57:36 po domluvě obou klubů s hlavním sudím. To už byly rozdány tresty do konce zápasu domácímu Kadlecovi, Žižkovi a Rohanovi, z Vrchlabí si pak vybojovali možnost teplé vody ve sprše Matějíček a Bláha. Brankář Vrchlabí Koutský v zápase svého přemožitele nenašel.

Michal Špírek
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM