Vrátí Kadaň Slezanu porážku ze třetího kola?

Katka Hodková | 25.10.2004 | |

Vrátí Kadaň Slezanu porážku ze třetího kola?

Ve středu 27. října se kadaňský stadion rozzáří světlem obyčejných hvězd. Na sever Čech jako host z desáté příčky ligové tabulky zavítá opavský Slezan. Naposledy viděla svého soupeře Kadaň ve třetím kole a od té doby uplynulo hodně času. Není se čemu divit, že v Opavě zaznamenali několik hráčských změn a výměnných rošád. Ačkoli tým Opavy jistě posílil, mají kadaňští co vracet. Kdo by také rád vzpomínal na utkání, ve kterém si černožlutí střelecky ani neškrtli.

 

Nevýrazné výkony Tomáše Lhotského přiměly vedení Slezanu k jeho krátkodobé výměně s Olomoucí, kam Tomáš odešel na měsíční hostování. Protože obchod stojí na bázi něco za něco, nabídla Olomouc jako posilu Opavě bývalého kanonýra Prostějova Petra Šakarova. Zkušený útočník nastoupil již v zápase v Ústí nad Labem. Měsíční výměna by měla prospět oběma hráčům. Loni stejnou věc opavský klub provedl s Dubou a Kaňkou. Oba se po návratu stali oporami svých týmů. Totéž si vedení klubu přeje i v případě Tomáše Lhotského.

Piskořové, Kukolové, Suchánkové, Lhotští - to jsou jen některé opavské hokejové rody, které pravidelně přispívají do řad Slezanu výbornými hokejisty. Ten z posledně jmenovaného klanu, útočník Luděk Lhotský, rozhodně neudělal svému jménu ostudu v sobotním utkání s Českými Budějovicemi, v němž vstřelil jedinou branku Slezanu. Ve středu jedou Opavští k důležitému utkání do Kadaně. "Určitě tam budeme chtít uspět. V letošní sezoně si musíme zvykat na skutečnost, že skoro každý zápas odchytá jiný brankář. Budeme vycházet ze zabezpečené obrany a snad podáme lepší výkon než s Českými Budějovicemi."
(citováno z www.hcslezan.cz)

Oporu opavského týmu představuje bývalý havířovský útočník Daniel Boháč. Na svém kontě zatím drží čtyři góly a šest asistencí. Jeho kolega, nedávno dvacetiletý třinecký útočník, Andrej Hebar se také nechce nechat v první lize zahanbit a letos nadělil soupeřům již šest branek a na čtyři asistoval. Jedno jméno zde ještě nesmíme opomenout: Jan Kašík. V letech 2002 až 2004 kmenový hráč SK Kadaň. V letošní sezóně zatím marně hledá tu správnou formu a čeká na svůj první gól. Můžeme jen doufat, že nepadne zrovna v utkání s Kadaní.

Když se opavské útočné řady snaží zasáhnout týl soupeře, mnohdy odkrývají zranitelnou achilovku. Slezan po měsíční zkoušce opustil bek Robert Machálek a rozhodl se v Opavě nepokračovat, přestože o něj měli trenéři zájem. Zbyněk Tůma do ligy kvůli zranění ani pořádně nenaskočil (ve třetím kole s Kadaní ještě hrál), oba by teď měli zamířit do nižších zámořských soutěží. Jako náhrada nastoupil již na začátku října třinecký Tomáš Houdek.

Domácí tým Kadaně v posledních dvou kolech ukázal, jak nevypočitatelný hokej dokáže hrát. V předposledním kole porazil na domácím ledě Olomouc 4:1 a vzápětí si z výbojného tažení do Berouna přivezl porážku 1:4. Špetka štěstí na Kadaň sedá jako na Apríla, ale když zůstaneme u statistik - výhra s Olomoucí, prohra v Berouně... co bude následovat teď? Přijďte se přesvědčit ve středu na vlastní oči a přineste s sebou dobrou náladu, zdravý optimismus a víru ve vítězství SK Kadaň.

Předpokládané sestavy:

HC Slezan Opava: Šlupina - Houdek, Přibyla, Kramný, Procházka R., Vnenk, Bartoň - Šakarov, Kašík, Rozum - Kříž, Boháč, Adamčík - Hebar, Harazim, Suchánek.

SK Kadaň: Jež - Hlavatý, Staněk, Špelda, Klaus, Vobořil, Hlavatý - Kreuzman, Tvrdek, Pech, Kajer, Stavenský, Derfler, Postl, Polanský, Žák, Jabrocký, Kuchler, Žák, Polák, Pelán.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM