Sezónu musím hodnotit pozitivně, osmé místo je slušný úspěch, říká kouč Mikuláš Antonik

Ondřej Kubát | 06.04.2010 | |

Sezónu musím hodnotit pozitivně, osmé místo je slušný úspěch, říká kouč Mikuláš Antonik

K a d a ň - Nasedl do rozjetého vlaku, i když příliš rozjetý, po pravdě řečeno, nebyl. Spíše se jen tak ploužil a zdálo se, že do svého cíle nikdy nedojede. Jenomže Mikuláš Antonik si stoupl do kabiny strojvedoucího, zavelel a všechno se změnilo. Těžké spřežení se rozjelo ke skvělým výkonům a místo ostudy vykouzlilo jeden z největších úspěchů kadaňského hokeje. "Vsadil jsem na určitý styl hry a pozitivní je, že to kluci pochopili," našel klíčový moment v uplynulé sezóně trenér Kadaně.

 

Pane Antoniku, sezóna vám skončila už před více než měsícem. Kdybyste ji měl s odstupem času zhodnotit, jak by to hodnocení vypadalo?
Zrovna dnes vyšla v deníku Sport konečná tabulka první ligy. Když se na ni podívám, tak vidím, že jsme skončili celkově osmí. Pokud se nepletu, tak je to pro Kadaň asi jedno z nejlepších umístění v historii. Podle toho, jak se sezóna vyvíjela, tak jsem rád, že jsme se vyhnuli play-out a že jsme postoupili do play-off. Myslím si, že to je slušný úspěch. A tím, že jsme navíc postoupili přes první kolo vyřazovacích bojů přes Tábor, musím tuto sezónu hodnotit jedině pozitivně.

Když jste do Kadaně po odvolaném trenéru Gudasovi na podzim přišel, tak to s týmem nevypadalo vůbec dobře, mančaft byl zralý pomalu na sestup. Ale váš příchod znamenal strmý vzestup vzhůru. Co se stalo, co konkrétně se změnilo?
V první řadě došlo k nějakým hráčským výměnám. Každý trenér má na hráče jiný pohled, takový jiný pohled mám i já a podle toho se tým začal formovat. Ovšem souvisí s tím i jakýsi trenérský rukopis, vsadil jsem na určitý styl hokeje a pozitivní je, že to kluci pochopili a že chtěli hrát to, co jsem po nich chtěl. To je obrovské plus a také důvod, proč jsme se z toho posledního místa vyškrábali až do středu tabulky.

Nakonec jste skončili po základní části osmí, navíc jste bojovali až do posledního kola o konečné šesté místo, takže předpokládám, že musela panovat velká spokojenost...
Určitě. Samozřejmě nevím, jaké ambice měl tým před sezónou, protože jsem přišel až v průběhu. Možná ty ambice byly i vyšší, to nevím. Když se však podíváme na průběh celého ročníku, myslím si, že to dopadlo dobře.

Jak byste zhodnotil následné vyřazovací boje? V předkole s Táborem jste si možná splnili i určitý nadstandard? Dá se to tak říct?
Závěr sezóny byl samozřejmě ovlivněný tím, že jsme měli za úkol posílit Chomutov, abychom jim rozšířili na jejich play-off a boje o extraligu kádr. To jsme splnili, tím pádem se následně otevřel prostor pro mladé hráče, kteří dostali příležitost ukázat se a vybudovat si nějakou pozici do budoucna. Tým se změnil, více jsme se na ledě pohybovali a hráli kontaktně. Praktikovali jsme takový juniorštější hokej, ale v určitých situacích klid a zkušenost chyběly. Ten postup přes Tábor byl ale pozitivní.

Potom přišlo ve čtvrtfinále Ústí nad Labem, tam už jste asi šancí moc neměli. Slovan byl velkým favoritem...
Ano, Ústí bylo velkým favoritem, což se potvrdilo jejich finálovou účastí. My jsme ale neměli co ztratit, snažili jsme se je potrápit, i když byl soupeř vyspělým a zkušeným mužstvem. Myslím si však, že jsme sehráli spoustu zajímavých soubojů a že výsledky nebyly zase tak hrozné. Divákům se to snad líbilo.

Kdybyste měl jmenovat nějaké hráče, se kterými jste byl nejvíce spokojený, na které jste spoléhal, kdo by to byl?
Odtáhla to skupina takových těch starších hráčů. Začalo to brankářem, zkušenými obránci. Konkrétní jména ale říkat nebudu. Podle mého názoru měli všichni, kteří se toho zúčastnili, velký podíl na celkovém úspěchu. Je jedno, jestli to bylo v první nebo ve čtvrté lajně. Všichni kluci odvedli dobrou práci a každý si plnil své úkoly.

Jaký je další program týmu? Už víte, kdy začne letní příprava?
Měli bychom začít v pondělí 26. dubna. Ještě uvidíme, jestli se do toho zapojí všichni, protože některým hráčům, ať už v Karlových Varech nebo v Chomutově, teprve skončila nebo skončí sezóna. To teprve budeme řešit.


FOTO: Dalibor Kachlík, skkadan.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM