Extraligová baráž dozná změn. Čtyři kluby se utkají o dvě postupová místa.

Jakub Coufal | 27.04.2010 | |

Extraligová baráž dozná změn. Čtyři kluby se utkají o dvě postupová místa.

Zatímco celá hokejová veřejnost sledovala pondělní jednání výkonného výboru hokejového svazu z důvodu volby nového trenéra hokejové reprezentace, prvoligové týmy napjatě čekaly ještě na jiný výsledek ze zasedání. Mimo jiné se totiž projednávala otázka extraligové baráže, která pro příští ročník dozná výrazných změn. Baráž se bude týkat čtyř týmů, kterými budou dva nejhorší celky z extraligy a vítězové semifinále play-off 1. ligy.

 
Hrát se bude čtyřkolově způsobem doma venku (tedy obdobnou formou jako v play-out), do extraligy postoupí dva nejlepší týmy. Z důvodu účasti dvou nejlepších celků 1. ligy v baráži odpadá prvoligová finálová série play-off. Podle prezidenta Krále je cílem snaha o zatraktivnění baráže, jejíž nový model zvýší šance prvoligovým celkům. Obdobný princip baráže funguje například ve Švédsku. Stejným způsobem by se měly hrát baráže také mezi 1. a 2. ligou (zřejmě pětičlenná s dvěma zástupci 1. ligy a vítězi skupin 2. ligy), popřípadě mezi 2. ligou a krajskými přebory.

Druhá tuzemská nejvyšší soutěž v ledním hokeji bude mít v příštím ročníku 16 účastníků. Týmy si nejprve dvoukolově zahrají každý s každým, načež se tabulka rozdělí na dvě poloviny. Ta lepší se utká dvoukolově mezi sebou, totéž v případě celků od 9. do 16. místa. Následovat bude klasické předkolo a další kola play-off s tím, že na finále již z výše popsaného důvodu nedojde.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM